לאור כל האמור טען התובע, כי יש לחייב את הנתבעת בתשלום מלוא סכום התביעה בצרוף, הוצאות התובע ושכ"ט עו"ד.
בסיכומיה בכתב טענה הנתבעת, כי הוכח שלא נחתם הסכם בכתב עם התובע לבצוע העבודות.
נטען, כי מכח הוראת סעיף 193 לצוו המועצות המקומיות שהייתה בתוקף בזמנים הרלבאנטיים והוראת סעיף 203 לפקודת העיריות יש לדחות את התביעה כיוון שלא קוימה דרישת הצורניות לקיום חוזה עם רשות מקומית כפי שנקבע בפסיקה.
האם חרף אי קיום דרישות החוק, זכאי התובע לקבל כספים בגין ביצוע הפרויקט
משקבעתי לעיל, כי העבודות בוצעו על ידי התובע שלא בתוואי החוקי הנידרש, יש לבדוק האם בכל זאת זכאי התובע לקבל תמורה בגין עבודותיו שביצע.
מעבר לאמור, אפנה לקביעת בית המשפט העליון בע"א 6705/04 בית הרכב בע"מ נ' עריית ירושלים (22.1.09) בדונו בחובת רשות בהתאם לסעיף 203 הנ"ל:
"אי-קיום דרישת הצורה המהותית הקבועה בסעיף 203 לפקודה אינה מחייבת בטלות והשבה מלאה של הכספים שנוכו... אכן, החוזה הבלתי חוקי הוא בטל, ואולם לעניין תוצאות הבטלות, יש לפנות להלכה שנקבעה בפרשת זגורי שם נקבע כי בצד הדין המינהלי יש להחיל על חוזים פסולים דוגמאת חוזה שאינו מקיים את דרישת הצורה שבסעיף 203, את ההסדר הנורמאטיבי הקבוע בסעיפים 30 ו-31 לחוק החוזים. בבוא ביהמ"ש לקבוע מהן תוצאותיה של אי-חוקיות החוזה המינהלי, יש להחיל עקרונות של תום לב וחובות של הגינות וכי במקרים מתאימים יש בכוחם של אלה, כ"שקולי צדק", "לרכך" את התוצאות הקשות של סעיף 203, תוצאות שבית המשפט המחוזי ראה עצמו אנוס להגיע אליהן".
...
לאחר הוספת הפרשי ריבית והצמדה מאותו מועד ועד ליום הגשת התביעה, טען התובע כי הסכום בו חייבת הנתבעת הינו 239,172 ₪ שעל הנתבעת לשלם לו את מלואו בצירוף מע"מ, הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד. עוד נטען, כי חרף אישור הנתבעת לעצם ביצוע העבודות, וחרף פניותיו של התובע לנתבעת לשלם לו את המגיע לו, לא נענתה הנתבעת לפניותיו ומכאן תביעתו זו.
כתב ההגנה
בכתב הגנתה טענה הנתבעת, כי דין התביעה להידחות בשל התיישנות עילת התביעה, או בשל השיהוי הרב בהגשתה, או בשל היעדר עילה, או בהיותה תביעה טורדנית וקנטרנית.
לאחר ששמעתי את טענות הצדדים ונימוקי ב"כ התובע להתנגדותו להגשה, אפשרתי לב"כ הנתבעת להגיש את האומדן וכי תינתן התייחסות למשקלו בשלב ההכרעה.
לאור האמור, ובנסיבות העניין כאשר כל צד מייחס עלות אחרת לפרויקט, ומשלא הוגשה בפני חוות דעת אובייקטיבית, נחה דעתי כי עלות הפרויקט הינה בהתאם להצעת המחיר שסוכמה בין הצדדים.
לא ייתכן כי קבלן ש"זוכה" בביצוע פרויקט מסוים מטעם רשות מנהלית יגדיל את העלויות בצורה כה משמעותית מבלי לקבל אישור מראש על כך ומבלי להביא ראיות לכך,
על כן הנני קובעת, כי עלות הפרויקט שבוצע מטעם התובע הינה בסך של 140,000 ₪.
סוף דבר
הנני מקבלת את התביעה בחלקה ומחייבת את הנתבעת לשלם לתובע סך של 140,000 ₪ בתוספת הפרשי ריבית והצמדה מיום הגשת התביעה (24.5.22);
כמו כן, הנני מחייבת את הנתבעת לשלם לתובע שכ"ט עו"ד בסך של 10,000 ₪ בתוספת מע"מ; והוצאות משפט בסך של 8,000 ₪.