מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

חישוב דמי חופשה לעובדים בשכר יומי

בהליך דיון מהיר (ד"מ) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

חישוב דמי החופשה לעובד בשכר קבוע בסעיף 10(ב)(2) לחוק חופשה שנתית, תשי"א -1951 ("שכר העבודה היומי הממוצע כפול במספר ימי החופשה; שכר העבודה היומי הממוצע הוא הסכום היוצא מחילוק שכר רבע השנה שקדמה לחופשה למספר תשעים; היו ברבע השנה כאמור חדשי עבודה לא-מלאה, יחושב השכר היומי הממוצע לפי רבע השנה של העבודה המלאה ביותר שבשנים-עשר החדשים שקדמו לחופשה, הכל לפי בחירת העובד").
...
נוכח השינויים בסכומים שנתבעו, מובהר כי התביעה מתקבלת בהתאם למפורט בתצהיר התובעת (סעיף 52) ולא לפי הודעת התובעת מיולי 2017, שם צוין מספר משמרות שאינו תואם את הנתונים בתיק.
שונה הדבר לגבי פיצוי בגין "תשלום שכר כולל". התובעת לא פירטה מהו המקור הנורמטיבי לפיצוי בנושא זה ואף אנו לא מצאנו לכך עיגון בדין.
סוף דבר - התביעה מתקבלת בעיקרה ועל הנתבעת לשלם לתובעת את הסכומים הבאים: פיצויי פיטורים בסך 1,981 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 1.7.2016 ועד התשלום בפועל.

בהליך סכסוך עבודה (ס"ע) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

סעיף 10 (ב) (2) לחוק חופשה שנתית, התשי"א-1951, קובע חישוב דמי חופשה באופן הבא: "לגבי עובד בשכר – שכר העבודה היומי הממוצע כפול במספר ימי החופשה; שכר העבודה היומי הממוצע הוא הסכום היוצא מחילוק שכר רבע השנה שקדמה לחופשה למספר תשעים; ...". משעולה כי בטרם סיום עבודתו, עבד התובע בחודשים 07-09/16 חודשים מלאים, הרי ששכרו היומי הממוצע הוא 174.58 ₪ (5,211+5,291+5,211 / 90).
...
לא שוכנענו כי הנתבע הפר את חוק הודעה לעובד ביודעין.
בנסיבות העניין מצאנו לפסוק פיצוי ע"ס 1,500 ₪ בלבד, משמדובר בעסק משפחתי קטן ומששוכנענו כי הנתבע לא הפר הוראת החוק ביודעין.
על כן נדחית התביעה ברכיב זה. סוף דבר הנתבע ישלם לתובע הסכומים שנפסקו לעיל , בקיזוז 3,360 ₪, תוך 30 יום, אחרת ישא ה"ה וריבית כחוק מהיום ועד התשלום המלא בפועל.

בהליך ערעור עבודה (ע"ע) שהוגש בשנת 2020 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

ההסדר הראשון, החל על מי שאינו "עובד זמני בשכר", הוא תחשיב אריתמטי המהוה מכפלת מספר ימי החופשה השנתית להם זכאי העובד, המחושבים בהתאם לסעיף 3 לחוק, בשכר הממוצע היומי, המחושב לפי סעיף 10(א)(2) לחוק.
ואילו האוניברסיטה בערעורה טוענת כי העובדת קיבלה תשלומים בגין מלוא דמי החופשה שהגיעו לה על פי שעות עבודתה בפועל, והם חושבו כנדרש על פי 4% משכרה הכולל.
האוניברסיטה טוענת בערעורה כי במהלך תקופת ההעסקה שילמה לעובדת מדי חודש דמי חופשה בשיעור 4% מהשכר במסגרת תלוש השכר, ולטענתה היה מקום להביא תשלום זה בחשבון בעת פסיקת הסעד.
...
(ה) סוף דבר ערעור העובדת בנוגע לתשלום פיצויי הלנת פיצוי פיטורים מתקבל כך שסכום הפיצוי יעמוד על 35,000 ₪ (תוספת 20,000 ₪).
לפיכך, אני מסכים כי דין הערעור בנושא זה להידחות.
סוף דבר ערעור העובדת בנוגע לתשלום פיצויי הלנת פיצוי פיטורים מתקבל כך שסכום הפיצוי יעמוד על 35,000 ₪ (תוספת 20,000 ₪).

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

גב' רוזנפלד העידה בעיניין זה כך: "ת. אני הייתי עושה את כל המשכורות של עובדי השטחים והעובדים הישראליים, הייתי מנהלת את כל המשרד וגם את כל הלקוחות. פעם בחודש המהנדס היה מביא לנו כרטיסיות ושם היה כתוב מספר השעות והימים שהם עבדו ומה השכר היומי שלהם. הם עבדו לפי פרמיות, ואם הם היו צריכים להספיק משהו, אז הם התפללו פחות ואז היה לפי פונקציה של המשכורת שלהם, היה לפעמים ₪ ולפעמים 300 ₪ אם הוא עבד יותר.
לטענת הנתבעת, יש לחשב את דמי החופשה לתובע בהתאם לחלקיות משרתו.
...
לאור האמור, משהוכח כי הנתבעת שילמה לתובע דמי נסיעה, תביעתו ברכיב זה נדחית.
סוף דבר התביעה מתקבלת באופן חלקי.
הנתבעת תשלם לתובע את הסכומים המפורטים להלן: דמי חגים בסך 7,920 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

