כן נטען, כי הסכם השכירות שנחתם בין המשיב למערער היה רק לגבי חלקות 143-141 וכי בהסכם שהוגש לעירייה להוספתו כמחזיק, נעשה תיקון בכתב יד, כך שגם חלקה 144 תיכלל בו. זאת לטענתו, ללא ידיעתו או הסכמתו וכי הוא אף לא חתם על תיקון זה.
בעיניין החיוב עבור שטחים שאינם בקומת הקרקע של הנכס, טען המערער, כי החשבון המסתיים במספר 0013 כולל חיוב אשר בחלק מהתקופה צוין כי השטח המחויב הוא 47 מ"ר ובתקופה אחרת צוין כי שיטחו 28 מ"ר. מעדות נציגת הערייה עלה כי השטח כלל עליית הגג וגלריה, אשר לטענת המערער, לא היו חלק מהעסק המשותף וכי אף לא הוזכרו בהסכמים שנחתמו.
המערער טען עוד וטען כלהלן: אין לקבל את קביעת בית המשפט קמא כי יש לקבל את פנקסי הערייה כראיה לאמתות תוכנה, מאחר שבפועל הוא לא החזיק בשטח הנוסף בקומה השנייה, שלא היה חלק מהעסק; טענת "איני מחזיק" אפשר לטעון גם כטענת הגנה מפני תביעת הערייה (סעיף 3(ג) בחוק הערר), ולכן היה מקום להכריע בטענה זו לגופה; התצהיר שהגיש בחודש דצמבר 2014 היה בגדר הודעת עזיבה; לגבי הציוד שנשאר בעסק ובעניין מפתחות העסק טען, כי אין בכך כדי לבסס את החזקתו בנכס ואת חיובו בתשלום ארנונה וכי המשיב הוא שהמשיך להחזיק בנכס ואף מכר את הסחורה ואת התמורה לקח לעצמו.
דיון הכרעה
תחילה ראוי להעיר, כי אכן, כפי שטענה המשיבה בצדק, על-פי סעיף 3(ג) בחוק הערר, הטענה בדבר אי החזקה בנכס בכל הנוגע לחבות בתשלום ארנונה, היא טענה אשר כלל צריכה להידון בהליך מנהלי (השגה, ערר, ערעור מנהלי).
...
לאחר עיון בפסק-דינו של בית המשפט קמא, בתשובתה של המשיבה ובנספחיהם, הגעתי לכלל מסקנה כי ניתן להכריע בערעור על יסוד החומר בכתב שלפניי ללא צורך בקיום דיון (בהתאם לתקנה 138(א)(1) בתקנות סדר הדין האזרחי, תשע"ט-2018 (להלן – התקנות)).
מסקנה זו נסמכה בעיקרה על קביעת בית המשפט בפסק הדין בתביעות ההדדיות, כי בין השניים נחתם הסכם שותפות להקמת עסק וכי כל עוד שותפות זו לא פורקה, על שניהם לשאת בהוצאות השותפות ובכלל זה במלוא חוב מסי הארנונה החל על הנכס בתקופת השותפות.
מסקנה זו אף נתמכה בכך שהמערער לא הודיע למשיבה על עזיבתו את הנכס במועד וכן על כך שהוא אף הותיר במקום ציוד מתוך כוונה למכור אותו.
לנוכח כל האמור, הערעור נדחה.