בהתאם לתוכניות המתאר הרלוואנטיות (אשר יפורטו להלן), על מקרקעין בעיר בני ברק המוגדרים כ"איזור מגורים א" ניתן לבנות מבנה בן שתי קומות, ובו שתי דירות.
שני הפנים של המטבע מלמדים על הייעוד של חלקה 256 נושא דיוננו – היא אמנם לא הוזכרה בסעיף המטרות, וזאת בשונה מחלקה 257, ואולם עניינה דומה לחלקה 261, אשר אף היא לא הוזכרה ואין חולק כי כוונת עורכי התוכנית הייתה לשנות את ייעודה ל"איזור מגורים א".
בעניינינו, אני סבור כי בצדק קבעו ועדת הערר ובית המשפט המחוזי כי תוכנית מתאר 105ב, המאוחרת לתוכנית המפורטת 93א, לא ביקשה לשנות את ייעודי הקרקע שקבעה תוכנית 93א. עיון בתוכנית 105ב מעלה כי הוראותיה נועדו לתקן חלק מהוראות הבנייה הקבועות בתוכנית 105א, וכי התשריט שצורף לה אך נועד לסמן את גבולות הגזרה בהם חלה התוכנית.
המערערת טענה כי אם העיון בתקנון ובתשריט של תוכנית 105ב מביא למסקנה כי אין בהם כדי לשנות ייעודי מקרקעין, הרי שיש להחיל היגיון דומה על תוכנית 93א. ברם, הלכה היא כי יש לפרש כל תוכנית בהתאם לנסיבותיה (עניין מייזליק, בפיסקה 20 לפסק דינו של השופט עדיאל; עניין נקר, בעמ' 650-649), וכך יש לעשות גם ביחס לתוכניות השונות שהובאו בעניינינו.
...
בהמשך לכך נדחתה טענת המערערת כי חלקה 256 היא חלק מרצף של רחוב חברון המסומן כולו כ"אזור מגורים ג", ולפיכך ההיגיון התכנוני תומך במסקנה כי גם חלקה 256 תסווג באופן זה. ועדת הערר קבעה כי ההיגיון התכנוני נלמד דווקא מתוכנית המתאר הכוללנית בב/2035 משנת 2018, שבה חלקה 256 כלולה במתחם המוגדר כ"מגורים א1" המוגבל מבחינת זכויות הבנייה האפשריות בו.
השנייה – המערערת טענה כי דין ההתנגדות שהגישו המשיבים 3-4, לוועדה המקומית, היה להידחות על הסף הואיל והוגשה בלא לציין את זהותם של המתנגדים, ומכאן, לפי הנטען, שגם הערר שהוגש על ידי המשיבים 3-4 הוגש שלא כדין.
הגם שאין בטיעונים אלו כדי להצדיק את קבלת הערעור, סבורני שיש טעם לציין שבטענה כי נפל פגם בהילוכם של המשיבים 3-4, בכל הנוגע להגשת ההתנגדות לוועדה המקומית, יש ממש: ההתנגדות לוועדה המקומית הוגשה, על ידי עו"ד, בשם "בעלי הזכויות במקרקעין הגובלים ברחוב מקובר 1 בגוש 6123 חלקה 245", בלא לציין את שמם של המתנגדים ופרטים על זיהוים כבעלי זכויות כנטען.
יתר על כן, סבור אני כי היה על הוועדה המקומית לעמוד על קבלת המידע שיאפשר לבחון את השאלה האמורה.