מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

חישוב דמי חופשה על בסיס שכר יומי ממוצע

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

סעיף 10 לחוק חופשה שנתית, התשי"א-1951 (להלן: "חוק חופשה שנתית") קובע כי דמי חופשה יחושבו על בסיס שכר רגיל בלבד.
(2) לגבי עובד בשכר - שכר העבודה היומי הממוצע כפול במספר ימי החופשה; שכר העבודה היומי הממוצע הוא הסכום היוצא מחילוק שכר רבע השנה שקדמה לחופשה למספר תשעים; היו ברבע השנה כאמור חדשי עבודה לא מלאה, יחושב השכר היומי הממוצע לפי רבע השנה של העבודה המלאה ביותר שבשנים-עשר החדשים שקדמו לחופשה, הכל לפי בחירת העובד.
...
סוף דבר לאור האמור לעיל, אנו מורים כי הנתבעת תשלם לתובע בתוך 30 ימים מיום המצאת פסק הדין לידיה, את הסכומים הבאים:             א. הפרשי פיצויי פיטורים בסכום של 1,968 ₪; ב. הפרשי פדיון חופשה בסכום של 30 ₪; ג. גמול שעות נוספות בסכום של 42,211 ₪; ד. גמול בגין עבודה במנוחה השבועית בסכום של 998 ₪;               הסכומים בסעיפים א'-ד' לעיל יישאו הפרשי הצמדה וריבית כחוק החל מיום 1.6.17 ועד ליום התשלום המלא בפועל.
תביעות התובע לתשלום הפרשי הפרשות לפנסיה, פרמיה לחודש פברואר 2017, החזר בגין ניכויים שלא כדין, דמי הבראה ופיצוי בגין פיטורים שלא כדין– נדחות.
      כמו כן, הנתבעת תשלם לתובע הוצאות משפט בסכום של 1,000 ₪ ושכ"ט עו"ד בסכום של 6,000 ₪.

בהליך דיון מהיר (ד"מ) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בהתאם לפסיקה, כאשר שכרו של העובד משתלם בחלקו על פי מרכיב קבוע ובחלקו בעמלות, יחושבו דמי החופשה על פי השכר בשני המרכיבים.
הואיל ושכרו של התובע השתלם על בסיס תפוקה, דינו כעובד בשכר ועל כן את זכאותו לפדיון חופשה יש לחשב על פי סעיף 10(ב)(2) לחוק חופשה שנתית, הקובע כי לגבי עובד בשכר יהיה השכר הרגיל לתחשיב פדיון החופשה: "שכר העבודה היומי הממוצע כפול במספר ימי החופשה; שכר העבודה היומי הממוצע הוא הסכום היוצא מחילוק שכר רבע השנה שקדמה לחופשה למספר תשעים; היו ברבע השנה כאמור חדשי עבודה לא-מלאה, יחושב השכר היומי הממוצע לפי רבע השנה של העבודה המלאה ביותר שבשנים-עשר החדשים שקדמו לחופשה, הכל לפי בחירת העובד." התובע ציין בכתב התביעה כי הוא ערך חישוב לפי סעיף זה וכי שכר העבודה היומי הממוצע עמד על סך 558 ₪.
...
לאור ההסבר שניתן בחקירתו, לא מצאתי כי יש לזקוף לחובת הנתבעת את השוני לכאורה בין הגרסאות עליו עמד התובע באופן שיוביל למסקנה כי הסכם העסקה שהוגש לתיק זויף.
נוכח כל האמור, תביעתו ברכיב זה - נדחית.
סוף דבר הנתבעת תשלם לתובע בתוך 30 יום מקבלת פסק הדין סך 3,839 ₪ בגין פדיון חופשה.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

מאחר שהצדדים לא הציגו יומן המעיד באיזה מימי השבוע נפלה תקופת ההודעה המוקדמת הרי שמצאנו לנכון לקבוע כי יש לחשב את יתרת ההודעה המוקדמת על בסיס של חמישה ימים במכפלת השכר הממוצע של העובדת העומדת על סך של 66.5 ₪ (שכר יסוד שעתי+ ממוצע עמלות).
הפרש דמי חופשה העובדת טוענת כי במהלך תקופת העסקתה חישבה החברה את דמי החופשה שנתנה לה על בסיס שכר היסוד בלבד בלא ששקללה את רכיב העמלות, ועל כן היא זכאית להפרשים בסך של 4,972.29 ₪.
ערים אנו לכך, שבהתאם לסעיף 10(ב) לחוק, שכר העבודה הרגיל לעובד בשכר הנו: "שכר העבודה היומי הממוצע כפול במספר ימי החופשה; שכר העבודה היומי הממוצע הוא הסכום היוצא מחילוק שכר רבע השנה שקדמה לחופשה למספר תשעים; היו ברבע השנה כאמור חדשי עבודה לא-מלאה, יחושב השכר היומי הממוצע לפי רבע השנה של העבודה המלאה ביותר שבשנים-עשר החדשים שקדמו לחופשה, הכל לפי בחירת העובד." כשסעיף 10(ג) לחוק מוסיף ומחדד כי שכר העבודה הרגיל הוא כל תמורה המשתלמת לעובד בשכר בעד שעות העבודה הרגילות.
...
בנסיבות אלה, מצאנו כי יש להעדיף את גרסת העובדת המבוססת על תחשיבה כך שאנו קובעים כי העובדת זכאית לסך של 5,435.5 ₪ בגין אי הפרשות מלוא חלק המעסיק לתגמולים.
העובדת ביצעה תחשיבה על בסיס השכר והעמלות בחודש בו שהתה בחופשה, ולא על בסיס ההנחיות המפורטות לעיל, אולם מאחר שהחברה לא הגישה תחשיב נגדי שוכנענו כי מטעמי יעילות יש לקבל את תחשיבה ועל כן מקובל עלינו רכיב תביעתה זה. דמי חגים העובדת טוענת כי בתקופת עבודתה קיבלה תשלום חלקי בגין החג לפי שכר היסוד בלא רכיב העמלות המהוות חלק משכרה הקובע וכי בנסיבות אלה היא זכאית לתשלום דמי חגים בסך של 4,370.55 ₪.
סוף דבר התביעה העיקרית על כל רכיביה – נדחית בזאת.
התביעה שכנגד נגד הנתבעים 2 ו-3 – נדחית בזאת.
כמו כן, תשלם הנתבעת 1 (החברה) לתובעת הוצאות משפט, הן בגין התביעה העיקרית והן בגין התביעה שכנגד, בסך 30,000 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מהיום.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובע היה מעורב בסיום העסקתו בעיסקה אשר זיכתה אותו בעמלה גבוהה וחריגה במיוחד, כך שחישוב ערך יום החופשה על בסיס רבע השנה המלאה מביאה לתוצאה מעוותת וחריגה באופן קצוני שאינה משקפת את שכרו הרגיל של התובע.
לפי ההלכה הפסוקה, יש לכלול את העמלות ב"שכר הרגיל" גם לצורך חישוב דמי חופשה ופדיון חופשה וכאשר שכרו של העובד משתלם בחלקו על פי מרכיב קבוע ובחלקו בעמלות המחושבות על פי מחזור המכירות או הרווחים, יחושבו דמי החופשה על פי השכר בשני המרכיבים (ע"ע (ארצי) 300048/98 סימן - הסתור בע"מ, 26.3.2002, ע"ע (ארצי) 44355-01-12 כהן - מנורה חברה לביטוח בע"מ, 28.10.2014 (להלן - עניין מנורה)).
אין מחלוקת בין הצדדים שאת החלק בגין העמלות יש לחשב בהתאם לסעיף 10(ב)(2) לחוק חופשה שנתית ("שכר העבודה היומי הממוצע כפול במספר ימי החופשה; שכר העבודה היומי הממוצע הוא הסכום היוצא מחילוק שכר רבע השנה שקדמה לחופשה למספר תשעים; היו ברבע השנה כאמור חדשי עבודה לא-מלאה, יחושב השכר היומי הממוצע לפי רבע השנה של העבודה המלאה ביותר שבשנים-עשר החדשים שקדמו לחופשה, הכל לפי בחירת העובד").
...
בהתאם לאמור לעיל, התביעה לתשלום הפרשי פדיון חופשה נדחית.
גם מבלי להיכנס לפרשנות הסכם ההיפרדות ולשאלה מהם המצבים בהם יראו את התובע כמי שהפר את הוראותיו ועליו להשיב המענק (סעיף 10.12 לסיכומי התובע; עדות התובע בעמוד 8, שורה 23, עד עמוד 9, שורה 9), יש לדחות את התביעה שכנגד, כפי שיפורט להלן.
סוף דבר – התביעה נדחית.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בסיכומי התובע נטען כי יש לחשב את ערך פדיון החופשה על בסיס הערך השעתי בתלושי השכר, לפי שלושת החודשים האחרונים המלאים לעבודה (אוקטובר, נובמבר ודצמבר 2019).
לטענת הנתבעת, התובע כלל בחישוביו רכיבים שאין לכלול בחישוב דמי חופשה או פדיון חופשה, כגון תשלום עבור שעות נוספות והחזר הוצאות נסיעה.
  בהתאם לסעיף 10(ב)(2) לחוק חופשה שנתית "שכר העבודה היומי הממוצע כפול במספר ימי החופשה; שכר העבודה היומי הממוצע הוא הסכום היוצא מחילוק שכר רבע השנה שקדמה לחופשה למספר תשעים; היו ברבע השנה כאמור חדשי עבודה לא-מלאה, יחושב השכר היומי הממוצע לפי רבע השנה של העבודה המלאה ביותר שבשנים-עשר החדשים שקדמו לחופשה, הכל לפי בחירת העובד". לפי הוראות החוק, בחישוב דמי החופשה יש לקחת את שלושת החודשים הקלנדריים האחרונים להעסקה ולחלקם ב - 90.
...
לאור הפסיקה לעיל, לא מצאנו שהעובדה שבהסכם הקיבוצי אצל הנתבעת קיימת התייחסות לשכר קובע לצורך מחלה או חופשה, משמעה כי אותו תחשיב יחול גם על הגמול בגין עבודה בשעות נוספות.
התובע לא התייחס לעניין זה, לא הבחין בין התשלומים השונים ולא חקר את העדות מטעם הנתבעת על כך. לאור כל המפורט לעיל, נדחית התביעה לתשלום הפרשי שכר בגין עבודה בשעות נוספות.
סוף דבר - התביעה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו