מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

חיוב עובד לעשות בדיקת פוליגרף, בכפוף להסכמתו בכתב

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2014 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

העובד יהיה זכאי להוצאות נסיעה, חופשה שנתית, לדמי מחלה, לדמי הבראה ולפיצויי פיטורין בהתאם ובכפוף לקבוע בהוראות כל דין.
במקרה של הפרת הוראות הסכם זה על ידי העובד, יהיה העובד חייב לפצות את המעביד על כל נזק שייגרם למעביד כתוצאה מההפרה, ונותן בזאת את הסכמתו בכתב כי המעביד יהיה זכאי לקזז משכרו ו/או מפיצויי הפיטורין שיגיעו לו כל סכום שהעובד יהיה חייב למעביד, וזאת מבלי לגרוע מזכותו של המעביד לנקוט נגד העובד כל סעד נוסף אחר שבחוק.
העובד מתחייב ומסכים לעבור, מעת לעת ועל פי דרישת המעביד, בדיקות פוליגראף תקופתיות או בדיקות במקרים בהם יתעורר, לדעת המעביד, צורך בבירור ובדיקת חשדות להפרת התחייבויות העובד לפי הסכם זה ולפי כל דין ו/או למעשים פליליים שבוצעו על ידי מי מעובדי המעביד.
"ת. שירן החליטה שהיא לא עושה את כל מטלות החנות חוץ מקופה, היא לא נקתה את החנות ולא מנקה אבק – היא אמרה לי שהיא לא פיליפינית והיא לא מנקה." (עמ' 21 שורות 18-16 לעדות דביר) האם היתנכלה הנתבעת לתובעת? התובעת צרפה תמלולי שיחה בינה לעובדי הנתבעת והקלטות.
...
סוף דבר התובעת פוטרה לאחר שנעשה לה שימוע שלא נערך על פי הכללים שנקבעו בפסיקה אולם נערך מעין שימוע לתובעת.
אשר על כן הננו מחייבים את הנתבעת בפיצוי בגין אי עריכת שימוע כדין בגובה של משכורת אחת בסך 2,904 ש"ח. הנתבעת תשלם לתובעת הפרשים בגין גמול שעות נוספות בסך 4,000 ש"ח. הנתבעת תשלם לתובעת 36 ש"ח בגין הוצאות חניה.
בנוסף תשלם הנתבעת לתובעת שכ"ט עו"ד 1,000 ש"ח והוצאות משפט בסך 200 ש"ח. זכות ערעור לצדדים לבית הדין הארצי לעבודה בירושלים, תוך 30 יום מיום קבלת פסק הדין.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2016 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

הסכמה דיונית ותוצאות בדיקת הפוליגרף : בישיבת הוכחות שהתקיימה בין הצדדים ביום 7.1.16 הסכימו הצדדים כי המחלוקת תוכרע באמצעות בדיקת פוליגראף וכפי שההסכמה נרשמה מפי ב"כ הצדדים: "אנו מסכימים כי הנתבעים ייבדקו במכונת אמת, בשאלה, האם המפתח של המושכר נימסר למר קרני במועד הפגישה בהסכמת מנהל התובעת אם לאו. אם הנתבעים יימצאו דוברי אמת התביעה תדחה וייפסקו הוצאות משפט בהתאם לשיקול דעת ביהמ"ש וכן הוצאות של עלות בדיקת הפוליגרף. ככל שהנתבעים ייצאו לא דוברי אמת, בשאלה זו, התביעה תיתקבל בחלקה באופן שהנתבעים יחויבו בסך 25,000 ₪ בצירוף הוצאות הפוליגרף. בשלב זה שני הצדדים יישאו בהוצאות הפוליגרף שווה בשווה. כמו כן, אנו מסכימים כי תוצאות בדיקת הפוליגרף יהיו מכריעות את התיק. היה והתוצאות לא יהיו חד משמעיות, אזי, מנהל התובעת ייבדק בנקודה הזאת ובהתאם לתוצאות תקבע התוצאה של התיק. היה ואף לגביו התוצאה לא תהיה חד משמעית, אזי, ביהמ"ש יתן פס"ד". על יסוד הסכמת הצדדים אשר קיבלה תוקף של החלטה פנו הצדדים למכון "S.K.Y מכון לפוליגרף" וביום 31.1.16 הוגש דו"ח בדיקת הפוליגרף שבוצעה לנתבעים כאשר על פי הממצאים נימצאו הנתבעים דוברי אמת כאשר השיבו בחיוב לשאלה "האם המפתח של המושכר נימסר למר קרני במועד הפגישה, בהסכמתו של מר עוזי בן אחיקם (מנהל התובעת תוספת שלי נ.נ.)". דיון ומסקנות: כאמור, הצדדים הגיעו להסכמה לפיה, אם הנתבעים יימצאו דוברי אמת בשאלה הנ"ל התביעה תדחה.
ההלכה הפסוקה קובעת, כי כאשר שני צדדים כורתים ביניהם הסכם מכוחו מסכימים הם כי תבוצע בדיקת פוליגראף, וזאת תכריע בשאלה העומדת ביניהם, אזי בית משפט מכבד את הסכמת הצדדים להליך אזרחי, וזאת בכפוף לכך שהסכם הפוליגרף עצמו עומד בדרישות דיני החוזים.
32.1 בתגובת התובעת לתוצאות הפוליגרף, שינה מנהל התובעת מטעמו בנוגע לשאלת מסירת המפתח בניסיון להסביר את תוצאות הפוליגרף וטען, שקיימת אפשרות "כי תומרן ע"י הנתבעים ובהיסח הדעת ובלא תשומת הלב ובהיתחשב בלחץ הזמנים של הפגישה שהתקיימה ביום שישי אחר הצהריים ניתנה תשובתו לנתבעים שממנה עלה לכאורה מתן הסכמה בעוד שלא התכוון כלל וכלל לתת מפתח לאדם שרק לראשונה נפגש אתו ללא כל חתימה על הסכם..". הנה כי כן, גירסה זו שונה תכלית השינוי מגרסתו כפי שעלתה בסעיף 15 לכתב התביעה המתוקן ומסעיף 17 לתצהיר עדותו הראשית.
עובדה מהותית זו עשויה לגבור על הסכמה בכתב ובמקרה דנן על האמור בסעיף 15 להסכם השכירות הקובע, כי "המחאת זכות השכירות על ידי השוכרים לגורם אחר טעונה הסכמה בכתב של המשכירה והפרת תנאי זה מהוה הפרה יסודית של ההסכם". הוראת סעיף 23לחוק החוזים (חלק כללי), תשל"ג-1973, משקפת את עיקרון "חופש הצורה" אשר לפיו, חוזה יכול שייעשה בכל צורה שהיא, אלא אם צורה מסוימת היא תנאי לתוקפו, על-פי חוק או על-פי הסכם בין הצדדים.
...
אולם לא נמסרו למר קרני כל מפתחות ולא נערך או נחתם חוזה כל שהוא עמו בשלב זה. בהמשך לסיכום זה, שלח מנהל התובעת למר קרני טיוטת הסכם שכירות במתכונת הזהה להסכם השכירות הראשון, אולם, מר קרני לא המציא את הערבות הבנקאית ואת השיקים בהתאם למוסכם.
ייתכן גם כי מהתנהגות הצדדים לחוזה, או אחד מהם, יוסקו התחייבות חוזית, המיתוספת להסדר החוזי אשר עלה על הכתב, או אומד דעתם של הצדדים לעניין משמעות החוזה או הוראה בו. 32.3 לא נעלמה מעיני פסיקתו של כבוד סגן הנשיא השופט ג. ארנברג בתיק ת"א 1715-08-13, אמיר קרני נ' חב' ב.ע.-יבוא והפצה בע"מ ואח', שם נקבעו קביעות עובדתיות שונות בעניין מסירת המפתח, עם זאת דומני, כי לא עסקינן באותם צדדים ומשכך, אין באלה כדי להוות מעשה בית דין או השתק פלוגתא (הגם ואילו לא נטענו ע"י ב"כ התובעת) ומכל מקום, אלה אינן גוברות על הסכמת הצדדים שהוכרעה בדרך בה ביקשו ובחרו הצדדים להכריע תובענה זו. סוף דבר- הנני דוחה התביעה ומחייב את התובעת לשלם לנתבעים הוצאות משפט בסך 3,500 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2006 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

חוות דעת פוליגראף על סמך ממצאי בדיקת הפוליגרף ובכפוף לנאמר בסעיף הערות אנו בדעה כי הנבדק דובר אמת בגירסתו כפי שזו באה לידי ביטוי בתשובותיו לשאלות הרלבנטיות".
יחד עם זאת, התברר, כי בהצעה שהועלתה, דובר על התקשרות בהסכם שיחייב את שני הצדדים לקבל את תוצאות הבדיקה כראייה מכרעת, מחייבת וקבילה בבית המשפט.
מנהל התובעת סירב לכך, ובפועל, נשלח הנהג לבדיקה, קרוב לחודשיים לאחר הארוע, על דעת התובעת בלבד, וללא כל תיאום עם הנתבעת ו/או קבלת אישור מצידה לעשות כן. מנהל התובעת הודה בחקירתו, כי, אכן, סרב לחתום על הסכם מחייב בעיניין בדיקת הפוליגרף (פרוטוקול 25.9.05, ע' 4, ש' 23-25).
בנוסף, החתם הסכים עם טענת ב"כ התובעת, שהצעת הביטוח לא מולאה כהלכה, וכי ניתן היה למלא אותה טוב יותר, הן מבחינת התוכן והן מבחינת בהירות כתב היד, והוא אף הוסיף, בכנותו, שאצל הנתבעת אף נתעורר ספק, מה בדיוק נרשם בהצעה.
...
בהמשך לכך, שוכנעתי גם, כי הסתמכות התובעת על המחירון של לוי יצחק אינה רלוואנטית.
במקרה דנן, התובעת אינה עותרת לריבית כזו, ומכל מקום, מכלול הנסיבות מציב תמונה שבהינתנה ניתן להבין את רצון הנתבעת לברר את כל הנחוץ, ואין לראות את המנעותה מתשלום מיידי כהתנהגות שלא בתום לב, או כהתנהגות שיש בה להקים זכות לסנקציות מעין עונשיות כנ"ל. במכלול נסיבות המקרה, הרי שגם מבלי להדרש לטענות הנתבעת בדבר כשלים ראייתיים מצד התובעת, בכל הנוגע להוכחת הנזקים התוצאתיים הנטענים, דין התביעה בקשר לכך להדחות.
בנוסף לסכום הנ"ל, תשלם הנתבעת לתובעת שכ"ט עו"ד בסך 15,000 ₪, בצירוף מע"מ, וכן את הוצאות המשפט.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2007 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

כתב ההסכמה נעשה, על פי האמור בו, נוכח פנייתה של התובעת אל המבטחת בדרישה לתשלום דמי ביטוח בגין אירוע מיום 8.5.05 – 9.5.05.
.בית המשפט יכבד הסכמת צדדים להליך אזרחי לפיה תוצאות בדיקת פוליגראף ישמשו כראיה ויחייבו אותם בהתדיינות ביניהם, וזאת בכפוף לכך שהסכם הפוליגרף עצמו עומד בדרישות דיני החוזים" (דברי כב' הנשיא ברק ברע"א 6383/98 הפניקס הישראלי חברה לביטוח בע"מ נ' סרחאן, תקדין עליון 99(1) 1444, בפיסקה 5 לפסק הדין).
אין התובעת מבססת טענה ממשית כי נפל פגם כלשהוא בכריתת הסכם זה. לטענתה של התובעת, המדובר במסמך סתמי, אשר לא צויין בו כי מר דנן אינו חייב לעבור בדיקת פוליגראף לפי הפוליסה.
...
ברם, בהצטרפם של עניינים אלה לממצאי בדיקת הפוליגרף, אני סבור כי המבטחת הרימה את הנטל, והוכיחה, על פי אמת המידה הראייתית הנדרשת, כי אכן היתה מעורבות של התובעת או מי מטעמה בהעלמות המכונית.
נוכח מסקנה זו, דין התביעה להדחות.
התוצאה נוכח השיקולים עליהם עמדתי, אני דוחה את התביעה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2010 בשלום אשקלון נפסק כדקלמן:

משכך, לא היה מקום במסגרת ההליך שלפניי לחייב את התובע לבצע בדיקת פוליגראף אשר תכריע את גורל התביעה ולא בכדי לא עמדה הנתבעת על ביצוע הבדיקה.
נימוקי הנתבעת לדחיית התביעה: על פי הודעת הנתבעת מיום 12.11.09, תביעת התובע נדחתה מהסיבות הבאות, אשר פורטו בהודעת הנתבעת כדלקמן: "הרינו להודיעך כי ע"פ מימצאי דו"ח החקירה עולות סתירות מהותיות בכל הקשור לנסיבות האירוע. כמו כן טרם הועברו אלינו מפתחות הרכב רזרביים על אף שנתבקשת". כפי שצויין לעיל, במכתב הדחיה, הסכימה הנתבעת לבדוק עמדתה מחדש בכפוף לממצאי בדיקת פוליגראף, בדיקה אשר בסופו של דבר לא בוצעה.
נטל השיכנוע: בע"א 78/04 הנ"ל קבע בית המשפט, כפי שנקבע בפסיקה נוספת של בתי משפט נוספים את חובת נטל השיכנוע להוכיח, כי הגניבה או הארוע הביטוחי נעשו על ידי המבוטח, כחובה המוטלת על המבטח, הכל מן הנימוקים אשר פורטו על ידי בית המשפט שם: כאמור, בהינתן הצורך לקבוע דין אחיד בעיניין נטל השיכנוע, יש לאמץ לטעמי את הגישה אותה ביטא הנשיא שמגר בפסק דינו בפרשת סיני.
הנתבעת אמנם כפרה בנזק, ועל פי תקנות סדר הדין, לעולם יהא הנזק שנוי במחלוקת, אלא שבשים לב לכך שעל פי הפוליסה, יקבע שווי הרכב על פי מחירון לוי יצחק, אשר צורף, כאשר ישנה הסכמה לאופן קביעת מנגנון הערכת הרכב, איני סבורה, כי די בהכחשה גורפת של הנתבעת בכתב ההגנה, אלא היה עליה לפרט את הנימוקים שבגינם היא מכחישה את נזק, דוגמת מחירון שאינו רלוואנטי.
...
לאור כל האמור, אין גם בסיבה זו על מנת להביא לדחיית תביעתו של התובע.
בסיכומיה טוענת הנתבעת, כי היות והתובע לא הגיש את מחירון לוי יצחק יש לדחות את תביעתו, כמי שלא הוכיח תביעתו.
סוף דבר, אני מחייבת את הנתבעת לשלם לתובע את הסך של 47,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו