מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

חישוב ימים להגשת ערעור לאחר בקשת הארכת מועד

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2021 בעליון נפסק כדקלמן:

לשיטתו, מדובר באיחור של ימים ספורים שנבע מטעות בחישוב ימי הפגרה נוכח תקופת החגים (ראש השנה ויום הכיפורים), כך שאין מקום לדחותו אך על יסוד טענה זו. פסק דינו של בית המשפט המחוזי ביום 6.4.2021 דחה בית המשפט את עירעורו של המערער על הסף, בקבלו את טענת המשיבים כי נפל איחור בהגשתו.
המערער לא ביקש, וממילא לא קיבל, רשות להגשת העירעור לאחר חלוף המועד להגשתו, ודי בכך כדי לדחותו.
מעבר לכך, אף לו היה המערער מגיש בקשה להארכת מועד להגשת עירעורו, הטעם שהוצג לאיחור אינו טעם של ממש, וודאי לא טעם מיוחד.
...
משנקבע אפוא כי אין נימוק המצדיק התערבות בהכרעת המשיב, הערעור נדחה.
בנסיבות אלה ובהינתן פרק הזמן שחלף מהגשת תביעת החוב ועד להכרעה בה על ידי המשיב, לא היה מקום לדחות את הערעור על יסוד נימוק זה. דיון והכרעה אין מקום להתערב בהחלטת בית המשפט המחוזי ודין הערעור להידחות על הסף לפי תקנה 138(א)(1) לתקנות סדר הדין האזרחי, התשע"ט-2018 (להלן: תקנות סדר הדין האזרחי).
כך או אחרת כאמור, דין הערעור להידחות.

בהליך ערעור עבודה (ע"ע) שהוגש בשנת 2021 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

שנית, טענת המבקשת אודות טעות בחישוב הימים להגשת העירעור, אף שאינה מהוה לכשעצמה טעם מיוחד להארכת מועד, היא מצטרפת בנסיבות העניין לטעמים האחרים המצדיקים את קבלת הבקשה.
אלא שבעניינינו, ב"כ המבקשת לא טענה באופן מפורש שנתפסה לכלל טעות בעיניין מועדי תחולת תקנות החרום והעלתה טענה כללית אודות טעות ב'חישוב' הימים להגשת העירעור "לאחר ניכוי יום המצאת פסק הדין תקופת החרום ולאחר ניכוי פגרת חג הפסח". שלישית, המבקשת לא צרפה תצהיר או ראיה אחרת לתמיכה בטענותיה בעיניין טעות בחישוב במניין הימים ובעניין מועד חזרתה לעבודה, ומעיון בכתב העירעור עולה, שהמבקשת הגישה את התלונה לנציב תלונות הציבור על שופטים ביום 16.4.2020, שחל בתוך התקופה הקבועה בדין להגשת העירעור ובזמן שהוגדר כתקופת חרום מיוחד והוחל בו סגר.
...
לנוכח פסיקה זו וחרף הקשיים העולים מטענות המבקשת, מצאנו ליתן בהחלטה זו משקל מסויים לכך שתקופת החירום המיוחד חלה במהלך התקופה שהיתה נתונה להגשת הערעור.
כללם של דברים – לאור האמור, הבקשה להארכת מועד להגשת הערעור מתקבלת וכתב הערעור מתקבל לרישום.
בהעדר הצדקה מספקת לאיחור בהגשת הערעור ונוכח אופי הטעמים העומדים ביסוד קבלת הבקשה, תשלם המבקשת למשיב בתוך 30 ימים הוצאות הבקשה בסך 2,000 ש"ח. הצדדים מוזמנים לדיון מוקדם בערעור ביום 21.11.2021 בשעה 09:30.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

ובאשר לטענת הנאמן כי העירעור הוגש באיחור, טענה זו יש לדחות שכן מדובר באיחור של ימים ספורים, אשר נבע מטעות בחישוב ימי הפגרה בשל תקופת החגים.
המערער לא הגיש בקשה להארכת מועד להגשת העירעור, לא הציג נימוק ראוי לאיחור, וממילא לא קיבל רשות להגשת העירעור לאחר המועד הקבוע בדין.
...
סיכומו של דבר, לנאמן מסור שיקול דעת רחב, ולא מצאתי כל נימוק שיצדיק להתערב בהכרעתו.
תוצאה לאור המסקנה כי המערער לא הוכיח תביעתו לא מצאתי צורך להידרש לטענות ולמחלוקות לעניין הנשייה המובטחת.
התוצאה היא שהערעור נדחה.

בהליך בע"מ (בע"מ) שהוגש בשנת 2020 בעליון נפסק כדקלמן:

ביום 7.7.2020, כשלושה חודשים לאחר שניתן פסק הדין, הגיש המבקש לבית המשפט המחוזי "בקשה להארכת מועד להגשת כתב ערעור" (להלן: בקשת הארכה).
בבקשה ציין בא כוחו של המבקש כי משרדו היה סגור תקופה ארוכה בשל מגיפת הקורונה ובשל לחץ העבודה שהצטבר, נידרשת לו ארכה בת 15 ימים להגשת העירעור.
בכל הנוגע להשפעותיה של מגפת הקורונה בהקשר זה כבר צוין ש"דומה כי יש לנקוט גישה ליבראלית בעת בחינת בקשות להארכת מועד הנובעות ממצב החרום המיוחד ואשר טעונות 'טעם מיוחד'" (בש"א 1223/20 British Airways PLC נ' עמותת הצלחה – לקידום חברה הוגנת, פסקה 4 (16.3.2020); רע"א 2682/20 ראובן סרוגו חברה לבניה בע"מ נ' לב ארי, פסקה 6 (11.5.2020)). זאת ועוד, רישמי בית משפט זה קבעו כי טעות שנוגעת לחישוב המועדים לנקיטה בהליך ערעורי כתוצאה מהחלת תקנות מצב חרום עשויה להוות "טעם מיוחד" למתן ארכה (בש"א 4493/20 אם תיקשורת המונים בע"מ נ' בזק בנלאומי בע"מ, פסקה 5 (20.7.2020) (ערעור שהוגש על החלטה זו נדחה, ראו בש"א 5438/20 אם תיקשורת המונים בע"מ נ' בזק בנלאומי בע"מ (17.8.2020)); בש"א 3933/20 הועדה המקומית לתכון ובניה יזרעאלים נ' עיזבון הרמן (16.6.2020) (להלן: עניין עיזבון הרמן)).
...
חרף האמור, אני סבור שבנסיבות העניין, ובהינתן הגישה הליברלית שתוארה לעיל, נימוקי הבקשה עולים כדי "טעם מיוחד" המצדיק להורות על מתן הארכה.
ראשית, בסופו של דבר בשל הוראות תקנות מצב חירום, בקשת הארכה הוגשה באיחור קצר יחסית של כשבועיים בלבד.
נוכח כל האמור לעיל מצאתי לקבל כאמור את הערעור ולהאריך את המועד להגשת הערעור בבית המשפט המחוזי עד למועד הגשתו בפועל.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2022 בעליון נפסק כדקלמן:

עוד נטען כי באת-כוח המערערת טעתה בחישוב המועד להגשת העירעור וסברה כי לרשותה עומדים 60 יום, וזאת בהסתמך על תקנה 13 לתקנות מסוי מקרקעין המפנות לפרק י"ז לתקנות סדר הדין האזרחי, התשע"ט-2018 (להלן: תקנות סד"א).
להשלמת התמונה יצוין כי לאחר הגשת הבקשה להארכת מועד, הגישה המערערת בקשה לצרוף אסמכתות התומכות, לגישתה, בטענותיה, ולאחר שהוגשה תשובת המשיב לבקשה להארכת מועד, הגישה המערערת בקשה להוספת טיעון ביחס להתרחשות שארעה, לטענתה, לאחר שהוגשה בקשת הארכה.
בהקשר זה אבקש לציין כי אמנם אני סבורה, כעמדת המשיב, שימי הפגרה באים במניין הימים להגשת ערעור על החלטתה של ועדת ערר לפי חוק מסוי מקרקעין, וזאת בהתאם לסעיף 10(ג) לחוק הפרשנות, שלפיו "במנין ימי תקופה יבואו גם ימי מנוחה, פגרה או שבתון שעל פי חיקוק, זולת אם הם הימים האחרונים שבתקופה". ואולם, טעותה של המערערת שסברה כי ימי הפגרה אינם באים במניין הימים במקרה הנידון היא נגזרת ישירה ותולדה של סברתה כי הדין החל על מועד הגשת העירעור הוא זה הקבוע בתקנות סד"א, ומשכך לא מצאתי כי מדובר בטעות נוספת, אלא בהמשכה המתבקש של הטעות המקורית.
...
לאור האמור, מצאתי להיעתר לבקשת המערערת להארכת מועד.
לנוכח כל האמור לעיל, ואף מבלי להידרש לטענות הצדדים בדבר סיכויי ההליך, מצאתי להיעתר לבקשת המערערת להארכת מועד, ולדחות את בקשת המשיב לסילוק הערעור על הסף.
סוף דבר: בקשת המבקשת להארכת מועד מתקבלת, ובקשת המשיב לסילוק הערעור על הסף נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו