מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

חלוקת סיכונים בין שולח לבין הצד השלישי

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

מר דוד זלצר, מנהל הנתבעת 2, העיד וטען, בין היתר, כי הוא ידוע כמתווך ו- Agent בשוק ועובד עם לפחות עשרה ספקים בתחום הפלדה, הוא מוכר כסוכן פלדה המקשר בין ספקים לקונים ושמו הולך לפניו כאדם ישר; שידע מה נמכר במסגרת ההסכם מבחינת התנאים הטכניים והמסחריים והוא זה שהעביר את ההסכם למצהיר מטעם התובעת, אבל לא היה שותף בקביעת התנאים הללו; טען שהוא לא מצהיר בשם הנתבעת 1 ושאינו יודע למה לא שלחה מישהו מטעמה, ובחקירה חוזרת חזר על שנטען בפיסקה השניה לתצהירו לעניין זה (שם נרשם כי הוא נידרש ליתן תצהיר בשאלת ההכרה בהמצאה, וכי העובדות ידועות לו באופן אישי והן משותפות לבסיס הטענות בתגובת הנתבעת 2 לבקשה להכרה בהמצאה – א.ה); אישר שהסוג השלישי לא נשלח להעמסה וטען שהנתבעת 1 לא מכחישה את חובתה להחזיר את המקדמה ששולמה בגין סוג זה; ציין כי יבואנים של עשרות ומאות טונות לא יודעים את החוק ולא מבינים שקנו בתנאי CIF שבהם המצב החוקי הוא שהסחורה מתקבלת בהטענתה לאוניה; טען ששטר מטען לא הונפק שכן פרצה מילחמה ובעל האוניה לא הנפיק שטר מטען; אישר שעל אף שהנתבעת 1 יכלה לספק "פלוס מינוס 15%", בסופו של דבר משלמים לפי הכמות שיוצרה בפועל ולפיה עורכים את ההיתחשבנות הסופית; הסביר את ההבדל בין Proforma Invoice לבין Commercial Invoice וטען שהיות שלא היה שטר מטען, לא היה Commercial Invoice; וכן השיב לשאלות בעיניין מגעים שהיו בין הצדדים כדי שהתובעת תקבל בכל זאת את המטען.
ב"כ הנתבעת 1 סיכם וטען, בין היתר, כי המצהיר מטעם התובעת התגלה כמי שאינו האדם המתאים למתן תצהיר מטעמה, שכן מחקירתו עלה חוסר בקיאות בעובדות, במסמכים ובתוכנם; כי מר זלצר הצהיר בתצהירו כי העובדות ידועות לו מתוקף תפקידו והן אף משותפות למיטב הבנתו עם העובדות שבבסיס תגובת הנתבעת 2 להכרה בהמצאה, ופירט עוד מדוע מר זלצר הוא האדם המתאים למתן התצהיר; כי ההליכים ניפתחו בנגוד לתניית הבוררות מבלי שניתן הסבר מדוע התנייה לא צוינה בכתב התביעה או בבקשה; כי בקשה לצוו עיקול היא סעד מדיני היושר; כי הונחה בפני בית המשפט חוות דעת של מומחה לדין האנגלי מבלי שהוגשה חוות דעת נגדית והתובעת אף לא ביקשה להגיש חוות דעת כאמור; כי היתיישנות שומטת את הבסיס לתביעה ולא ניתן להיתעלם ממנה, והתייחס גם לגופה של הטענה; כי בהתאם להסכם, בשונה מעיסקאות מכר אחרות, הסיכון והבעלות עברו עם הטעינה על האוניה וכל התשלום בוצע עוד טרם הטעינה, ולו היה מר רום נחקר, הוא היה מאשר זאת; שאין מחלוקת שלא נימסר שטר מטען, אולם הפנה לסעיף 3.1 ובפרט לסעיף 3.1.2 לתנאים הכלליים לעניין חלוקת הסיכון בין הצדדים; כי בנגוד לטענת ב"כ התובעת, אין דבר כזה תניית בוררות שאינה בלעדית; כי נסיון להגיע להסכמות בדבר החזר המקדמות בגין הסוג השלישי שלא יוצר אינו בגדר חוסר תום לב ומכל מקום התובעת היא זו שעליה לעמוד בדרישת תום הלב; כי אין מקום להתיר מתן סעד זמני לפי סעיף 16 לחוק הבוררות בהסתמך על הילכת מעדני אווז הכסף וכי מדובר בחוסר תום לב לטעון בקשות חלופיות מסוג זה בשלב זה; אין כל ראיה להכבדה צפויה על ביצוע פסק בוררות עתידי; כי יש ראיות לכאורה שהמטען הוטען על האוניה ויש מסמכים בעיניין זה ומידע חצוני בדמות דו"ח השמאי, וכי התובעת הגישה תביעה למבטחים בעיניינו.
...
מכל השיקולים האמורים, אני סבורה שהתובעת לא הוכיחה את יסוד ההכבדה כנדרש.
הרי התובעת יכלה לציין דברים אלה ולכפור בהם במסגרת כתב התביעה והבקשה, ואני סבורה שאי הצגתם בפני בית המשפט מלכתחילה מעיבה על תום ליבה של התובעת ומשפיעה על שיקולי היושר.
סיכום לאור כל האמור לעיל, אני קובעת כי על אף שמדובר בתביעה שאינה טורדנית ושיש שאלות הדורשות בירור מחד, אך היות שהתובעת לא הראתה שמאזן הנוחות נוטה לטובתה ולא ביססה כלל את יסוד ההכבדה וכן בשל שיקולי חוסר תום לב ויושר, מאידך, ובראי "מקבילית הכוחות", אני סבורה שיש מקום להורות על ביטול העיקול שהוטל על זכויות הנתבעת 1 אצל המחזיקה, וכך אני מורה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום אשקלון נפסק כדקלמן:

