מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

חישוב קצבת פנסיה מביטוח לאומי

בהליך סכסוך עבודה (ס"ע) שהוגש בשנת 2014 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

הפסיקה בה נתמך התובע בטענתו כי יש לראות בתוספות כחלק משכרו הרגיל מתייחסת למקרים בהם התוספות לא הוגדרו כ"תוספת קבועה" בחוק שירות המדינה (גמלאות) והתובעים ביקשו להכיר בהן כאלה מבחינה מהותית, ואילו בעניינינו הסכם משנת 2000 מגדיר את תוספת 42% ותוספת 15% מפורשות כתוספות קבועות לפי חוק זה לעניין חישוב גמלת הפנסיה, ובמקביל מוציא אותן מפורשות מחישוב התשלום עבור ערך יום של עבודה נוספת לרופא.
יתרה מזו, תוספת בריאות הציבור ניתנת לרופאים מכוח סעיף 17 להסכם קבוצי מיום 20.6.94 (להלן- "הסכם משנת 1994"), הקובע כדלקמן:- "1. החל מ- 1.1.94 יהיו זכאים רופאי תחנות האם והילד, תחנות לבריאות הנפש והתפתחות הילד, רופאי בתי ספר, רופאי הביטוח הלאומי ורופאי משרד הבטחון, משרד התחבורה ומשרד העבודה והרווחה לתוספת בריאות הציבור.
...
בנוסף, אנו סבורים כי אופן חישוב הזכויות הסוציאליות יש שייעשה בהתאם להבהרות רכלבסקי אשר קובעות את אופן חישוב הזכויות הסוציאליות עבור קטגוריות של תורני חוץ אשר אין מחלוקת בין הצדדים בדבר זכאותם לתנאים סוציאלייים בגין ביצוע תורנויות בבתי חולים.
לאחר שעיינו בחוות הדעת של מר אשכנזי מצאנו כי אין בה להועיל לענייננו.
דוגמא נוספת לאי הבהירות בחוות הדעת: בעמ' 23 קובע מר אשכנזי את השכר הקובע לחישוב פיצויי פיטורים, בסך של 18,591 ₪ ללא שהוא מפרט את אופן חישוב שכר זה. מכל מקום - מאחר וחוות הדעת אינה מודולרית ואינה ברורה דיה – אין אנו יכולים לעשות בה שימוש על מנת לחשב את הסכומים להם זכאי התובע, בהתאם למפורט בפסק דין זה. לנוכח זאת, אנו סבורים כי אין מקום להתבסס על החישוב שערך התובע, ועל כן אנו מורים כדלקמן: 140.1.

בהליך תיק קביעת גיל (ת"ג) שהוגש בשנת 2020 בשלום אשדוד נפסק כדקלמן:

בית משפט לעינייני מישפחה באשדוד ת"ג 71869-05-19 אפטקר נ' היועץ המשפטי לממשלה ואח' תיק חצוני: בפני כב' השופטת כרמית חדד התובע: סלומון אפטקר ת.ז., 076909514 הנתבעים: 1. היועץ המשפטי לממשלה 2. המוסד לביטוח לאומי 3. עמיתים קרנות הפנסיה הותיקות פסק דין
ביום 29.10.19 הגישה קרן הפנסיה, עמיתים קרנות הפנסיה, קרן מקפת מרכז לפנסיה ותגמולים אגודה שיתופית בע"מ (בניהול מיוחד) (להלן: "קרן הפנסיה מקפת"), כתב הגנה מטעמה במסגרתו טענה כי יש להורות על דחיית התביעה מהטעם לפיו המבקש הגיש התובענה מטעמו לאחר שהחל לקבל הן קצבת נכות מהקרן והן קצבת זקנה, כך שלפי הוראות החוק ותקנון קרן הפנסיה, לא תחושב הקצבה המגיעה לו מחדש, ויראו לעניין חישוב הקצבה את גילו לפי תאריך הלידה לפני התיקון.
...
דיון והכרעה: לאחר שעיינתי בבקשה ובתגובות לה, וכן לנוכח הדיון אשר התקיים ביום 09.01.2020 והטענות אשר הועלו בו ולאחר שבמסגרתו שמעתי עדות התובע בקצרה, הגעתי לכלל מסקנה כי יש לקבל את הבקשה, ולהורות על תיקון גילו של המבקש כך שחלף 00.00.1940 יירשם תאריך לידתו של המבקש 14.05.1940, וזאת מן הנימוקים שיפורטו להלן.
לפיכך התובענה מתקבלת.
לאור האור אני מורה על תיקון גילו של המבקש כך שתאריך הלידה הרשום של המבקש יהא 14.05.1940 (במקום 00.00.1940).

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום הרצליה נפסק כדקלמן:

מטעם הנתבעים הוגשה חוות דעת אקטוארית וביום 30.10.19 הוגשה חוות דעת אקטוארית מעודכנת, הקובעת את שיעור תגמולי המוסד לביטוח לאומי (קצבת התלויים) לו זכאים התלויים.
מאחר ועל פי חישוב גס עולה כי התביעה "נבלעת" בתגמולי המל"ל עם פנסיה או בלי פנסיה, אני נכונה לצורך החישוב לצאת מתוך הנחת עבודה, כי גם המנוח וגם האלמנה יקבלו פנסיה בשיעור של 70% + קצבת זקנה בשיעור של 1,500 ₪ כל אחד, כפי שטען ב"כ התובעים בסיכומיו (ראה עמ' 4 סעיף 18).
...
עוד טענה הנתבעת, כי התובעים לא הוכיחו הוצאותיהם וצירפו קבלה אחת בלבד בסך 4,000 ₪ בגין עלות מצבה, לא הובאו כל ראיות להוצאות אחרות ובכלל זה לגבי מסע אופניים שממילא הוא אינו בר פיצוי בהליך זה. אני סבורה, כי התובעים עתרו לפיצוי גבוה מן המקובל בראש נזק זה, מבלי שהציגו תימוכין לכך.
בנסיבות אלה, אני מקבלת את טענת האלמנה לפיצוי כפי שהצהירה בסעיף 12 לתצהירה בסך של 15,000.
לסיכום הנזק: אובדן השתכרות בשנים האבודות (ממועד התאונה ועד גיל פרישה) 552,582 ₪ אובדן קצבת זקנה (ממועד הפרישה ועד סוף תוחלת חיים) 97,481 ₪ כאב וסבל 47,542 ₪ הוצאות קבורה 15,000 ₪ אובדן שירותי בעל ואב 450,000 ₪ ________________ סה"כ 1,162,605 ₪ מסכום זה יש לנכות תגמולי מל"ל בסך של 1,528,810 ₪, לפיכך התביעה "נבלעת" בתגמולי המל"ל ונדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום בית שאן נפסק כדקלמן:

על פי כללי העזיבה משנת 1985, הן הגימלה והן קצבת הפנסיה מחושבות על בסיס "ההכנסה הבסיסית" (סעיפים 16 ו- 18 לכללים), שעל פי סעיף 1 לכללים הנה "השכר החודשי הממוצע למשרת שכיר, כפי שפירסם המוסד לביטוח לאומי עובר לעזיבת החבר" (ההדגשה שלי, א"ס).
פרשנות ההסכם בין הצדדים ואיתור אומד דעתם המשותף מביאה למסקנה כי הם לא התכוונו לסטות מהקבוע בכללי העזיבה משנת 1985 בעיניין אופן חישוב סכום קצבת הפנסיה, אולם בהתנהגותם המאוחרת שנמשכה שנים רבות הם סטו מהסכמה זו ובפועל נכרת ביניהם הסכם חדש בהתנהגות אשר מיטיב עם התובעת, מעין יצור כלאיים המאחד הסדר הלקוח מכללי העזיבה משנת 1985 בכל הקשור למועד תחילת תשלום קצבת הפנסיה וההסדר הקבוע בכללי העזיבה משנת 1993 בכל הקשור לחישוב סכום קצבת הפנסיה.
...
עוד נקבע, כי אין להסתפק בהתנהגויות אקראיות המהוות סטייה מהחוזה המקורי הכתוב, אלא נדרש דפוס מתמשך ורצף התנהגותי של שני הצדדים המלמד על הסכמה ברורה לסטות מהחוזה, וכך נקבע בהקשר זה בעניין פזגז: "תרגומה המעשי של הדרישה, כי כוונת הצדדים לסטות מהחוזה תבוטא בבירור, יהיה – בחוזים מסוג זה – קיומו של דפוס התנהגות מתמשך, לו שותפים שני הצדדים. רק דפוס כזה, במובחן מהתנהגויות אקראיות אשר אין בינן חוט מקשר, יכול לבסס את המסקנה, כי הצדדים התכוונו שלא לקיים את החוזה כפי שהוסכם מלכתחילה ביניהם" (שם, בעמ' 41) כאמור לעיל, למן חודש אוקטובר 2002 ובמשך שנים רבות, שילם הקיבוץ לתובעת, ומשלם לה גם כיום, קצבת פנסיה חודשית על פי כללי העזיבה משנת 1993 כאמור במכתב בן צדק שנשלח אליה.
פרשנות ההסכם בין הצדדים ואיתור אומד דעתם המשותף מביאה למסקנה כי הם לא התכוונו לסטות מהקבוע בכללי העזיבה משנת 1985 בעניין אופן חישוב סכום קצבת הפנסיה, אולם בהתנהגותם המאוחרת שנמשכה שנים רבות הם סטו מהסכמה זו ובפועל נכרת ביניהם הסכם חדש בהתנהגות אשר מיטיב עם התובעת, מעין יצור כלאיים המאחד הסדר הלקוח מכללי העזיבה משנת 1985 בכל הקשור למועד תחילת תשלום קצבת הפנסיה וההסדר הקבוע בכללי העזיבה משנת 1993 בכל הקשור לחישוב סכום קצבת הפנסיה.
אשר על כן, התוצאה היא כי דין התביעה להידחות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2013 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

לטענתם, עם עזיבת הקבוץ היו זכאים לקבל זכיותיהם הכוללות דמי עזיבה, הפניית כספי הביטוח הלאומי (פנסיה וקיצבת זקנה) והרנטות שהתקבלו מיום עזיבת הקבוץ, אליהם, קצבת פנסיה מהקיבוץ, ושיוך זכויות בדירת מגוריהם, וכן תשלומי הרנטות והשילומים שהועברו במשך השנים לקופת הקבוץ.
לטענת התובעים, לנתבע חוב כלפי התובעים בגין קצבת זקנה מהביטוח הלאומי ורנטות מהקרן לפצוי נפגע שואה ששולמו לקבוץ עבור התובעים לאחר העזיבה, בסך 20,000 ₪ נכון למועד הגשת התביעה.
ביחס לגובה קצבת הפנסיה אני סבורה כי יש לקבל את חישוב התנועה הקיבוצית ביחס לגובה הקצבה- בהתאם לחישוב שערכה התנועה הקיבוצית הקצבה הפנסיונית החודשית המגיעה לכל אחד מבני הזוג הנה 3,492 ₪ (נספחים 2/א-ב לתצהיר סהר), יש לעדכן את תאריך העזיבה ולערוך חישוב בהתאם.
...
בעניין דמי השכירות אני סבורה כי דין הטענות להידחות.
טענה זו נטענה בעלמא ללא בסיס ראייתי מספיק, מר סהר הצהיר כי אינו יודע איזה נזק גרמה המשאית, מה עלות התיקון, לא צורפה חוות דעת שמאית, ואני דוחה טענה זו. ביחס להחזר התקציב, אני מקבלת את הכרטסת שהציג הקיבוץ לפיה הקיבוץ המשיך לשלם בחודשים אלו תקציב לתובעים בסך 6,450 ₪.
לאחר ששקלתי את הדברים ואיזנתי ביניהם, אני סבורה כי אין מקום לפסוק לקיבוץ הוצאות ריאליות ואני דוחה תביעה זו. ויובהר הנתבע הציג דף שהופק במשרד ב"כ וכותרתו "רשימת חשבונות עסקה". אין פירוט של הפעולות שנעשו במסגרת התביעה, לא צורף הסכם שכר טרחה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו