מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

חילופי צדדים לאחר פטירת תובע

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

במסגרתה הגיש המערער (הנתבע) הודעה לצד שלישי נגד המשיב 3 (משרד עו"ד חיים צדוק, לאחר שבהסכמת הצדדים, החליף צד שלישי קודם ממשרדו), אשר הגיש הודעה לצד רביעי נגד המשיבים 4 ו-5 (עריית ירושלים וחברת שירותי מגדל העיר (1980) בע"מ, חברת הניהול של הבניין שבו מצוי הנכס).
כמו כן, לאחר שבמהלך בירור התביעה נפטר התובע 1 (עו"ד איתן קדמי ז"ל), תוקנה התביעה כך שהוא הוחלף באלמנתו (המשיבה 1).
...
כפי שנקבע לעניין זה, "משלא הצליחה המערערת להראות קיומו של טעם להארכת המועד, אף הטענה בדבר חשיבות הערעור אינה יכולה לשמש בסיס לאורכה (מבלי להידרש להערכתה של טענה זו), שכן אין בחשיבות העניין כשלעצמה כדי לשמש עילה עצמאית להארכת המועד (ב"ש 338/81 עמיתי מלון ירושלים נ' דוד טייק, פ"ד לה(4) 614). אשר על כן, הערעור נדחה" (ע"א 694/01 מדינת ישראל נ' ויסמן (30.7.2001)‏‏, כבוד הנשיא א' ברק, פסקה 6).
כמוזכר לעיל, המשיבה 4 הגישה שתי בקשות ארכה להגשת תגובתה, אשר במסגרתן ביקשה ארכות ממושכות לשם כך. לא רק שלא היה בהן, אלא כדי להטריח את בית המשפט שלא לצורך וכדי לעכב את מתן החלטה זו, אלא שבסופו של דבר, היקף בקשות הארכה עלה על היקף תגובתה, אשר במסגרתה נמנעה מנקיטת עמדה.
סיכום הדברים הוא כאמור, כי בקשת הארכה להגשת הערעור נדחית ולפיכך הערעור הנדון נמחק מחמת איחור בהגשתו.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בפתח כתב הגנת אלמנת עו"ד גבאי ז"ל היתייחס בא כוחה לקשיים המיוחדים שניצבים בפני האלמנה לניהול הגנתה ובנה אפוטרופסה, בשים לב לכך כי התביעה הוגשה כארבע שנים לאחר פטירת עו"ד גבאי ז"ל, בשיהוי בלתי מוסבר, ובהיותה בלתי כשירה מבחינה משפטית לנהל את הגנתה.
בתצהירים יתייחס כל אחד מהתובעים בנוסף לדרישת לגילוי מסמכים כללי גם ובנוסף למסמכים כדלקמן: כלל הסכמי המכר בין התובעים לנתבעת 1, ככל שאלה לא צורפו בנספחי כתב התביעה; תיכתובות ומסמכים, אשר הוחלפו בין הצדדים בקשר עם הסכמי המכר והסכם השתוף, שנעשו בין התובעים לנתבעת 1; תיכתובות ומסמכים, אשר הוחלפו בין הצדדים בקשר עם אישורי העסקה ובקשר עם כספי הנאמנות.
...
מצאתי לפיכך כי יש מקום להיעתר לבקשה, כך שתצהירי גילוי המסמכים על-ידי כל תובע ביחס להסכם או ההסכמים בו התקשר וביחס לתביעתו הוא בנפרד ולעילת התביעה שלו.
לפיכך אני מורה לכל אחד מהתובעים למסור תוך 30 ימים מהיום לב"כ יורשת עו"ד גבאי ז"ל תצהיר גילוי מסמכים כמבוקש, ערוך כדין בהתאם לתקנה 112 לתקנות הקודמות ובנוסח המובא בטופס 11 לתקנות.
במצב דברים זה טענת הבנק, כי אינו מחויב בגילוי מסמכים כלפי הנתבע 6 אינה יכולה לעמוד והיא נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

דיון והכרעה: מעמד התובעות: תחילה אדרש לטענות הנתבעים כי התובעות אינן אוחזות בכל זכות בנכס, ומכאן שנשמט הבסיס תחת תביעתן והן חסרות מעמד לתבוע, למצער ביחס לתביעה לסילוק יד. כזכור, טענה זו מיוסדת על העובדה כי אביהן המנוח של התובעות, הדייר המוגן בנכס, הלך לעולמו, ולאחריו נפטרה אף אישתו.
הדבר אף איננו מוצא ביטוי כלשהוא בטיוטות שהוחלפו בין הצדדים לאחר מות המנוח (ובעת שהנתבע היה מיוצג), בהן אין כל אזכור להסכמה קודמת שגובשה בחייו של המנוח.
...
אשר לתביעה לסילוק יד נגד הנתבעת; התביעה מתקבלת בזאת.
אני מורה לנתבעת וכל מי מטעמה לסלק את ידם מהחנות, ולהשיבה לתובעות כשהיא פנויה מכל אדם וחפץ.
בנסיבות ונוכח השימוש שנעשה בחנות, אני מורה כי צו הפינוי ייכנס לתוקפו בתוך 90 ימים מהיום.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

הערה ראשונה: כפי שכבר צוין, התובע צירף לתצהירו עשרות נספחים, המשקפים בעיקר חילופי דברים בין הצדדים לאורך השנים לאחר פטירתו של סם ועד להגשת התביעה.
...
סוף דבר לאור המקובץ, דין התביעה להידחות – וכך אני מורה.
בית המשפט שיקף (לא אחת) את תמונת הסיכויים והסיכונים בניהול ההליך, אך בסופו של דבר ההליך נוהל עד-תום, לרבות שתי ישיבות קדם משפט, ישיבת הוכחות וישיבה לשמיעת סיכומים בעל-פה. הנתבע נדרש להגיש תצהירי עדות ראשית, ובמועד ההוכחות נחקרו שני עורכי דין אמריקאים (הנתבע ועו"ד בנקוב).
בהסכמת התובע, עדים אלה לא נדרשו להגיע ארצה אלא העידו בהיוועדות חזותית, אולם הנתבע נדרש לשאת בעלויות הכרוכות בכך, לרבות תרגום (ראו גם החלטתי מיום 21.12.2021).

בהליך ערעור עבודה (ע"ע) שהוגש בשנת 2023 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

לאחר פטירת המנוחה הגישו המשיבים כתב תביעה מתוקן בגדריו הם ניכנסו לנעליה בעילות התביעה הקיימות וכן נוספה עילת תביעה של המערערים 2 – 4 (להלן – ילדי המנוחה) לקבלת פיצוי בגין אובדן פנסיית שארים, תוך הפחתה בהתאמה של סכום הפצוי הנתבע בגין אובדן פנסיית נכות בעקבות פטירת המנוחה טרם הגיעה לגיל פרישה.
בית הדין קבע כי מהראיות שלפניו, הכוללות את פנייתה של המעסיקה לעמותת קו למעסיק לאחר סיום יחסי העבודה כדי לברר את זכויות המנוחה, מסרונים שהוחלפו בין הצדדים ועדותה של המעסיקה בבית הדין, עולה כי המעסיקה לא הייתה מודעת לחובתה להעביר כספים לקרן פנסיה על שם המנוחה, וכי פנתה לבירור זכויותיה של המנוחה רק לאחר סיום יחסי העבודה ביניהן.
...
בהיבט המשפטי, מצאנו טעם רב בעריכת תחשיב על בסיס נוסחאות קרן הפנסיה שבה מספר העמיתים הרב ביותר.
הנה כי כן, דין הטענה, שלא עלתה בכתב ההגנה ובסיכומים בבית הדין האזורי, להידחות.
סוף דבר – הערעור נדחה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו