מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

חישוב פדיון חופשה לפי שכר שעתי

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

עיון בתלושי השכר מלמד כי בפועל, בתלושי השכר לא נעשה חישוב מפורט של שעות העבודה והשעות הנוספות כנגזרת של "התעריף לשעה", בהתאם לשיטת החישוב הקבועה בדין, ואף לא נוכו זמני הפסקות, אלא שמדי חודש שילמה הנתבעת לתובע שכר בערכי נטו אשר נראה כי הוא נגזרת של שעות נוכחותו של התובע במקום העבודה, במכפלת סכום קבוע שהוא גבוה יותר מהשכר השעתי שצויין בתלוש השכר.
לפיכך לדידנו, מקום שמסוכם עם העובד על תשלום שכר בערכי נטו, הרי שסיכום זה יחול גם על חישוב דמי החופשה וגם על חישוב פדיון החופשה (אשר גם אותו יש לשלם בערכי נטו לפי השכר הרגיל ראה סעיף 13 לחוק חופשה שנתית).
כללו של דבר בתוך 30 יום תשלם הנתבעת לתובע את הסכומים הבאים בתוספות הפרישי ריבית והצמדה מיום הגשת התביעה ועד לתשלום בפועל: בגין פדיון חופשה סכום בסך 6,272₪.
...
האם נחתם הסכם עבודה בין הצדדים? נקדים ונבהיר כי במחלוקת שבין הצדדים לעניין חתימתו של התובע על הסכם עבודה לאחר שעיינו בראיות ובעדויות שהובאו בפנינו אנו מעדיפים את גרסתה של הנתבעת.
הגם שהתובע לא הוכיח מה היה מקום מגוריו מה עלות הנסיעה היומית ממגוריו לעבודתו, כמה ימים עבד באותם שני חודשים ולא ערך תחשיב כדין, ומשלא צורף תחשיב מטעם הנתבעת מצאנו לזכות את התובע להפרש דמי נסיעות בגין שני החודשים הללו בגובה "השלמה" לעלות חופשי חודשי בסך הכל - 171 ש"ח. הפרשות לפנסיה / גמל אין חולק כי לא שולמו לתובע הפרשות לפנסיה (גמל + פ"פ).
אשר על כן הנתבעת תשלם לתובע בגין חלף הפרשות לפנסיה בשיעור 6% ו 6% משכרו למשרה מלאה בהתאם לחישובי התובע: 6,612 ע"ח פיצויי פיטורים ועוד 6,612 ₪ על חשבון הפרשות לפנסיה ובסך הכל 13,224 ₪.
כללו של דבר בתוך 30 יום תשלם הנתבעת לתובע את הסכומים הבאים בתוספות הפרשי ריבית והצמדה מיום הגשת התביעה ועד לתשלום בפועל: בגין פדיון חופשה סכום בסך 6,272₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

הגדרת ה"שכר הרגיל" לצורך חישוב דמי חופשה ופדיון חופשה אף רחבה מההגדרה לצורך פצויי פיטורים שכן היא כוללת "כל תמורה": "בית הדין קמא חייב את המערערת לשלם למשיב דמי פדיון חופשה שנתית על בסיס שכרו הכולל פרמיות ועמלות (סעיף 44 לפסק הדין). בקשר לכך טוענת המערערת כי יש לחשב את פדיון החופשה לפי השכר 'הרגיל' שאינו כולל פרמיות ועמלות. טענה זו דינה להדחות. סעיף 13 לחוק חופשה שנתית, תשי"א-1951 מחייב את המעסיק לשלם לעובד פדיון חופשה ביום שהוא חדל לעבוד. לעניין זה קובע סעיף 10 לאותו חוק כי דמי החופשה יהיו בסכום השווה לשכרו הרגיל של העובד, והשכר הרגיל לעניין זה, לגבי עובד חודשי, הוא '... שכר העבודה שהעובד היה מקבל בעד אותו פרק זמן אילו לא יצא לחופשה והוסיף לעבוד' (סעיף 1(ב) לחוק). מכאן, שלעניין פדיון ימי חופשה בסיס השכר רחב יותר מזה של פצויי פיטורים ולפיכך צדק בית הדין קמא בחישוב שערך בסעיף 44 לפסק הדין" (ראו ע"ע (ארצי) 300327/98 אטקה בע"מ נ' רטר, (24.2.2002) (פורסם בנבו)) (ההדגשה הוספה- ר.ג.).
האם יש להביא בחשבון את העמלות בחישוב גמול השעות הנוספות? לטענת התובעת, גמול השעות הנוספות שקבלה שולם רק על רכיב שכר הבסיס השעתי ולא כלל את רכיב העמלות.
...
תביעות התובעת לתשלום פיצויי פיטורים בגין התפטרות לצורך טיפול בילד ולתשלום דמי הבראה- נדחות.
תביעת הנתבעת לתשלום פיצוי בגין נזקים שגרמה התובעת- נדחית.
הנתבעת תשלם את הוצאות התובעת בסכום של 2,000 ₪ ושכ"ט עו"ד בסכום של 7,000 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2017 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

כמו כן עתר התובע לתשלום הפרישי שכר (סעיפים 42-48 לכתב התביעה) ולתשלום פדיון חופשה שנתית עבור השנים 2013-2016 (סעיף 49 לכתב התביעה).
נראה שהפחתת שכר המורים לאנגלית הביאה לחיסכון של כ-200,000 ₪ בשנה – כך לפי עדות רו"ח פנחס וגם חישוב הנתונים שהציג התובע לפיהם שכרו מקוצץ בכ- 10,000 ₪ בשנה, מוביל למסקנה דומה (ע' 23 ש' 7-9, תצהיר התובע סע' 25).
האם זכאי התובע לתשלום פדיון חופשה ? לטענת התובע, יש לחשב את זכאותו לדמי חופשה שנתית על פי הוראות סעיף2(3)(ב) לחוק חופשה שנתית, התשי"א-1951 (להלן בפרק זה: "החוק").
חישוב שכרו היומי של התובע? לתובע משתלם שכר שעתי כלומר על פי החוק התובע הוא עובד בשכר: "עובד שגמול עבודתו, כולו או חלקו, משתלם שלא על בסיס של חודש או תקופה ארוכה מזו" .
...
ועל כן תביעתו לפיצוי בגובה 6 משכורות ולפיצוי עונשי נדחות.
התביעה לתשלום פדיון דמי חופשה נדחית גם היא שכן לתובע שולמו דמי חופשה בסכום העולה על זכאותו על פי דין.
הוצאות לאור תוצאת הדברים מצאנו כי יש מקום לחייב את התובע בהוצאות הנתבעת בסך 12,000 ₪, אשר ישולמו בתוך 30 ימים מהיום.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

פדיון חופשה לטענת התובע, בהתאם לתלוש שכר חודש 3/18 נותרו לזכותו 4.61 ימי חופש לפדיון.
שני הצדדים לא הבהירו כיצד חישבו את שכרו היומי של התובע ואנו סבורים כי חישובי שני הצדדים שגויים כאשר חישוב יום חופש לפי שכרו השעתי האחרון של התובע מביא לשכר יומי נמוך מחישובי כל אחד מהצדדים (33 ₪ במכפלת 8 שעות = 264 ₪).
...
סוף דבר התביעה נגד הנתבעת מתקבלת באופן חלקי, וטענות הנתבעת לעניין קיזוז מתקבלות אף הן באופן חלקי מהטעמים המפורטים לעיל.
הנתבעת, תשלם לתובע את הסכומים הבאים: פיצוי לפי תיקון 24 לחוק הגנת השכר בסך של 8,000 ₪.
בהתחשב בתוצאה אליה הגענו ובהתחשב בעובדה שמתוך תביעה של 132,539 ש"ח חוייבה הנתבעת בסכום של כשליש מסכום התביעה החלטנו שיש מקום לחייב הנתבעת בהוצאות משפט בסך של 2,500 ₪ ובסכום של 3,500 ש"ח בגין שכר טרחת עו"ד. הסכומים הנ"ל יישאו הפרשי ריבית והצמדה כחוק מהיום אם לא ישולמו בתוך 30 יום.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לענין זה ר' הוראת סעיף 5 לחוק הגנת השכר, התשי"ח – 1958 (להלן - חוק הגנת השכר), שכותרתו "איסור שכר כולל", ובו נקבע: "עובד שחוק שעות עבודה ומנוחה, תשי"א-1951, חל לגביו ונקבע לו שכר עבודה הכולל תשלום בעד שעות נוספות או גמול עבודה במנוחה השבועית כאמור בחוק שעות עבודה ומנוחה, תשי"א-1951, או הכולל דמי חופשה, תמורת חופשה או פדיון חופשה כאמור בחוק חופשה שנתית, תשי"א-1951 – רואים את השכר שנקבע כשכר רגיל בלבד, אלא אם נקבע אחרת בהסכם קבוצי לגבי תשלום בעד שעות נוספות או גמול עבודה במנוחה השבועית וההסכם אושר לענין זה על ידי שר העבודה". לאור הוראות החוק, יש לדחות את טענת הנתבע לפיה השכר ששולם לתובע, שסוכם כ – 30 ₪ נטו לשעה, כולל בתוכו גם את התמורה בגין עבודה שעות נוספות.
לפי שכר שעתי של 33.68 ₪, מקום בו אין חולק שהתובע קיבל את השכר הרגיל בגין כל שעות העבודה, הוא זכאי להפרשי שכר בסך 7,495 ₪.
כיוון שנקבע כי שכרו המוסכם של התובע עמד על 33.68 ₪ לשעה וכי ההפחתה שנערכה בשכרו בחודש 11/16 לא היתה כדין, יש לחשב את פדיון החופשה לפי השכר הרגיל.
...
לאור כל האמור לעיל, מתקבלת התביעה להפרשים בגין דמי הבראה.
מסקנה זו גם מתיישבת עם הוראת סעיף 5 לחוק הגנת השכר (הובא לעיל, בדיון בנושא שכרו של התובע).
אשר על כן יש לקבל את חישובי התובע ולקבל את התביעה ברכיב זה. סוף דבר – התביעה מתקבלת בעיקרה ועל הנתבע לשלם לתובע את הסכומים הבאים: פיצויי פיטורים בסך 11,686 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 1.2.2017 ועד התשלום בפועל; הפרשי שכר בסך 15,796 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מאמצע התקופה המזכה (1.2.2016) ועד התשלום בפועל; פיצויים לפי סעיף 26א' לחוק הגנת השכר, תשי"ח - 1958 בסך 20,000 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 1.2.17 ועד התשלום בפועל; פיצויים לפי סעיף 5א' לחוק הודעה לעובד ולמועמד לעבודה (תנאי עבודה, הליכי מיון וקבלת עובדים), תשס"ב – 2002, בסך 10,000 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 1.2.17 ועד התשלום בפועל; דמי חגים בסך 4,311 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 1.2.17 ועד התשלום בפועל; פדיון הבראה בסך 1,393 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 1.2.17 ועד התשלום בפועל; פדיון חופשה בסך 868 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 1.2.17 ועד התשלום בפועל; דמי מחלה בסך 808 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 1.1.16 ועד התשלום בפועל; דמי גמולים לפנסיה בסך 6,363 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מאמצע התקופה המזכה (1.4.2016) ועד התשלום בפועל; הוצאות התובע, לרבות שכ"ט עו"ד בסך 5,000 ₪ שאם לא ישולמו בתוך 30 ימים, ישאו הפרשי הצמדה וריבית כחוק, עד התשלום בפועל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו