מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

חישוב שכר קובע לפנסיה כולל תוספת כוננות

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

יצוין כי בהסכם העבודה לדוגמא שצורף לתצהיר הנתבעת צוין (בסעיף 22) כי מוסכם בין הצדדים כי "לא תהווה התוספת חלק משכר היסוד הן לעניין פיצויים ותגמולים והן לעניין שעות נוספות". יצוין כי הנתבעת לא העלתה כל טענה בעיניין "ויתור" העובד על הזכות לקבלת הפרשות בגין התוספת הנ"ל בהתאם להוראות הסכם העבודה, מה גם שטענה כאמור לא היתה מעלה או מורידה, שכן המבחן הקובע להכללת רכיב מסוים בהפרשות הפנסיוניות או בהפרשות לפיצויים הינו כאמור, היותו רכיב קבוע המשולם לעובד מדי חודש ללא כל תנאי.
התובעת פירטה בעדותה כמה שולם לה במקרה שבו היא הוקפצה לעבודה בכוננות יום ("אם עבדתי עד 3 שעות זה 4 שעות, נראה לי, ומעל 4 שעות זה משמרת שלמה – עמוד 27 לפרוטוקול הדיון מיום 21.10.18, שורות 27-30). התובעת אף ידעה להסביר בעדותה את הנתונים והחישובים שתועדו בדפי החישוב הנלווים שצירפה לתלושי המשכורת, לרבות תעריף שעה 125% (עמוד 27, שורות 21-31).
...
סוף דבר התביעה נדחית ברובה.
הנתבעת תשלם לתובעת את הסכומים הבאים, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מיום 12.6.16 ועד התשלום בפועל: דמי הבראה בסך 781 ₪.
בשים לב לסכומים שנתבעו (קרוב ל-400,000 ₪) לעומת הסכומים שנפסקו, למשך הזמן בניהול ההליך ולכלל נסיבות העניין, החלטנו לחייב את התובעת לשלם לנתבעת הוצאות ושכ"ט עו"ד בסך 1,500 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2017 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובע טען כי מדובר בתוספות פיקטיביות, וכי בפועל על הערייה היה לכלול אותן בשכרו הקובע לצורך חישוב גימלתו ולא להפריש בגינן לקרן פנסיה צוברת או לקופת גמל.
לעניין זה יש לציין כי נסמן 27.508(ב) לתקשי"ר קובע באופן מפורש כי: "התשלום עבור הכוננויות אינו חלק מהמשכורת הקובעת לצורך תשלום גמלאות על-פי חוק שירות המדינה (גמלאות) [נוסח משולב], התש"ל-1970;" השאלה האם יש לכלול את תוספת הכוננות ששולמה לתובע במשכורת הקובעת לפנסיה, צריכה להבחן אף היא על פי מהותה.
...
לסיכום התובע לא הוכיח כי סוכם עמו או כי הובטח לו שישולם לו שכר בגובה מסוים שיעמוד בהקבלה לסכום אותו היה מרוויח בשוק הפרטי.
לאור כל האמור, אין מקום לכלול את התוספות האמורות בשכר הקובע של התובע לצורך תשלום גמלתו.
סוף דבר התביעה נדחית.

בהליך דיון מהיר (ד"מ) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

על כן, מדובר ברכיב אמתי, שאין הצדקה לראות אותו כחלק משכר היסוד הקובע לתשלום פיצויים והפרשות פנסיוניות.
כללו של דבר: השכר הקובע לעניין פצויי פיטורים הוא רכיב שכר יסוד ורכיב שעות נוספות קבוע בהתאם לתלושים.
משלא הציגה הנתבעת חישוב נגדי יעשה החישוב על יסוד קביעותיי שלעיל והתייחסות לנתוני תחשיב התובע.
בהתבסס על הקביעות שלעיל, ובהיתחשב בכך שהתוספת בגין הפרשה אמורה להתייחס רק לרכיב שעות נוספות, ולא לרכיב כוננות שהתובע כלל בטבלה, או לרכיבים נוספים, הרי שהתובע זכאי להפרש כדלקמן: (1) לתקופה מחודש 9/2012 עד 12/2012 : הזכאות להפרשות היא סך 1,031.7 ₪ ( לכל חודש: 6200 ₪ X 4.16%).
...
העובדה, כי התובע לא פנה לנתבעת לאחר קבלת מכתב הפיטורים אינה שוללת את המסקנה כי מי שהביא את יחסי העבודה לידי גמר היא הנתבעת ולא התובעת.
משבאתי לכלל מסקנה, כי התובע פוטר, הרי שהוא זכאי גם לחלף הודעה מוקדמת.
סוף דבר הנתבעת תשלם לתובע את הסכומים הבאים : הפרש פיצויי פיטורים בסך 1576 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

בחישוב השכר הקובע כלל התובע את הרכיבים הבאים: משכורת, כוננות ותוספת אחמ"ש, כאשר לטענתו, מדובר ברכיבים פקטביים שהם למעשה חלק משכרו הרגיל של התובע.
לטענת הנתבעת, התוספות בגין כוננות ואחמ"ש אינן חלק מהשכר הקובע לצורך ההפרשות הפנסיוניות.
מעיון בתחשיבי התובע (נספח 7 לכתב התביעה) עולה כי נפלו בו מספר שגיאות שאינן משקפות את הפער שהיה עשוי לנסוע כתוצאה מהתנהלותה של הנתבעת בעיניין ההפרשות: ראשית, התובע חישב את זכאותו להפרשות לפי 17.5% מהשכר הקובע, כך שלמעשה הוא כולל גם את חלק העובד, ולא רק את חלק המעסיק.
...
סוף דבר התביעה נדחית ברובה המכריע.
הנתבעת תשלם לתובעת את הסכומים הבאים, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כפי שנקבעו לעיל ועד התשלום בפועל: דמי הבראה בסך 753 ₪.
בשים לב לסכומים שנתבעו לעומת הסכומים שנפסקו, החלטנו לחייב את התובע לשלם לנתבעת הוצאות ושכ"ט עו"ד בסך 1,500 ₪.

בהליך סכסוך עבודה (ס"ע) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובע 1 לא זכאי לפנסיה תקציבית על תוספת כוננות גם מהטעם שלא קיבל תוספת כוננות במועד סיום עבודתו; התובע 3 לא זכאי לפנסיה תקציבית על תוספת "נהיגה" מהטעם שסעיף 26.851 לחוקת העבודה קובע שתוספת מקצועית לנהגים ומפעילי ציוד מכני אינה חלק מהשכר הקובע לפנסיה תקציבית.
לאור כל האמור לעיל ובהתאם לנסיבות המקרה, מתבקש בית הדין לדחות את התביעה על כל ראשיה ורכיביה ולחייב את התובעים בהוצאות משפט ושכ"ט עו"ד. עמדת הממונה על השכר במשרד האוצר התוספות הנתבעות בהליך זה אינן נכללות בחישוב השכר הקובע לפנסיה של התובעים.
בסיכומים טענה הנתבעת כי בהתאם להוראות הסכם קבוצי בדבר מעבר מפנסיה תקציבית לפנסיה צוברת בשירות הצבורי שנערך ונחתם ביום 3 לחודש מרץ 1999 (כולל תיקונים מאוחרים) (להלן: "הסכם מעבר מפנסיה תקציבית לפנסיה צוברת"), נקבע "שעל התוספות שאינן חלק מהשכר הקובע לפנסיה תקציבית יש להפריש לקרן פנסיה או קופת גמל, לפי העניין ושהתובעים והעירייה פעלו בהתאם להסכמים הנ"ל מאז אמצע שנות ה-90 של המאה ה-20." (ראו סעיף 53 לסיכומי הנתבעת).
...
בסיכומו של דבר טוענים התובעים כי על בית הדין לחייב את הנתבעת בתשלום פנסיה על בסיס שכר יסוד הכולל בתוכו את התוספות – תוספת תפוקה ותוספת פריון וכן לחייבה בתשלום הוצאות משפט נכבדות ולדוגמה.
בנוסף על האמור, דין התביעה להידחות על הסף ו/או לחילופין להימחק על הסף מהטעם שמדובר בערעור על החלטת הממונה על הגמלאות שהמועד להגשתו חלף.
לאור פסיקתינו כי דין התביעה להידחות, אין אנו נדרשים לתת את דעתנו לסוגיה דחיית התביעה על הסף מטעמי התיישנות ולסוגיה מחיקת התביעה על הסף מהטעם שמדובר בערעור על החלטת הממונה על הגמלאות שהמועד להגשתו חלף.
סוף דבר: דין התביעה להידחות.
בנסיבות העניין וחרף דחיית התביעה – לא מצאנו לנכון לפסוק הוצאות לחובת התובעים.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו