מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

חייל בשירות קבע בצה"ל: זכאותו לפיצויי פיטורים

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2017 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

יש לערוך את חישוב פצויי הפיטורים על יסוד השכר הקובע לפני תחילת שרותו הצבאי אשר עמד ע"ס 4,896 ₪.
סעיף 19 דן בזכות קדימה המגיעה לחייל המשוחרר, וקובע כדלקמן: "19(א) בסעיף זה, "חייל משוחרר משירות סדיר" – למעט – (1) מי שחל עליו הפרק השני מכוח האמור בסעיף 5א; (2) מי שקבל פצויי פיטורים מבעל המפעל בנסיבות המפורטות בסעיף 6(ב) לחוק זה או בסעיף 11(ג) לחוק פצויי פיטורים, תשכ"ג-1963.
...
סוף דבר אשר על כן, התביעה מתקבלת באופן חלקי בלבד.
הנתבעת תשלם לתובע, בתוך 30 ימים מהיום, כדלקמן: הפרש פיצויי פיטורים בסך 1,617 ₪, בתוספת הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 5.7.16 ועד למועד התשלום המלא בפועל.
בשים לב לפער הגדול בין סכום התביעה לבין הסכומים שנפסקו לתובע בסופו של דבר, לא מצאנו לפסוק לו הוצאות וכל צד יישא בהוצאותיו.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לטענתה תובעת, היה על המדינה, כמעסיקתה, להודיע לה שעליה להגיש בקשה מתאימה בתוך 12 חודשים מיום קליטתה כעובדת מדינה, דבר שהיה מאפשר לה להגיש בקשה מתאימה לנציב שירות המדינה בדבר הכרת שירות קודם כשירות לעניין החוק, תוך השבת פצויי הפיטורים שהוענקו לה עם שיחרורה מצה"ל, באופן שהיתה נשמרת זכאותה לביטוח בפנסיה תקציבית.
התובעת הפניתה גם לפסיקת בית הדין הארצי בע"ע 7758-10-11 משטרת ישראל נ' מרעי בהג'ת (01.01.14) (להלן – עניין בהג'ת), שם נדון עניינו של חייל בשירות קבע, שהתגייס למשטרת ישראל לאחר שיחרורו מצה"ל, ואיבד את זכותו לפנסיה תקציבית רק משום שחלפו 6 חודשים ממועד שיחרורו מהצבא ועד למועד קליטתו למישטרה.
...
האם התובעת, שופטת בית משפט השלום בחיפה, זכאית להיות מבוטחת בפנסיה תקציבית, חרף העובדה שכאשר מונתה לכהונת שיפוט היתה מבוטחת בפנסיה צוברת? זו השאלה בה עלי להכריע בתיק זה. אקדים אחרית לראשית ואציין, כי לאחר ששקלתי את טענות הצדדים, באתי לכלל מסקנה כי דין התביעה להתקבל, ולהלן הנימוקים שעמדו בבסיס החלטתי.
לא נעלמה מעיניי טענת הנתבעת, לפיה מדובר בהוראות חוק שמצופה מהתובעת להכיר ולפעול על פיהן גם ללא הנחיה של המעסיק, אלא שבנסיבות העניין, ובמיוחד לאור דפוס העסקתה של התובעת בשנותיה הראשונות בפרקליטות עד לקבלת כתב המינוי – דפוס העסקה שנכפה עליה וששירת בראש ובראשונה את הפרקליטות עצמה, שביקשה להשאיר אותה בתפקידה, סבורני כי יש לייחס למדינה חובה מוגברת של גילוי ויידוע.
לסיכום, התנהלות הנתבעת כלפי התובעת, החל מהאופן בו קלטה אותה, עבור דרך האופן בו מינויה הזמני שב וחודש, לרבות באופן חריג, וכלה בכך שחרף פניותיה לגורמים הרלוונטיים השונים מבעוד מועד, אף גורם לא טרח לעדכן אותה בדבר האפשרות העומדת לה לשמור על זכויותיה בפנסיה תקציבית, תוך מתן תשובות, שהטעו אותה, ולמצער, לא הציגו בפניה פרטים מהותיים, דבר שגרם לכך שאיבדה זכות להמשיך ולהיות מבוטחת בפנסיה תקציבית, ולכל הפחות, איבדה את הזכות להגיש בקשה בעניין לגורם האחראי.
אחרית דבר התביעה מתקבלת וניתן בזאת סעד הצהרתי, לפיו התובעת זכאית לפנסיה תקציבית החל ממועד תחילת עבודתה כעובדת מדינה, תוך צירוף תקופת שירותה הצבאי, תוך עריכת התחשבנות מתאימה, בין היתר, ביחס למענקים הכספיים שקיבלה עם שחרורה מצה"ל ולאחרונה, המענק הכספי שקיבלה כשופטת.

בהליך ערעור עבודה (ע"ע) שהוגש בשנת 2020 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

חייל שלא קיבל מענק שחרורים, תצורף תקופת שרותו בשירות קבע בצה"ל לתקופת עבודתו בשירות המדינה לצורך חישוב פצויי פיטורים ולצורך זכויות לפי חוק שירות המדינה (גימלאות) [נוסח משולב], התש"ל-1970, (לעניין זכויות לפיצויים - ראה פסקה 83.211 ולעניין זכויות לגימלאות ראה פסקות 85.161 ו- 85.162).
...
סוף דבר ערעור המדינה מתקבל.
הוראות בית הדין האזורי בסעיפים 56 (סעד הצהרתי) ו-57 (הוצאות משפט ושכר טרחה) לפסק דינו מבוטלות ותביעת המשיבה נדחית.
המשיבה תשלם למדינה הוצאות משפט ושכר טרחת עו"ד בסכום כולל של 15,000 ₪ עבור ההתדיינות בשתי הערכאות.

בהליך פסק דין הצהרתי - כללי (פ"ה) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

אכן חוק מישפחות חיילים שנספו במערכה (תגמולים ושקום) (תיקון מס' 30) התש"ע-2009 ביטל את הפסקת הזכאות לקיצבת שארים של אלמנה או אלמן שחזרו ונישאו לאחרים, וקבע כי הזכאות תימשך אף אם נישאו לאחר, אלא שחוק זה הוא יוצא דופן ודן במי שנספה עקב חבלה או מחלה שאירעו בתקופת השרות בצבא הגנה לישראל ועקב השרות.
לגבי הזכאות לקיצבת שארים של האחרונים מתייחס חוק שירות הקבע בצבא הגנה לישראל (גמלאות) [נוסח משולב] תשמ"ה-1985, אשר גם בו חל העקרון שלפיו אלמנה או אלמן שנישאו בשנית מופסקת לגביהם הזכאות לקיצבת שארים.
(3) סכומים ששולמו לזכאי מאוצר המדינה בטעות ולמעלה מן המגיע על חשבון משכורתו או גמלאותיו או פצויי פיטורים".
...
ממסקנה זו עולה ספק גם באשר למידת הסתמכותו של התובע על התשלום ומידת ההגנה הראויה על אינטרס זה. בנוסף באשר למידת ההסתמכות יש לציין כי מצד אחד מדובר אכן בתשלום שוטף ובתקופה ארוכה, אך מאידך מדובר בסכום נמוך ביחס לפנסיה (כ- 1,000 ₪ לחודש).
כמו כן לטעמנו יש לתת משקל גם לאינטרס הציבורי בשמירה על כספי הציבור אשר ניתנו בטעות ושלא כדין.
בשקלנו את כל השיקולים ובהתאם להנחיות שבפסיקה אנו סבורים כי על התובע להשיב 90% מסכום הקצבאות כעולה מתחשיב המדינה (בכפוף לתקופת ההתיישנות ובניכוי המענק כעולה מתצהיר גב' לוין) וזאת ב- 50 תשלומים שווים ורצופים אשר ינוכו מהפנסיה החודשית אותה הוא מקבל.

בהליך קופת גמל (ק"ג) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובע טען כי במועד הרלוואנטי היה חייל בשירות קבע בצה"ל. הוא בוטח בפוליסת תאונות אישיות לעמיתי חבר משרתי הקבע והגמלאים בע"מ (פוליסה א')(נספח ב' לכתב התביעה).
קופת גמל מוגדרת בסעיף 1 לחוק הגנת השכר כך: "קופת גמל" – קופת חולים, קופת תגמולים, קרן פנסיה או ביטוח או קרן או קופה כיוצא באלה שהעובד חבר בה, או קופת גמל כמשמעותה בסעיף 47 לפקודת מס הכנסה שהמעסיק והעובד או המעסיק בלבד חייבים לשלם לה מכוח הסכם קבוצי או צו הרחבה, או מכוח חוזה עבודה או הסכם אחר בין העובד והמעסיק שניתנה להם הסכמת קופת הגמל וכן קופת גמל כאמור שמטרתה ביטוח העובד ושאיריו שהעובד בלבד חייב לשלם לה מכוח הסכם קבוצי או צו הרחבה או תאגיד ששר העבודה אישר תשלום לו לענין סעיף 14 לחוק פצויי פיטורים, תשכ"ג-1963;" (הדגשה לא במקור. א.ה).
בית הדין קבע כי לפוליסה זו זיקה ישירה לבטחונה הסוצאלי, על פי זכויות שצברה ומתוך הוגנות כלפי הגוף המבטח.
...
נוכח הסוגיה המבוררת, לא מצאנו ליתן צו להוצאות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו