מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

חיילים שנעצרו שוחררו למעצר בית בבסיס

בהליך מעצר עד תום ההליכים (מ"ת) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בחקירתו מיום 5.8 סיפר המשיב 1 כי בפעם שעברה שנעצר ושוחרר נאמר לו ע"י השב"כ והמשטרה להיתרחק מכל דבר שנקרא דעש מכיוון שזו עבירה על החוק "אבל המצב שהייתי בו גרם לי לחזור לדעש" המשיב 1 טען כי שוחח עם המשיב 2 על רצח ריאן "מכיוון וגזר דין של אדם שרצח מוסלמים לפי השריעה המוסלמית הוא הריגה ולא משנה באיזה דרך". עוד הוסיף כי דעש מיישם את השריעה המוסלמית.
(8.8) חקירות המשיב 2 – המשיב 2 אישר אף הוא שיחה עם המשיב 1 על ריאן, והאפשרויות להרוג אותו מאחר והרג מוסלמים כחייל בצבא האמריקאי, ושיש דרך להכין חומר נפץ בעזרת חומרים קלים שאפשר לקנות מכל חנות ולהכין חמצן אצטון.
די בבסיס הראייתי שהוצג בפני כדי לקיים את התשתית הראייתית הלכאורית להוכחת העבירה המיוחסת למשיבים באישום השלישי (קשירת קשר לבצוע פשע), ולא עלה בידי המשיבים לאיין תשתית זו או אף להצביע על כרסום בה. משמצאנו כי קיימת תשתית ראייתית, ונוכח טיב האישומים ברי כי קיימת עילת מעצר.
כב' השופט הנדל מציין- "גופי הבטחון הכללי של מדינת ישראל קשר עם העורר, התריעו בפניו על החשדות הקושרים אותו בפעילות אסורה והתרו בו לבל ימשיך במעשיו. חרף זאת, בחר העורר שלא לנתק קשר עם פעילי האירגון ודבק בהתנהגותו האסורה. לנוכח אלה, סבר בית המשפט המחוזי כי קיימת מסוכנות רבה מן העורר וחלופת מעצר בעיניינו לא תסכון. איני מוצא פגם בהחלטת בית המשפט המחוזי". ביחס למשיב 2 יצוין כי קיימת גם עילה מובהקת של חשש המלטות מן הדין, בהיות המשיב 2 טרם מעצרו סטודנט בסלובקיה שמינית- לא למותר לציין כי ביחס לשני המשיבים, הציעו ב"כ המשיבים לשחררם לחלופת מעצר בטמרה, המקום בו ביצעו לכאורה העבירות נשוא האישומים, ולפיקוח מי שהיו אמונים על השגחתם עוד עובר למעצרם.
...
שם לא היה מדובר בקשירת קשר לביצוע רצח על רקע הגישה האידיאולוגית ועדיין חומרת עבירות הביטחון בהקה במסוכנותה; כב' השופט מזוז קובע אפוא- "נוכח האמור, לא ייפלא שבית משפט קמא לא ראה מקום לבקש תסקיר מעצר בעניינו של המשיב. אכן, מקום בו השתכנע בית המשפט כי חלופת מעצר לא תסכון, רשאי הוא לשלול חלופת מעצר גם מבלי להיזקק לתסקיר שירות המבחן (בש"פ 51/10 אקרמן נ' מדינת ישראל [פורסם בנבו] (13.1.2010); בש"פ 1795/15 גרובר נ' מדינת ישראל [פורסם בנבו] (1.4.2015); בש"פ 2374/15 מדינת ישראל נ' פלוני [פורסם בנבו] (22.4.2015)). נזכיר גם, כי כאשר מדובר בעבירות נגד ביטחון המדינה הכלל הוא, כי יש הצדקה להורות על מעצרו של נאשם עד תום ההליכים נגדו (בש"פ 6378/10 עיסאוי נ' מדינת ישראל, [פורסם בנבו] פסקה 17 (19.9.2010))." שביעית לפחות ביחס למשיב 1- אין ספק כי המשיב הותרה ע"י גורמי שב"כ. בעוד ב"כ המשיבים ראו בכך נסיבה מקילה, סבורני כי יש בכך להגביר החומרה, עת חרף ההתראה, בחר המשיב להמשיך בפעילותו האסורה, ואף הגביר מאמציו, המשיך להתקשר עם סוכני חוץ, להתעניין ולהתאמן למטרות טרור, והפיץ אמצעים לשם תמיכה וארגון מעשי טרור.
משלל טעמים אלו, סבורני כי עילות המעצר בעלות עצמה גבוהה ביותר, וכי המסוכנות הנשקפת מהמשיבים, שניהם, לבטחון מדינת ישראל ובטחון הציבור, הנה קיצונית.
אני מורה על מעצר המשיבים עד תום ההליכים כנגדם.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2021 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

הנאשם החל להתקדם במהירות לעבר היציאה מהבית, תוך שהשוטר ניר ביקש ממנו לעצור, אך זה המשיך בדרכו.
הנאשם אמר בנוכחות הדוד לשוטרים: "אני מישתחרר ביום ראשון אני אראה לכם, אני אבוא לרצוח אתכם אחד אחד ותראו את זה. או אני ארצח אותם או אני אעשה פיגוע, אף אחד לא ידבר איתי". השוטר ניר שאל את הנאשם אם יש לו דבר מה בכיסים והנאשם השיב תוך שהוא פונה לשוטרים ולעטא: "לא, יאללה יאללה, ואללה ילען רבאק יא עטא ואללה אני אעשה פיגוע שכל המדינה תיסתכל, ילען ראבקום אחד אחד, הרסתם אותי בחג, אני אהרוס אתכם". בהמשך צעק הנאשם: "ואללה יא עטא, אם אני יוצא אני אהרוס אותו ואני אקח סכין ואדקור אתכם". בד בבד ביצע הנאשם תנועות דקירה בידו והמשיך ואמר: "אני אביא נשק, אני יש לי נשק". עם הגעת הנאשם למשטרת עוז, אמר לשוטרים: "אני אלך למחסום מזמוריה ואתקוף חיילים, יש לי נשק". בהמשך הועבר הנאשם לחזקת השוטר פאדי על מנת שישגיח עליו.
אלא שבשל הפרות חוזרות ונישנות של מעצר הבית, כמפורט בכתב האישום השני, נעצר הנאשם ביום 21.11.2020 בעקבות ההפרה השניה של תנאי השיחרור (לאחר שבהפרה הראשונה שוחרר), ועל-כן נעצר עד לתום ההליכים נגדו, ומאז ועד היום הוא נתון במעצר.
ברע"פ 8253/18 ינאי נ' מ"י (מיום 25.11.2018) נדון נאשם ל-6 חודשי עבודות שירות על בסיס מיתחם שבין מספר חודשי מאסר ועד 12 חודשים לאחר שאיים על שופט, על בת זוגו ועל בא-כוחה במסגרת דיון בעינייני מישפחה.
...
גזירת הדין נוכח כל האמור, גוזר על הנאשם את העונשים הבאים: 6 חודשי מאסר ויום, בניכוי מלוא תקופת מעצרו בתיקים שלפניי, על-פי חישוב שב"ס שיכריע; 6 חודשי מאסר שלא ירוצו, אלא אם יעבור הנאשם כל עבירת אלימות, לרבות איומים, בתוך שלוש שנים מיום שחרורו; חודש מאסר, שלא ירוצה אלא אם יבצע הנאשם כל עבירה של הפרת הוראה חוקית, בתוך שלוש שנים מיום שחרורו; קנס בסך 2,000 ₪ שישולם עד ליום 1.7.2021 בתשלום אחד.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2014 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

לדבריו, התקשה לעצור את האירועים, נגרר ונסחף איתם ולא היה ער להשלכות ומשמעות מעשיו.
היה עצור תקופה של 10 חודשים ולאחר שיחרורו שהה במעצר בית מלא.
העד סיפר כי הכיר את הנאשם במסגרת שרותו הצבאי בעת שהיה מפקד נוער וקהילה בצפון והנאשם היה תחת פיקודו במסגרת חיל החינוך והנוער, במסלול ייחודי למורים חיילים חרדים.
מאז חודש ינואר 2014 הוא מושהה מעבודתו כמורה, עד לסיום ההליכים הפליליים בתיק זה. חומרת המעשים לבדה עומדת בבסיס קביעת מיתחם העונש ההולם והן בבחינת השיקולים הנדרשים לבחינת העתירה להמנעות מהרשעה בדין.
...
אני דנה את הנאשם לעונשים הבאים: מאסר בפועל של 5 חודשים ו-15 ימים שיחפוף את תקופת מעצרו מיום 31.10.2012 –25.4.2013.
אני קובעת את מתחם העונש ההולם בין 9 חודשי מאסר ל-24 חודשי מאסר.
כל אלה מביאים אותי למסקנה לגזור דינו של הנאשם לעונשים הבאים: 9 חודשי מאסר בפועל שיחפפו את תקופת מעצרו מיום 8.11.2012 עד ליום 18.8.2013.

בהליך מעצר עד תום ההליכים (מ"ת) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

בפיגוע נהרגה החיילת נועה לזר ז"ל ונפצעו נוספים.
כשהתקבל בעיניינו מידע חדש, חלף זמן ממושך מבלי שנעצר ונחקר.
ביום 2.4.2023 נדחה הערר על ידי בית המשפט העליון (כב' השופט אלכס שטיין), לאמור: "...כאשר כתב אישום, המאומת כדבעי בראיות לכאורה, מייחס לנאשם בגיר עבירה שמעמידתו בחזקת מסוכן... השאלה שיש לשאול ביחס לאפשרות לשחררו מן הכלא בתנאים מגבילים או להעבירו למעצר בפקוח אלקטרוני אל מחוץ לכותלי הכלא, היא לא 'למה לא?', אלא 'למה כן?'... חלופה כאמור לא תתאפשר אלא בהתקיים טעמים מיוחדים, והנטל להוכיח את התקיימותם רובץ על הנאשם...
בנסיבות אלה, גם אם אניח כי הראיות שעל בסיסן תבקש המדינה להרשיע את העורר חלשות, אמצא את הגבלת החרות בה הוא נתון כעת מוצדקת לחלוטין לאור המבחן של 'מקבילית הכוחות'.
...
עם זאת, סבורני כי יש טעם רב בטענת המבקשת שלפיה עוצמת המסוכנות העולה מן המעשים המיוחסים למשיב ומעברו הפלילי אינה מצדיקה הקלה נוספת לעת הזו, וזאת חרף חלוף הזמן מביצוע המעשים.
ביום 2.4.2023 נדחה הערר על ידי בית המשפט העליון (כב' השופט אלכס שטיין), לאמור: "...כאשר כתב אישום, המאומת כדבעי בראיות לכאורה, מייחס לנאשם בגיר עבירה שמעמידתו בחזקת מסוכן... השאלה שיש לשאול ביחס לאפשרות לשחררו מן הכלא בתנאים מגבילים או להעבירו למעצר בפיקוח אלקטרוני אל מחוץ לכותלי הכלא, היא לא 'למה לא?', אלא 'למה כן?'... חלופה כאמור לא תתאפשר אלא בהתקיים טעמים מיוחדים, והנטל להוכיח את התקיימותם רובץ על הנאשם...
בהתאם לכך אני קובעת כדלקמן: שירות המבחן יגיש תסקיר בעניינו של המשיב עד ליום 20.9.2023.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

הנאשם גוייס לצבא כחייל בודד, שירת שירות תקין תחילה כנהג ובהמשך כמאבטח מתקנים, בשל מעצרו בתיק זה פוטר משרותו הצבאי לאחר שמונה חודשי שירות.
מאז שיחרורו ממעצר מתגורר בבית אמו ועובד כמחסנאי בחברה לייבוא מוצרי חשמל.
לטענתה, התסקירים שהתקבלו בעיניינו של הנאשם חיוביים אך ההליך הטיפולי שעבר אינו יוצא דופן ואין בו כדי לשמש בסיס לחריגה משמעותית ממיתחם הענישה.
בית המשפט העליון דחה את עירעורו וקבע כי מיתחם ענישה אשר הרף התחתון שלו הוא 30 חודשי מאסר הוא סביר ומידתי (שם, פסקה 9); ע"פ 8664/19 מוחמד בכר נ' מדינת ישראל (8.3.2020), שם נדחה ערעור נאשם שהורשע בעבירות סיכון חיי אדם במזיד בנתיב תחבורה ועבירות נילוות, תוך שנהג בפראות ולא שעה לקריאות המישטרה לעברו לעצור בצד הדרך.
...
לאחר שבחנתי, ביתר זהירות, את כלל השיקולים, מסקנתי היא כי הליך השיקום שעובר הנאשם, צעיר וללא עבר פלילי, מוצלח ומשמעותי, וסיכויי שיקומו הגבוהים מצדיקים חריגה ממשית ממתחם הענישה לפי שיקולי שיקומו עד כדי המנעות מהטלת מאסר ממש.
לאחר שבחנתי לעומק את טיבו של ההליך הטיפולי שעובר הנאשם, משכו ויציבותו, שוכנעתי כי קטיעת ההליך הטיפולי עלולה לפגוע פגיעה קשה בסיכויי שיקומו.
לפיכך, אני גוזרת על הנאשם את העונשים הבאים: מאסר בן 7 חודשים בדרך של עבודות שירות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו