טענתם האחרונה של הנאשמים ענינה הנחיות היועץ המשפטי לממשלה והטעמים להגשת כתב אישום חלף קנס מנהלי (ר' סעיפים 138-132 לסיכומי הנאשמים).
ביום 18.1.2012 פירסם היועץ המשפטי לממשלה הנחיות ביחס לשיקולי התביעה לגבי נסיבות שישקלו עובר להגשת כתבי אישום במקום הטלת קנס מינהלי בעבירות מנהליות לפי חוק עובדי זרים, תשנ"א-1991.
סעיף 5ג להנחיות נקבע, כי משקל לחומרה לענין נסיבות העבירה ינתן לכל אלה:
"(1) מספר העבירות שעבר המעסיק. לעניין זה תיראה חומרה יתרה בבצוע שלוש עבירות מנהליות לפי חוק עובדים זרים או יותר, בתוך פרק זמן של שלוש שנים.
...
בהקשר זה אפנה לדבריו של בית הדין הארצי לעבודה בעפ (ארצי) 55968-03-17 מדינת ישראל - אדן רחמינוב (2018):
"גם אם המערערת הוטעתה על ידי העובדת בטענתה כי יש לה אשרת עבודה, הרי שהימנעות המערערת מלערוך בדיקה מספקת של אשרת העבודה, לרבות של מועד פקיעת תוקפה, מהווה עצימת עיניים".
לאור כל האמור לעיל אני מרשיעה את הנאשמת בעבירה של העסקה שלא כדין של פישאי ונאסר על פי סעיף 2(א)(1) לחוק.
וכך נקבע:
"בענייננו, נראה כי מחד המפקחים לא פעלו בזדון במטרה לפגוע בזכויותיהם של המשיבים, ולשיטתם אף ניסו לצמצם ככל האפשר את הפגיעה במשיבים, ומאידך כאמור, המפקחים חרגו באופן ניכר מהוראות הנוהל בו הם מחוייבים, ופרצו לבית המשיבים ללא מתן אזהרה. בשלב זה, ולאור הודעות המשיבים בחקירה, החלטנו להשאיר בצריך עיון את שאלת קבילות הראיות שהושגו באמצעות הכניסה לבית המשיבים. עם זאת, ובלי קשר לשאלת קבילות הראיות, אנו סבורים שיש להתחשב בפגמים שנפלו בעבודת המפקחים, בשלב גזירת עונשם של המשיבים".
בעניננו, ככל שהיתה פגיעה בהליך איסוף הראיות הרי שמדובר בפגיעה קלת ערך שאין בה כדי לפגום בראיות שהושגו ו/או בכללי מינהל תקין.
ואולם, כפי שציינתי קודם לכן, מאחר ולא צוין בדו"ח הפעולה ובאינדקס שבוצע תעוד חזותי, ומאחר ולא קיים נוהל המחייב ביצוע תעוד חזותי ואף הטכנולוגיה אינה מאפשרת זאת, שוכנעתי כי נפלה טעות מלפני הגב' לדאני אשר סברה כי הביקורת בעינננו לוותה בתעוד חזותי.
סוף דבר
מצאתי כי יש להרשיע את הנאשמים בביצוע העבירות המיוחסות להם בכתב האישום, לפי סעיפים 2(א)(1), 2(ב)(3) ו-5 לחוק, למעט העבירות מהן מצאתי לזכותם.