אין בתצהירים כל היתייחסות להסכם המכר, למשא ומתן שקדם לעריכתו, ולהצהרות הרבות בו בדבר חלוקת הסיכונים בין הצדדים והצהרות התובעים, הקונים, כי בדקו את הממכר ומוותרים על כל טענה לאי התאמה.
במקרה הנידון חלה תקנה 216(ג) לתקנות סדר הדין האזרחי, תשמ"ד – 1984, הקובעת כי ניתן לשלוח הודעה לצד שלישי כאשר הפלוגתה בין הנתבע לצד השלישי היא כזו השנויה במחלוקת בין התובע לנתבע, וראוי שתיפתר גם ביניהם לצד השלישי.
...
על כן התביעה כנגד הנתבע נדחית.
יחד עם זאת, נמצא כי קבלן האיטום התרשל בעבודתו ועל כן אני מחייב את הצד השלישי לשלם לתובעים סך של 73,702.5 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כדין מיום 5.7.18.
ביחס להוצאות התובעים בגין קבלת התביעה כנגד הצד השלישי, לאור התנהלותם הדיונית של התובעים שלא תבעו באופן ישיר את הצד השלישי, וקבלת התביעה בחלקה, אני מחייב את הצד השלישי לשלם לתובעים הוצאות משפט ושכר טרחת עו"ד, בסכום כולל של 20,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

כב' השופט זילברטל הוסיף ופסק כי בנסיבות אלו, נחתם ההסכם ללא הרשאה, והוסיף והתייחס לס' 6(ב) לחוק השליחות, תוך שהוא קובע כדלקמן: "... הפסיקה מצאה כי חלוקת הסיכונים בין השולח, השלוח והצד השלישי תלויה באחריות של כל אחד מהם ליצירת "התאונה המשפטית". כלומר, כאשר שולח יוצר מצג בפני צד שלישי כאילו הוא מרשה לשלוחו לבצע פעולה משפטית בשמו, אך למעשה אין הרשאה כאמור, השולח ייאלץ לשאת גם הוא בסיכון זה, והצד השלישי יהיה רשאי לראות את הפעולה כתקפה גם כלפי השולח".
...
התביעה כנגד הנתבע 4 נדחית.
כן נדחית ההודעה לצד שלישי.
בהינתן הנקוב לעיל, אני מאשרת את העיקול הזמני שהוטל בעניינה של הנתבעת 2, עד לסכום הפסוק.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום בת ים נפסק כדקלמן:

חלוקת הסיכונים בין הצדדים בכל הנוגע למתן השרות המשפטי הייתה ברורה גם היא: לנתבע היה ברור הסיכון לפיו ככל שתושקע עבודה רבה בייצוג בהליך זה יידרש לשלם את תיקרת שכר הטירחה, גם אם התיק יהיה בשלביו הראשונים.
לאור כל האמור, מצאתי כי הנתבע הוא שהפר את ההסכם בכך שלא שילם את דרישות התשלום שנשלחו אליו במועד ובכך שקבע את סכום התשלום הראוי לטעמו ואת מועדי התשלום המתאימים לו, וזאת בנגוד למוסכם על ידי הצדדים.
לשון הרע, איומים וניסיון סחיטה רכיב תביעתם השלישי של התובעים עומד על פירסום לשון הרע אותה פירסם עליהם הנתבע, והתנהלותו המאיימת של הנתבע העולה כדי נסיון סחיטה, אשר הסבה להם עוגמת נפש.
...
בהעדר ראיה בדבר השכר הראוי שיש לפסוק בגין משלוח מכתב התראה בהליך כמו הליך גפן, אין לי אלא לקבוע כי התובעים לא הרימו את הנטל להוכחת השכר הראוי, ועל כן יש לדחות את תביעתם בכל הנוגע לתשלום שכר הטרחה בהליך גפן.
לסיכום: תביעת התובעים מתקבלת באופן חלקי.
התביעה שכנגד נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

כפי שהבהיר בית המשפט העליון בע"א 1808/11 אוחנה נ' ברימט (20.1.2015) ובע"א 386/77 בלומנטל נ' ג'מיל, לב(2) 677 (1978), הנזכר שם, בכדי שיוכל צד שלישי להנות מן ההגנה האמורה, יש להוכיח כי לצד השלישי נודע על עצם השליחות מהשולח עצמו [שם, בפיסקה 44], וזאת, אלא אם השולח יודע בפועל על ידיעת הצד השלישי על השליחות המקורית: חלוקת הסיכונים בין השולח, השלוח והצד השלישי .
...
לטענת הנתבעים יש לדחות את התביעה מכל וכל, בהעדר כל עסקה ביניהם.
איני מקבל בעניין זה את טענת התובע כי החובה להודיע על סיום השליחות בנסיבות, הייתה של בעלה של אליזבת', הנתבעת 11, שכן ידע על השליחות המקורית [בסעיף 21 בסיכומי התשובה].
בשים לב לכל האמור, סבורני כי התובע לא הוכיח הרשאה מטעם היורשים במועד החתימה הנטענת, ומנגד דווקא הוכח ההפך, קרי, כי לא הייתה לעו"ד שמיר הרשאה מספקת.
סיכום לנוכח כל האמור לעיל, ראיתי לדחות את התביעה במלואה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו