בסופו של דבר עתרה ינקוביץ לאשר את פסק הבוררות המקורי, כפי שניתן בזמנו, על כל חלקיו, מכוח הוראות סעיף 23 לחוק הבוררות, תוך קביעה כי הסכומים שעוכבו מכוח פסק הבוררות יישאו ריבית מיום הגשת הבקשה לאישור ועד למועד התשלום בפועל, וכן לחייב את מעונות בהוצאות משפט ושכר טירחת עו"ד.
תשובת המשיבה מעונות לבקשה לאישור פסק בורר
מעונות העלתה טענות דיוניות שונות, לגבי אופן הגשת הבקשה ועריכתה.
בבואנו לבחון את סמכויותיו של בורר – בדרך שהותוותה לעיל, תוך השוואה לסמכותו של בית משפט בתובענה אזרחית רגילה – יש ליתן את הדעת לכך שלא נוצרת סתירה או אי-התאמה עם הוראותיו המפורשות של חוק הבוררות.
בהמשך הסעיף נקבע כי "טעות" הנה "טעות לשון, טעות בחישוב, פליטת קולמוס, השמטה מקרית, הוספת דבר באקראי וכיוצא באלה". על אף הדמיון האמור בין הסעיפים, הודגש כי לעומת סעיף 81 לחוק בתי המשפט אשר "נסב על טעות שהיא בדרך-כלל טעות טכנית-מקרית", הרי שכאשר מדובר בתיקון או הבהרה הניתנים באמצעות פסיקתא הם "אינם חייבים להיות טכניים בלבד" [ראו: עניין מיטרני, פסקה 16].
...
סוף דבר
לוּ תישמע דעתי, נקבל את בקשת רשות הערעור ונדחה אותה לגופה, תוך שנקבע כי לא נתונה לבורר סמכות למתן פסיקתא מבהירה או מתקנת אלא אך למתן פסיקתא משקפת.
כאן המקום להזכיר שככלל, החלטה לדחיית בקשה למתן רשות ערעור, אשר ניתנה על ידי דן יחיד אינה בבחינת הלכה מחייבת (השוו בר"מ 7511/14 מנהל הארנונה בעיריית תל אביב יפו נ' א.ק. יוניברס בע"מ (22/11/16, מפי כב' הש' דנציגר, פוגלמן וסולברג; "ברם, צוין כי הדברים נאמרו כאמרת אגב במסגרת החלטה בדן יחיד שדחתה בקשת רשות לערער, והם אינם בבחינת הלכה מחייבת כפי פסק הדין בעניין שקם". גם בבע"מ 1811/20 פלוני נ' פלונית (13/4/21), מפי כב' הנשיאה חיות וכב' השופטים מזוז וקרא נקבע: "ראשית, אין מדובר בהלכה אלא בהחלטה שניתנה בדן יחיד, אשר דחתה בקשה לרשות ערעור תוך הערות שהן בגדר אמרת אגב".
משכך, נדחית טענתה של מעונות כי לבורר הייתה סמכות להבהיר את פסק הבוררות שנתן או לתקנו, וכל שהיה ניתן לו – אילו ניתנה החלטתו בסמכות לאחר ששני הצדדים פנו אליו כאל בורר – היה למתן פסיקתא משקפת.
סוף דבר
אני מקבלת אפוא את בקשתה של ינקוביץ, מאשרת את פסק הבוררות מיום 27/10/19 על כל חלקיו, ונותנת לו תוקף פסק דין.