(ב)     בעיניין הפרשות לקופת גמל לקיצבה יהיה על המעסיק לנהוג בהתאם לאמור להלן: (1)     שיעור ההפרשות בעד רכיבי השכר המובאים בחשבון לחישוב פצויי פיטורים, לפי חוק פצויי פיטורים, התשכ"ג-1963 (להלן – חוק פצויי פיטורים) (לרבות שכר יסוד, תוספת ותק, דמי חופשה, דמי מחלה, תשלום בגין חגים, מילואים, דמי לידה וכיוצ"ב) ובעד רכיב דמי הבראה, יהיה כדלקמן: (א)     בעד תקופת העבודה מיום כניסתו לתוקף של צו זה ועד ליום 30.6.2015 – שיעור הפרשות המעסיק יעמוד על 7% לתגמולים ו-8.33% לפיצויים (סה"כ 15.33%); מוסכם כי ההפרשות לפיצויים (8.33% כמאור) יבואו במקום מלוא החבות בפיצויי פיטורים; לעניין זה, יחולו כללי האישור הכללי שניתן מכוח סעיף 14 לחוק פצויי פיטורים, למעט הצורך בחתימה על הסכם בכתב; שיעור הפרשות העובד יעמוד על 6.5% לתגמולים, אשר ינוכו ממשכורתו; (ב)     בעד תקופת העבודה מיום 1.7.2015 ואילך – שיעור הפרשות המעסיק יעמוד על 7.5% לתגמולים ו-8.33% לפיצויים (סה"כ 16.33%); מוסכם כי ההפרשות לפיצויים (8.33% כאמור) יבואו במקום מלוא החבות בפיצויי פיטורים; לעניין זה, יחולו כללי האישור הכללי שניתן מכוח סעיף 14 לחוק פצויי פיטורים, למעט הצורך בחתימה על הסכם בכתב; שיעור הפרשות העובד יעמוד על 7% לתגמולים, אשר ינוכו ממשכורתו; (2)     שיעור ההפרשות בעד הגמול בעד עבודה בשעות נוספות או ביום המנוחה (ככל שהעובד זכאי להם), יהיה כדלקמן: (א)     בעד תקופת העבודה החל ממועד כניסתו לתוקף של צו זה ועד ליום 30.5.2015 – שיעור הפרשות המעסיק יעמוד על 7% לתגמולים ו-6% לפיצויים; שיעור הפרשות העובד יעמוד על 6.5% לתגמולים, אשר ינוכו ממשכורתו; (ב)     בעד תקופת העבודה מיום 1.7.2015 – שיעור הפרשות המעסיק יעמוד על 7.5% לתגמולים ו-6% לפיצויים; שיעור הפרשות העובד יעמוד על 7% לתגמולים, אשר ינוכו ממשכורתו; (2)     שיעור ההפרשות בעד קצובת נסיעה, יהיה כדלקמן: שיעור הפרשות המעסיק יעמוד על 5% לתגמולים; שיעור הפרשות העובד יעמוד על 5% לתגמולים, אשר ינוכו ממשכורתו.
בגמר חשבון שילמה הנתבעת 2 לתובעת סך של 4,690 ₪ עבור פדיון ימי חופשה, על כן נותרה הנתבעת 2 חייבת לתובעת 462 ₪ בגין רכיב זה. בסעיף 10 (ב) לחוק חופשה שנתית, תשי"א-1951 (להלן: "חוק חופשה שנתית") נקבע ביחס לעובד בשכר, שהשכר היומי הממוצע "הוא הסכום היוצא מחילוק שכר רבע השנה שקדמה לחופשה למספר תשעים". בהתאם להוראות סעיף 10 לחוק חופשה שנתית ערך יום עבודה של התובעת עמד על 211.1 ש"ח (8 שעות x 25.94 ש"ח לשעה).
...
בסיכומו של דבר, טוענת התובעת, כי היא זכאית מהנתבעות 1-3 לפיצוי בגין חוק עבודת נשים, חוק שוויון ההזדמנויות בעבודה, חוק הודעה לעובד וחוק הודעה מוקדמת לפיטורים ולהתפטרות, וכן לפיצוי בגין שעות נוספות, לפיצויי בגין פיטורים שלא כדין, לפיצוי בגין ניכויים שלא כדין ולזכויות סוציאליות.
סוף דבר: לאור כל האמור לעיל, אנו מקבלים את התביעה בחלקה וקובעים כי על הנתבעת 2, לשלם לתובעת סכום של 17,386 ₪ לפי הפירוט הבא: סך של 281 ₪ בגין פיצוי בשל אי הפרשה לפנסיה (חלק מעסיק); סך של 2,796 ₪ בגין פיצוי בשל אי הפרשה לקרן השתלמות; סך של 1,756 ₪ בגין פדיון חופשה; סך של 1,907 ₪ בגין דמי הבראה; סך של 2,218 ₪ בגין דמי חגים; סך של 2,500 ₪ בגין הפרת חוק הודעה לעובד; סך של 928 ₪ בגין אי תשלום תוספת ותק; סך של 5,000 ₪ בגין הפרת חוק עבודת נשים.
לאור קביעתנו כי יש לראות בנתבעת 1 כמי שאחראית ביחד ולחוד עם הנתבעת 2, לאותן זכויות לפי הוראות החיקוק שנמנו בתוספת השלישית לחוק להגברת האכיפה ואלה שבסעיף 25(ב) לחוק להגברת האכיפה, אנו קובעים כי על הנתבעת 1 לשלם לתובעת, ביחד ולחוד עם הנתבעת 2, את הרכיבים הבאים: הפרשות לפנסיה, דמי חופשה, דמי חגים ודמי הבראה וזאת בהתאם לסכומים המופיעים לעיל.
לעניין תשלום שכ"ט עו"ד – בשים לב לכך שהתביעה התקבלה בחלקה הקטן החלטנו שלא לחייב את הנתבעות 1-2 בתשלום שכ"ט עו"ד וכל צד יישא בעלויותיו בהליך זה, לרבות הנתבעת 3.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו