בהתאם הוא נידרש לטפל בכל היבטי הניהול השוטף של הנכס, לרבות ההליכים המשפטיים, ההשבחה או המכירה שלו בבוא העת, הכנת תקציב, משלוח דוחות כספיים ריבעוניים, וכן הלאה; (ח) חלוקת הכסף שבפרויקט תיעשה לפי הסדר הבא: (1) הוצאות תפעול והלוואות לצדדים שלישיים; (2) החזר הלוואות הצדדים, בנכוי הפסדים, אם יהיו; (3) החזר השקעות הצדדים, בנכוי הפסדים, אם יהיו; (4) חלוקת הרווחים הנותרים – בחלקים שוים, אלא אם כן תתבצענה השקעות נוספות באופן לא שוויוני – שאז תתבצע התאמה של אחוזי החלוקה בהתאם; (ט) ההחלטות לגבי ניהול הנכס תעשינה במשותף ובהסכמה.
ההסכמים מתיישבים איפוא זה עם זה. אין כל סתירה בין חלוקת הזכויות בנכס כעולה מהסכם המכר (וכפי שצוין בהסכם המיזם המשותף עצמו) לבין האופן שבו יש לחלק את כספים שייוותרו במיזם המשותף לאחר מכירת הנכס.
לגירסתו, "הצורה הרישומית של יתרות ההשקעה בתוספת להסכם מציגות מצג-שוא של הפרש, שאינו משקף את האמת העובדתית (אלא מצג ששירת את בריאן מול רשויות המס בארה"ב). אותו 'הפרש' (אי השויון) לא נבע מהשקעות בפרויקט, אלא נבע מריבית בגין הלוואה שהתובעת לקחה למימון רכישת הנכס. ההלוואה של התובעת הייתה ע"ס 500,000 $ ואילו הריבית בגינה עמדה על סך של כ-155,322 $" (סעיף 29 לתצהיר).
...
כתב ההגנה
בכתב ההגנה טענו הנתבעות שיש לדחות את התביעה.
המיזם אכן נוהל משך שנים רבות, אבי השקיע משאבים בניהולו, אך בסופו של דבר לא הרוויח ממנו.
סוף דבר
מכל המקובץ לעיל, התוצאה היא כדלקמן:
התביעה העיקרית של קינג ג'ורג' מתקבלת במלואה במובן זה שאליטם וחנה, ביחד ולחוד, ישלמו לקינג ג'ורג' סך של 312,000 דולר נכון ליום 9.2.2015 כשלסכום זה תיתוסף הריבית ההסכמית ממועד זה ועד יום התשלום בפועל או יום חתימת הפסיקתה (שתיחשב לפסק דין בתביעת קינג ג'ורג'), לפי המוקדם, וכפוף לתשלום יתרת האגרה.
התביעה שכנגד של אליטם ואבי נגד קינג ג'ורג' והתביעה "הרגילה" נגד בריאן נדחית.