מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

חישוב פיצויים בגין רשלנות רפואית

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

עו"ד מאור: את כן מסכימה איתי אני מניח כמו שאת כתבת בחוות הדעת שבכל מקרה אם בית המשפט יחליט בסוף שאכן היו עובדים ללא רישיון, שפעלו ללא רישיון רפואה אז בודאי שלא צריך להביא את השכר שלהם לצורך חישוב הנזק שקבעת? העדה, גב' כהן: אני לא אמרתי שבודאי לא צריך אני אמרתי שיכול להיות שבית המשפט יקבע שהיו עובדים לא מורשים ולכן הוא לא מאשר את השכר שלהם לא כמשהו שוטף ולא כנזק.
הנזק הצפוי עקב העסקת לא מורשים הוא בגין חיוב הנתבעת בתשלום פיצוי עקב רשלנות רפואית, וזאת, ללא קשר למספר המבוטחים.
...
בימ"ש הגיע למסקנה שהנתבעת התעשתה רק לאחר מותו המצער של הילד מוחמד, וזאת עקב החשש שמשרד הבריאות יגלה העסקת לא מורשים במרפאות המשרתות מבוטחיה.
העברת פסק הדין למנהל בתי המשפט לנוכח המסקנה לפיה התובעת והנתבעת סיכנו במשך תקופה ארוכה בריאות וחיי מבוטחי הנתבעת, כאשר הנתבעת אינה מיידעת משרד הבריאות לגבי ממצאים חמורים של דו"ח שמחבריו המליצו בו ליידע משרד הבריאות, מורה על העברת פסק הדין למנהל בתי המשפט כדי שישקול העברת פסק הדין, על פי שיקול דעתו, לגורם המתאים.
סוף דבר בימ"ש מחייב הנתבעת לשלם לתובעת כלהלן: הסך של 1,362,117 ₪ צמוד בתוספת רבית כדין ממועד הגשת התביעה ועד מועד התשלום בפועל.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2019 בעליון נפסק כדקלמן:

רקע בבית המשפט המחוזי מיתנהלת תביעת נזיקין שהגישה המבקשת נגד מדינת ישראל – משרד הבריאות, היא המשיבה, בגין רשלנות רפואית שארעה לטענתה בעת ביצוע ניתוחים אורתופדיים מסוג הלוקס ולגוס בכף רגלה השמאלית.
כן נקבע, כי הזהירות בנקיטת צעד כזה מקבלת משנה תוקף מקום בו בקשת פסילת חוות הדעת מוגשת לאחר שזו הושלמה על-ידי המומחה מטעם בית המשפט, וזאת מאחר שבשלב זה ישנו חשש שתוצאת חוות הדעת היא שהובילה לבקשת הפסילה (ראו: עניין אי.די.איי, שם; אליעזר ריבלין תאונת הדרכים: תחולת החוק, סדרי דין וחישוב הפיצויים 690 (2012)).
...
נקבע כי קבלת הבקשה תוביל להשלכות רוחב בגדרן כל רופא אשר היה בעברו מושא לחוות דעת אשר ניתנה על ידי מומחה מטעם מי מהצדדים לתביעה מסוימת, ייפסל באופן אוטומטי ולא יוכל לשמש כמומחה מטעם בית המשפט בתביעה זו. נקבע כי מסקנה שכזו אינה סבירה, וכי אין חשש לניגוד עניינים במצב האמור, שכן לפרופ' ניסקה אין קשר או קרבה למי מהמצדדים המעורבים בתיק, ואין כל חשש לפגם בכשירותו, מקצועיותו, האובייקטיביות שלו או הליך מינויו.
בתשובת המשיבה לבקשה, נטען כי דינה להידחות.
דיון והכרעה לאחר העיון בבקשה ובנספחיה הגעתי לכלל מסקנה כי דינה להידחות.
סוף דבר: הבקשה נדחית.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2020 בעליון נפסק כדקלמן:

כאמור, הסדר חישוב הפיצויים הקבוע בתקנה 2, מורה שחלק מסכום הפצוי בשל נזק בלתי ממוני, יהיה "שני פרומיל מן הסכום המאקסימאלי כפול מספר הימים שבו היה הניזוק מאושפז בבית חולים, במוסד לטפול בחולים או בנכים בשל התאונה". נראה כי הסדר זה מעניק פיצוי בגין נזק בלתי ממוני, בהסתמך על הנחה שאשפוז במוסדות הנזכרים מסב למטופל נזקים כאלה.
כך, פסק הדין בעיניין חוסיין נועד להתגבר על קשיים בייחוס הנזק שניגרם לניזוק בגין טפול רפואי רשלני לתאונת הדרכים שבגינה נידרש הוא לטפול זה. ברם, משנקבע כי נזקים עקב רשלנות בטיפול רפואי כאמור אכן נכללים בהסדר האחריות המוחלטת הקבוע בחוק הפיצויים, הרי שברי כי בתוך כך ניתן לתבוע פיצויים על-פי כל ראשי הנזק הניתנים להיתבע מכוח חוק זה – ונזקים שאינם ממוניים במשמע, כמבואר לעיל.
...
אף אני סבורה, אם כן, כי למערערת לא עומדת הזכות לתבוע את המשיבה 1 בגין פגיעה באוטונומיה, ומשכך יש לבחון את טענותיה לנזקים כאמור כטענות בדבר תחושות שליליות העולות כדי נזק לא ממוני (וראו בפסקה 12 לחוות דעתו של חברי, השופט י' עמית).
(ב) נזק לא ממוני הנובע מטיפול רפואי רשלני על רקע האמור לעיל, שומה עלינו להשיב על השאלה האם הנזקים הלא ממוניים אשר נגרמו לכאורה למערערת כתוצאה מרשלנות רפואית בטיפול שניתן לה בעקבות תאונת דרכים, ניתנים לתביעה על-פי חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים, התשל"ה-1975 (להלן: חוק הפיצויים או החוק).
מכל האמור, אני מצטרפת, אפוא, לעמדת חברי השופט י' עמית כי יש לדחות את הערעור דנן.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

רקע לפניי תביעה לפיצויים בגין ניזקי גוף שנגרמו לתובע, יליד 1970, עקב רשלנות רפואית במהלך טפול רפואי שעבר בבית החולים "אסף הרופא", המצוי בבעלות הנתבעת (להלן גם: "בית החולים") באוגוסט 2012.
הנתבעת טוענת כי בהנתן תקופת הזמן בה סובל התובע והקיצור בתוחלת חייו, ומנגד מחלות הרקע שלו וקיצור תוחלת חייו עוד קודם למחלתו, יש לחשב פיצוי שלא יעלה על 400,000 ₪ בראש נזק זה. לאחר שקילת כלל הנסיבות אני מעמידה את גובה הפצוי בגין כאב וסבל וקיצור תוחלת חיים על סך 700,000 ₪ נכון להיום, כולל ריבית.
...
התביעה הוגשה תחילה בבית משפט השלום בתל אביב ובתאריך 19.2.2020 נעתר בית משפט השלום לבקשת התובע, בהסכמת הנתבעת, להעביר הדיון בתובענה לבית משפט זה. בין הצדדים התעוררו מספר שאלות השנויות במחלוקת ובתיק נשמעו ראיות.
אשר לנכות הרפואית בגין כריתת הכליה ובגין כריתת אונה בריאה – אני מקבלת את חוות דעתו של ד"ר אדלמן, חוות הדעת הרפואית היחידה בתיק בעניין זה. נכותו הרפואית של התובע עומדת על 30% ועוד 30%.
מכאן עולה, שגם בשל סיבה זו קשה לקבל הטענה כי תפקיד מנהל זרוע הבניה, אשר, כפי שעולה מהראיות, מהווה תפקיד תובעני הכרוך בעבודת שטח דומיננטית ובמסגרתו יש לנהל עובדי בניה, להיות אחראי על ביצוע הפרויקטים הגדולים של החברה בשטח ולעבוד באופן ישיר מול הנהלת החברה, תפקיד המלווה, כפי שתואר, בלחץ יום יומי, היה נמסר לו. מעבר לכך, לא השתכנעתי כי ניתן להגיע למסקנה ברורה, בהסתברות הנדרשת, על קידומו הצפוי לתפקיד זה, כאשר מדובר בחברה משפחתית וכאשר לתפקיד מונה אחיו של המנכ"ל. עם זאת, לא ניתן לשלול האפשרות כי התובע היה מקודם בעבודתו במהלך השנים, נוכח גילו הצעיר יחסית, שביעות הרצון מתפקודו ושנות העבודה הרבות שנותרו לו. אשר לפגיעה התפקודית – אני מקבלת טענת התובע הנתמכת בחוות דעת המומחית ברפואה תעסוקתית מטעמו כי עקב מחלת הסרטן הוא איבד לחלוטין את כושרו לעבוד בעבודה כלשהי.
עם זאת, אני סבורה שיש לקחת בחשבון היעדרויות אפשריות מהעבודה במשך שנות העבודה שהיו צפויות לו הן בשל יתר מחלותיו והרקע הרפואי שלו ללא קשר למחלת הסרטן והן בשל מחלת הסרטן, גם אם המחלה הייתה מתגלה בשנת 2012.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התביעה הוגשה בגין רשלנות רפואית, נטענת, של הנתבעים 1-3.
אך כאמור לא ייטה בית המשפט לסטות מחוות דעתו של המומחה בהיעדר נימוקים כבדי משקל שיניעוהו לעשות כן. בית המשפט עמד על מעמדו של המומחה בבר"ע (מחוזי חי') 776/06 רז נ' פרוינד (פורסם בנבו), 20.11.06) : "למומחה מטעם בית המשפט מעמד מיוחד, והוא חב נאמנות והגינות מוגברות כלפי בית המשפט, עליו להיות נטראלי ולפעול ללא משוא פנים או ניגוד עניינים, כמי שמסייע לבית המשפט להגיע לחקר האמת, וככזה הוא משמש כזרועו הארוכה של בית המשפט". וכן ברע"א 1858/08 הדר חב' לביטוח בע"מ נ' גלית אמויאל (פורסם בנבו 9.7.08): "מעמדו של המומחה מטעם בית המשפט הוסדר בתקנות פיצויים לנפגעי תאונות דרכים (מומחים), תשמ"ז-1986 (להלן: תקנות המומחים), שהותקנו בעקבות תיקון 5 לחוק הפיצויים. מגמת המחוקק ומחוקק המשנה היתה לאפשר לצדדים ולבית המשפט להסתמך על חוות דעת של גורם עצמאי ואובייקטיבי, במקום גורם, שיש חשש להיותו מוטה (ראו: א' ריבלין, תאונות הדרכים סדרי הדין וחישוב הפיצויים 561 (תשנ"ט) (להלן: ריבלין). כחלק מכך, נקבעו בתקנות הפיצויים הוראות הנועדות להבטיח את קיומו של שיקול דעת עצמאי ואובייקטיבי של המומחה מטעם בית המשפט". לחוות דעתוֹ של המומחה הרפואי מטעם בית המשפט קיים מעמד מיוחד.
...
לאחר שבחנתי את כלל הראיות הגעתי לכלל מסקנה כי דין התביעה להידחות, ואנמק.
אשר על כן, והיות ולא הוכחה רשלנות, פגם או ליקוי בטיפול בתובעת או פגיעה באוטונומיה – התביעה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו