הנתבעים התקשרו ביניהם בהסכם שתוף עוד הרבה לפני שהחליט הנתבע 1 על מכירת הבית, ובמסגרתו הוחלט כי השמוש, הזכויות והחזקה במיגרש יחולקו באופן שווה.
תביעתה של התובעת מבוססת על אדנים חוזיים ואינה יכולה לפיכך, לכלול מי שלא היה צד להסכם המכר, ולא נטל על עצמו את ההתחייבויות המנויות בו.
למה הדבר דומה?: נניח שעל אותו מיגרש תוכננה ביניין רב קומות בבניה עצמית, כאשר רוכשי הדירות התקשרו ביניהם בהסכם שתוף וחלוקה לגבי חלקם היחסי במבנה ויחוד הדירות שתיבננה, עד לשלב בו ניתן יהא לרשום הבית כבית משותף.
שלישית, אף אם נאמר בנגוד לעמדתי, כי לא חל במישרין חוק המכר (דירות), ולכן זכותם של הצדדים לעצב כרצונם את הקף האחריות לליקויים, ולהחיל הוראותיו רק באופן חלקי ומסוייג, עדיין למצער שבמצער, חייב הנתבע לתקן הפגמים על פי הנחיות סע' 11 להסכם, ולעמוד גם בהתניה שהתנה בסע' 11.5: כלומר, גם אילמלא חוק המכר (דירות) ותחולת הוראותיו, נראה כי במצב בו ניתנה לנתבע זכות התיקון בסבירות ומוצתה מבלי שתוקנו הליקויים, ממילא הופר חוזית סע' 11.5 להסכם שבין הצדדים, ואז זכאית ממילא התובעת לפצוי בגין הפרת חוזה, מכוח חוק החוזים (תרופות בשל הפרת חוזה).
באשר לצוו עשה למסירת תעודות וכתבי אחריות של הספקים השונים לידי התובעת, אני מורה לנתבע למסור לידי התובעת את כל המסמכים הרלבאנטיים אשר בידו, על מנת שתוכל לפנות בעצמה למי מהספקים בעת הצורך.
...
זאת ועוד, לאור אותו פער אני מורה כי התובעת תשא חלקית באגרת המשפט הנגזרת מסכום התביעה, והנתבע ישיב לה סכום חלקי בלבד בגין האגרה ששלמה, בסך 3000 ₪, ערך דהיום.
סוף דבר:
אני דוחה התביעה כלפי נתבע 2, ומחייב התובעת לשאת בהוצאותיו של נתבע זה, בסך כולל של 4000 ₪, בתוך 30 יום.
אני מקבל התביעה כלפי נתבע 1 ומחייב אותו לשלם לתובעת בתוך 30 יום את הסכומים הבאים במצטבר:
42,224 ₪.