(ב) (1) מצא בית הדין האיזורי לעבודה כי העובד או העובדת שהגישו תובענה, פוטרו בנגוד להוראות סעיף 9, יפסוק פיצויים שסכומם לא יפחת מ-150% מהשכר שהיה מגיע להם במהלך התקופה המזכה; ואולם רשאי בית הדין, מטעמים מיוחדים שיירשמו, לפסוק פיצויים בסכום אחר שיקבע; לענין חישוב השכר לפי סעיף קטן זה, יחולו הוראות סעיף 13ב לחוק פצויי פיטורים, התשכ"ג-1963, ותקנות לפי סעיף 13 לחוק האמור.
בקביעת גובה הפצוי כאמור לקחנו בחשבון את נסיבות הפיטורין של התובעת, היתעלמות הנתבע מהוראות החוק והיותו כלי הרתעתי כנגד היתנהלות דומה של מעסיקים למול נשים בהריון וכן את שעורי הפיצויים הנפסקים בגין רכיב זה.
אי עריכת שימוע ומתן הודעה מוקדמת
לא אחת נכתב על אודות נושא השימוע חשיבותו והיותו מעין זכות יסוד עבור העובד והעובדת הישראלים, כך עולה מדבריו המלומדים של כב' השופט (בדימוס) עמירם רבינוביץ:
"זכות השימוע טרם פיטורין הוכרה במשפט העבודה הישראלי הן במיגזר הצבורי והן במיגזר הפרטי. "זכות הטיעון עומדת לעובד במלוא הדרה, כלפי המעסיק הפרטי, בה במידה שעומדת היא לו כלפי המעסיק הצבורי וכלפי המעסיק הדו-מהותי"..
התובעת מבקשת פיצוי בגובה 30,000 ₪ בגין אי עריכת שימוע, זאת משעה שהנתבע פיטר אותה באחת וגירש אותה ממשרדי העסק.
...
בהתאם לאמור לעיל, ישלם הנתבע לתובעת סך של 1,890 ₪ (378 ₪ * 5 ימים) בגין רכיב זה.
הפרש שכר בגין חודש מרץ
התובעת טוענת לראשונה בסיכומיה כי הנתבע נותר חייב כספים בגין שכר שלא שולם לה בחודש מרץ 2017 עד לפיטוריה בסך של 3,612 ₪ (סעיף 37 לסיכומי התובעת), כאשר בכתב תביעתה סכום זה לא נתבע כלל, אלא רק נתבע התשלום בגין רכיב הבונוסים (אשר נדחה על ידנו כאמור לעיל)(ראו סעיף 32 ל-כתב התביעה).
לסיכום זכאית התובעת לסך של 3,166.8 ₪ , בגין רכיב זה.
סוף דבר
לאור האמור לעיל, דין התביעה להתקבל בחלקה.
הנתבע ישלם לתובעת תוך 30 יום מהיום את הסכומים הבאים:
סך של 5,000 ₪ בגין פיצויים פיטורים.