באופן דומה, בהסכם הקבוצי 2018, נקבע כדלקמן (הדגשים אינם במקור י.א):
"57. הותק המקצועי שצבר המציל במהלך תקופת העסקתו ברשות עד למועד חתימת הסכם זה וכן הותק שייצבר החל ממועד חתימת הסכם זה ואילך (להלן: "וותק עבודה כולל ברשות") יחושב, לעניין כלל הזכויות הסוציאליות, לפי שנת וותק מלאה בגין כל עונת רחצה.
א להסכם (ר' נספח 3 המצורף לתצהיר הגב' בניסטי) (הדגשים אינם במקור י.א):
"4. א. הסכם זה יחול על כל העובדים כהגדרתם לעיל למעט – מנהל הרשות, מדען הרשות, עובד בחוזה בכירים, עובד במשרת אמון, עובד חצוני, עובד זמני, עובד יומי, עובד זר ועובד של חברת כוח אדם."
כשנה לאחר קליטתו של התובע לעבודה, נחתם ביום 1.4.15 הסכם קבוצי מיוחד נוסף (הידוע כ-"הסכם קבוצי 2015"), הדן לטענת הנתבעת בתנאי העסקתם של העובדים היומיים, כאשר המצילים הוחרגו מתחולתו בהתאם לסעיף 5 להסכם (ר' נספח 4 המצורף לתצהיר הגב' בניסטי) (הדגשים אינם במקור י.א):
"5. הקף תחולה:
"
ובהמשך:
"האנטרס הצבורי הוא אפוא לא רק להגן על פרט זה או אחר, אלא על מערכת יחסי העבודה הקבוציים ועל כוח ההתחרות בשוק של המעבידים שארגונם חייב אותם בתנאי עבודה מסוימים."
בית משפט העליון היתייחס גם הוא לנושא זה ופסק ב-ע"א 378/70 עיזבון המנוח משה שהד ואח' נ' צבי דרדיקמן, פ"ד כה(2) 182, כדלקמן:
"הרי זו מטרתו של הסכם קבוצי, ליצור מסגרת כללית ואחידה לתנאי עבודתם של העובדים אצל המעבידים הכלולים בהסכם, שאין לחרוג מהם לרעת העובד. בפירוש ניתנת בסעיף 22 לחוק עדיפות להוראה שבהסכם קבוצי על הוראה שונה בחוזה עבודה פרטי בין מעביד ועובד שעליהם חל ההסכם הקבוצי. רק שינוי לטובת העובד יכול לבוא במקום הוראה שבהסכם קבוצי, ואף זאת רק אם אין בהסכם דבר המונע במפורש את השינוי. יכול אפוא ההסכם הקבוצי, מתוך דאגה לשמור על אחידות תנאי העבודה של העובדים, למנוע חריגה מהם אף לטובת העובד. בקיצור, ההסכם הקבוצי הוא בעל מעמד של בכורה ביחסי העבידה, ושומר כספו וענינו ירחק מכל דבר שיש בו שמץ של פגיעה בו או חתירה תחתיו."
זאת ועוד, בהתאם לקבוע בסעיף 22 לחוק הסכמים קבוציים, תשי"ז-1957 (להלן: "החוק") יש לתת זכות בכורה להוראה בהסכם הקבוצי (הדגשים אינם במקור י.א):
"הוראה בחוזה עבודה שהיא שונה מהוראה אישית שבהסכם קבוצי החל על בעלי החוזה – ההוראה שבהסכם הקבוצי עדיפה; היה השינוי לטובת העובד, עדיפה ההוראה בחוזה העבודה, אם אין בהסכם הקבוצי דבר המונע במפורש אותו שינוי."
בפסק הדין בדיון נד/85-3 גולדפרב יעקב נ' התעשיה האוירית לישראל בע"מ (פד"ע כז 287) היתייחס בית הדין הארצי בין היתר ליסוד הניצב בעומק סעיף 22 לחוק, וקבע (הדגשים אינם במקור י.א):
"הרעיון הטמון בהסדר שבסעיף 22 הנ"ל - על כל חלקיו, עניינו בשימור עליונותו העקרונית של ההסכם הקבוצי בכל הסיטואציות המשפטיות. כך, אפילו תיטיב ההוראה האישית עם העובד לעומת ההוראה הקיבוצית - עדיין חולש ההסכם הקבוצי על סדר העדיפויות, שהרי בכוחו לאסור או להתיר את חלות ההוראה האישית אפילו תהא מיטיבה עם העובד.
...
זאת ועוד, ראו האמור במכתב התשובה של הנתבעת לתובע מיום 25.6.19 (נספח 9 לתצהיר הגב' בניסטי):
"1. מרשתי הבינה ממרשך, בזמן אמת, שהוא לא מעוניין לעבוד בעונה הנוכחית ולכן הוא לא נקרא לעבודה."
לסיכום ראש פרק זה: התובע לא זכאי לפיצוי בגין אי קיום שימוע, תשלום תמורת אי מתן הודעת פיטורים מוקדמת ופיצויי פיטורים.
סוף דבר:
על הנתבעת לשלם לתובע הסכומים כדלקמן:
דמי הבראה – הסעד התייתר לאור המפורט בסעיף 87 לפסק דין זה.
קרן השתלמות - סך של 3,018.30 ₪.
באשר להוצאות – מתוך התחשבות בהיבטים שונים, כגון: הצידוק שבהגשת התביעה מלכתחילה, הגשמת מטרת התביעה, הסעד שהתקבל בפועל - הגענו למסקנה כי יש הצדקה לפסיקת הוצאות באופן חלקי ומתון בלבד, שכן, התביעה התקבלה רק בחלקה.