מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

חישוב שעות נוספות לעובדים במשמרות עם הפסקה ארוכה

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

בהתייחס לעבודה במשמרות כפולות קבע בית הדין, תוך סקירת ההיסטוריה החקיקתית של סעיפים 20 ו- 21 לחוק שעות עבודה ומנוחה, כי כאשר חלה הפסקה של פחות מ -3 שעות במהלך יום קלנדארי אחד, היא אינה מנתקת את רצף העבודה באותו יום קלנדארי וכדלקמן: "לעניין חישוב שעות העבודה וגמול השעות הנוספות המגיע לפי החוק, הפסקה של פחות מ-3 שעות במהלך יום עבודה קלנדארי אחד, איננה מנתקת את רצף העבודה באותו יום קלאנדרי, כך שכל השעות שיעבדו התובעים באותו יום קלנדארי ייחשבו כ'יום עבודה' אחד לעניין חישוב השעות הנוספות בהתאם לחוק שעות עבודה ומנוחה. לעומת זאת, הפסקה של יותר מ-3 שעות במהלך יום עבודה קלנדארי אחד, מנתקת את רצף העבודה באותו יום, כך שהשעות שיעבדו התובעים לאחר הפסקה שעולה על 3 שעות באותו יום, יחושבו כיום עבודה 'חדש' לעניין חישוב השעות הנוספות בהתאם לחוק שעות עבודה ומנוחה" (סעיף 38 לפסק הדין).
על כן, מקובלת עלינו טענת הנתבעת לפיה ככל שההפסקה בין משמרת אחת לשנייה היתה קצרה מ- 8 שעות אך ארוכה מ- 3 שעות, נותק הרצף בין המשמרות לצורך מניית שעות העבודה ככזו המקימה זכאות לתשלום גמול עבודה בשעות נוספת.
...
בנסיבות אלו, אנו קובעים כי שעות משמרת לילה בתקופה בה תפקדה התובעת כמנהלת אגף הן בגדר שעות כוננות ולא שעות עבודה.
אשר על כן, אין למנות את שעות הכוננות/שעות משמרת הלילה כשעות עבודה לצורך חישוב שעות העבודה וגמול שעות נוספות והתביעה ברכיב זה נדחית.
סוף דבר לאור כל האמור לעיל, התביעה מתקבלת בחלקה, ואנו מחייבים את הנתבעת לשלם לתובעת בתוך 30 ימים את הסכומים הבאים: א. הפרשי שכר בגין עבודה בשעות נוספות במשמרת לילה 8,661 ₪.

בהליך דיון מהיר (ד"מ) שהוגש בשנת 2017 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התחשיב בוצע בהתבסס על דו"ח שעות הכניסה והיציאה המפורטות בדו"ח הנוכחות של הנתבעת ועל התעריף השעתי של התובע, החישוב בוצע לכאורה על פי הוראות חוק שעות עבודה ומנוחה כאשר חישוב השעות בוצע בערכי ברוטו, דהיינו בלא ניכוי חצי שעת הפסקה.
בחוזה אין כל התיחסות לשאלת השכר (האם הכוונה היא לתת לעובד שעה שלמה של הפסקה בשכר מחוץ לחצרי המעביד או שמא ההפסקה הארוכה המותרת איננה בשכר) , כך, גם אין בהסכם כל התיחסות לזכאות העובד להפסקה כלשהיא ביום עבודה שנמשך פחות מעשר שעות.
אשר לטענות שהעלתה הנתבעת לעניין דרך החישוב של ב"כ התובע, אציין כי אינני רואה כל קושי בכך שהתובע חישב משמרת שהסתיימה בשעה 24:03 כמשמרת לילה בגינה הוא זכאי לשעתיים בערך של שעה נוספת, אני סבורה כי תחשיב כאמור איננו מעורר כל קושי.
תלושי השכר אינם מפרטים את דרך חישוב השעות הנוספות על בסיס יומי אלא אך את הסך הכל החודשי, ואין בהם כדי להוות תשובה לתחשיבי התובע אשר בוצעו על בסיס יומיומי.
...
התובע הגיש נגד הנתבעים תביעה לתשלום פיצויי פיטורים וזכויות סוציאליות הנובעות מתקופת עבודתו, לאחר שעיינתי בטענות הצדדים החלטתי הינה כדלקמן: עיקר העובדות הצריכות לעניין : הנתבעת 1 [להלן: הנתבעת] מנהלת בית קפה הפועל בזיכיון של רשת "ארומה". הנתבע 2 הוא מנהלה של הנתבעת 1.
עוד יש להבהיר כי אין כל ממש בטענת התובעת לעניין יום המנוחה של התובע (משלא הוכח שהשבת לא היתה אף יום המנוחה החלופי מקום שהתובע עבד ביום א / ו שהינם יום המנוחה שלו) משלא עמדה הנתבעת בנטל המוטל עליה להוכיח את מספר ימי החופשה בפועל שניצל התובע, אני מקבלת את תחשיב התובע אשר העמיד את תביעתו על סך 1000 ₪.
התובע נעדר מעבודתו ביום כיפור ובערב יום כיפור (22-23 ספטמבר) אך נכח בעבודה בסמוך לפני ואחרי החג (עבד ביום 21/9/15 וביום 24/9/15) לפיכך אנו מתרשמים כי העדרותו בערב החג היתה בהתאם להוראות מעסיקתו ולפיכך הוא זכאי ליום חג. כללו של דבר בתוך 30 יום הנתבעת תשלם לתובע את הסכומים הבאים בצירוף הפרשי ריבית והצמדה מיום הגשת התביעה ועד לתשלום בפועל.
מאחר שמרבית התביעה נדחתה, הנתבעת תשלם לתובע הוצאות משפט בסך 1,500 ₪ בלבד.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

התובע טוען כי יש לחשבו לפי בסיס שכר הכולל תוספת משמרת ואילו הנתבעת טוענת כי אין להכליל תוספת זו. סעיף 11 לצוו ההרחבה מעניק גמול בגין שעות נוספות כתוספת של אחוזים מסוימים "על השכר הרגיל". גמול השעות הנוספות שבצו הנו למעשה אותו גמול הקבוע בסעיף 16(א) לחוק שעות עבודה ומנוחה, תשי"א – 1951 (להלן גם: "החוק").
הנתבעת טוענת כי ההפסקות מתייחסות ליום עבודה ולא רק למשמרת בוקר וכי התובע קיבל הפסקות ארוכות הרבה יותר ואף ישן במפעל במהלך משמרות הלילה, שכן המפעל לא פעל בייצור אז וכי התובע קיבל למעשה שכר "עבור שעות בהן היה חופשי". גב' יפית זיתוני ,מנהלת משאבי אנוש וחשבת שכר של הנתבעת, היתה העדה היחידה שהעידה מטעמה.
טענות קזוז הנתבעת טוענת כי יש לקזז כאמור מכל סכום שיגיע לתובע את שווי זמני ההפסקות שקבל ביתר, את העובדה שקבל 150% בגין משמרות במוצאי שבת (שעות רגילות) למרות שאין לחייב בגינן כמשמרות שבת ואת העובדה שהפרישה עבורו סכומים בשיעור שהגיע עד 12.5% משכרו גם בגין שעות הנתבעות לתשלום כשעות נוספות.
...
בשל כל אלה נדחית טענת הנתבעת לקיזוז.
סוף דבר הנתבעת תשלם לתובע את סך הסכומים הבאים: -הפרשי שכר בגין גמול שעות נוספות ותוספת משמרת בסך של 35,476 ₪.
בהתחשב בתוצאה אליה הגענו ואף בפער בינה לבין הסכום הנתבע לכתחילה מחד גיסא, ומשהמחלוקת בענין אופן חישוב ערך השעות הנוספות לא היתה מורכבת (ור' עדי התובעת שאישרו כך) וכך אף צוין בפני הנתבעת, מאידך גיסא,מצאנו להעמיד את שעור שכה"ט וההוצאות שיפסק לטובת התובע על סך כולל של 3000 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

מתשובה זו לא מצטיירת תמונה של הפסקה ארוכה דיה אשר מאפשרת ניצול הזמן של התובע לפי בחירתו מבלי שהוא עומד לצרכי העבודה.
זאת מאחר שעצם התשלום עבור הפסקה, כשלעצמו, אינו הופך את זמן ההפסקה בהכרח לזמן עבודה, קרי חלק משעות העבודה אותו יש להביא בחשבון לצורך חישוב גמול שעות נוספות (ר' גם אמרת אגב בסעיף 53 לפסק הדין בבר"ע (ארצי) 7386-02-16 קסטרו מודל בע"מ נגד אור שחר (14.5.18), פסק הדין בסע"ש (ת"א) רוגוצקי נגד שירותי ישראל צ.ב (2007) בע"מ (7.9.20).
עלה מסיכומי התובע כי החישובים ביחס לכמות השעות ושיעורן (100%, 125% וכיוצ"ב) בוצעו על יסוד ההנחות הבאות, אשר מקובלות עלינו: עבור הימים בהם עבד התובע במשמרת בוקר חושבו שעות נוספות החל מהשעה התשיעית לעבודתו (קרי 8 שעות רגילות).
...
מטעם זה נפסק כי אין לאפשר כאוס בניהול משפט וככלל אין להתיר לבעל דין להביא ראיות חדשות לאחר תום מסכת הבאת הראיות כדבר שבשגרה.
על כן התביעה ברכיב זה נדחית.
סיכום מהטעמים המפורטים לעיל תביעת התובע מתקבלת בחלקה.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

שעות עבודתו של התובע כללו הפסקות של שעה במשמרת "ארוכה" ושל חצי שעה במשמרת "קצרה" ולכן יש להורות על ניכוי זמניי ההפסקות מזמן העבודה הנטען.
על כן ברמה החודשית, התובע זכאי לתשלום בגין שעות נוספות כדלקמן: עבור עבודתו במשמרות כפולות בימי א', בהנחה שהתובע קיבל חצי שעה הפסקה[footnoteRef:14], הרי שהוא זכאי ל-שעתיים הפרש בגין שעות נוספות לפי 25% ועוד שעה לפי 50%.
בגין שתי משמרות ערב כאחראי משמרת בחודש - זכאי התובע לתשלום בגין 3 שעות נוספות למשמרת (מאחר ומדובר במשמרות שלפחות שעתיים מהן היו בין השעות 22.00 ל-6.00 בבוקר, יש לחשב שעות נוספות לאחר השעה השביעית) שזה 35 ₪ X 2 שעות X 0.25% + 35 ₪ X 0.50% X 2 משמרות לחודש = 70 ₪.
...
לאחר שעיינו בטענות ובראיות שלפנינו הגענו לכלל מסקנה כי דין דרישת הנתבעת 2 לקזז לתובע חלף הודעה מוקדמת להידחות, ונפרט.
סוף דבר: התביעה מתקבלת באופן כזה שעל הנתבעות 1-2, כל אחת לפי חלקה היחסי ולפי תקופת העבודה של התובע כפי שפורטה לעיל, לשלם לתובע כדלקמן: פנסיה בסך 17,627 ₪; שעות נוספות בסך 7,812 ₪; דמי חגים בסך 5,729 ₪; פדיון ימי חופשה בסך 5,590 ₪; דמי הבראה בסך 3,733 ₪; נסיעות בסך 3,322 ₪; פיצוי בגין הפרת חוק הגנת השכר בסך 5,000 ₪.
תביעת התובע בגין רכיבים– אי מתן הודעה לעובד על תנאי ההעסקה ופיצויי פיטורים, נדחית הכל כמפורט לעיל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו