מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

חיוב מנהל החברה למרות שבית המשפט הוציא פסק דין ללא הגנה

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2021 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בחיפה תא"מ 52562-08-20 הכשרה חברה לביטוח בע"מ נ' ביבי תיק חצוני: 5256920620 בפני כבוד השופטת סיגלית מצא התובעת: הכשרה חברה לביטוח בע"מ הנתבע: חוני ביבי פסק דין
בטרם נטלה התובעת את ייצוג החברה הקבלנית, הגישה זו כתב הגנה, במסגרתו טענה כי חודש וחצי לפני מועד התאונה פרץ סיכסוך בין מנהלה לבין הנתבע.
יתר על כן, הנתבע לא הבהיר במה ניזוק מאי ידיעתו זו. החלטת עו"ד אלמאדי שלא להגיש תצהיר מטעם הנתבע או החברה הקבלנית מוצדקת בנסיבות העניין, נוכח גרסת הנתבע כי פנה לחברה הקבלנית מספר רב של פעמים ודרש כי תתקין מעקה בטיחות במדריגות מהן נפל הנפגע, ולמרות זאת לא עשה דבר למעט הערה לקבלן (עדות הנתבע בעמ' 8, ש' 17-32; עדות עו"ד אלמאדי בעמ' 4, ש' 3-15).
אכן, כפי שנקבע לא אחת, העלאת טענות שלא נטענו בבקשת הרשות להיתגונן שהפכה לכתב הגנה, מהוה הרחבת חזית אסורה (ר' רע"א 1261/13 רחל טולדנו נ' החבובות חנות הצעצועים שלי בע"מ (24.04.2013) , שם נקבע כי הכלל חל לא רק לגבי טענות עובדתיות חדשות אלא גם על טענות משפטיות שיש בהן שינוי מהותי של חזית הטיעון, פסקה ז' לפסק הדין והאסמכתאות המובאות שם; בש"א 8336/16 יורם גולן נ' בנק דיסקונט לישראל בע"מ(09.02.2017) ; ע"א (מחוזי נצ') 38384-06-13 יפתח קלי נ' מכון תערובת נהלל בע"מ (11.07.2014) , סעיף 5 לפסק הדין; ע"א (מחוזי ת"א) 3617-07 אשרף קאולה נ' ידגר אהרון (03.01.2011) , עיף 10 לפסק הדין).
כן ראו לעניין זה פסק הדין בע"א 7938/08 ‏היאלי מונסנגו נ' מוריס מכביאן (11.8.2011): "בחיובים חוזיים, מקובל להבחין בין חיובים עצמאיים לבין חיובים מותנים עליהם חל סעיף 43(א)(2) ובין חיובים מקבילים או שלובים עליהם חל סעיף 43(א)(3). חיוב עצמאי הוא חיוב חד-כווני, ללא תלות בחיוב הנגדי, ונפקותו כי על צד לחוזה לקיים את חיוביו במועד המוסכם גם אם הצד השני לחוזה אינו מקיים את החיובים המוטלים עליו. .... חיוב מותנה משמעו שהתחייבותו הנגדית של צד לחוזה, היא מאוחרת ומותנית בכך שהצד השני יקיים תחילה את חיובו (השוו ע"א 1084/99 עיני נ' קאסוטו, פ"ד נו(3) 913, 922 (2002) והאסמכתאות שם). לדוגמה, חיוב הקבלן לעלות על הקרקע ולהתחיל בבנייה מותנה בכך שהמזמין יעמיד את הקרקע לרשותו. לכן, כל עוד המזמין לא דאג לדרך גישה לקרקע, או שהוצא כנגד המזמין צו האוסר עליו שימוש בקרקע, רשאי הקבלן להשעות את חיוביו ולהשהותם". (כן ראו פסק הדין בע"א 1258/14 ‏מ. מגן אינטרנשיונאל יזמות והשקעות בע"מ נ' עירית רמת גן (3.9.2015) והאסמכתאות שם) כאמור, הנתבע לא הצביע על כל עילה אחרת הפוטרת אותו מתשלום דמי ההישתתפות העצמית שהתחייב לשלם.
...
ד – דיון והכרעה לאחד ששקלתי את טענות הצדדים, הגעתי לכלל מסקנה כי דין התביעה להתקבל במלואה.
ה – סופו של דבר מורם מהאמור עד כה כי התביעה מתקבלת במלואה.
אשר על כן, אני מורה כדלקמן: המזכירות תעביר לתובעת את הפיקדון בסך 6,000 ₪ שהפקיד הנתבע בקופת בית המשפט; ב. הנתבע ישלם לתובעת את היתרה בסך 24,428.20 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית ממועד הגשת התביעה ועד התשלום המלא בפועל; ג. הנתבע ישיב לתובעת את אגרת בית משפט בסך 764 ₪; ד. הנתבע ישלם לתובעת שכר טרחת עו"ד בסכום כולל של 4,000 ₪.

בהליך בקשות בנייה (בב"נ) שהוגש בשנת 2022 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

חלקת המקרקעין שוכנת בכניסה ליישובים סלם וזלפה, ובשני צדדי הכביש, ניבנו במרוצת השנים, מבנים למגורים ולמסחר, כאשר לטענת המשיבה, המדינה לא נקפה אצבע במרוצת השנים, כנגד אף אחד מבעלי העסקים (סעיף 5 לתגובה, וראו גם השלמת הטיעון שהגישה תחת הכותרת "הודעה על הגשת פסיקה מטעם המשיבה").
לאחר העיון, לא נמצא כי יש למשיבה ובעליה, אינטרס לגיטימי, בר הגנה, חרף השהוי הממושך בהגשת הבקשה והיעדר אכיפת פסק הדין שניתן כנגד החברה הקודמת ומנהלה.
החברה שהפעילה אותו אז, יחד עם בעליו, עמדו לדין, וניתן נגדם פסק דין, שחייב את הריסת המוסך, ואסר עליהם את השמוש בו. פסק דין זה לא קוים על ידם עד היום.
עוד אפנה בהקשר זה לדו"ח ועדת קמיניץ, שאומץ בהחלטת הממשלה, שהובילה לחקיקת תיקון 116 לחוק התיכנון והבנייה, ולדברים שנאמרו שם, אודות החשיבות באכיפת צוים שפוטיים, או מינהליים, לשם שמירה על שילטון החוק (הדגשה שלי – ש.ב.): "ראשית 'וככלל מקובל על חברי הצוות' שאין להשלים עם מצב שבו לא מקוימים צוים שפוטיים או מינהליים, ועל אחת כמה וכמה צוים חוזרים שהופרו ע"י עברייני בניה ומקרקעין. לאי ממושם של צוים אלה תוצאות הרסניות, הן בהיבטי שילטון החוק, והן בהיבטי העיסוק המהותי בדיני תיכנון ובניה ובדיני מקרקעין. משנה קושי קיים בהתייחס למבנים בלתי חוקיים, אשר עומדים וקיימים שנים ארוכות חרף הוצאתם של צוי הריסה מרובים נגדם, החלטות בדבר ביזיון בית המשפט וצוי מאסר לבעלי הנכס. עקב חלוף השנים שבהן עומד המבנה על תילו, הקושי לבצע את ההריסה במקרים אלו הולך וגובר, ולא פעם יש נכונות בלית ברירה, מצד מוסדות התיכנון להכשיר את המבנה על ידי אישור תוכנית שתאפשר להוציא היתר בניה לבניין, וזאת מתוך חוסר אמונה כי המבנה ייהרס. במקרים אלה, הפגיעה הקשה בשלטון החוק חמורה במיוחד, שכן המסר המועבר לציבור הנו כי מאבק עיקש נגד אכיפת העבירה יביא בסופו תגמול למי שפעל בנגוד לדין. מלבד העובדה כי החוטא יוצא נשכר, הופך הדין המהותי לחסר כל משמעות. בהקשרי תיכנון ובניה מצליחה ההפרה לייצר תיכנון ומצליח המפר לכפות על מוסדות התיכנון הכרה בבניה שלו, ובכך מתממשת המימרא הצינית "חוק הבניה והתכנון". בהקשרי קניין קיים חשש שאי ביצוע צוים לאורך זמן עלול לייצר זכות מעין קניינית שנולדה נוכח החזקה של שנים רבות שלא כדין.
בעיניין ח'טיב, עליו מסתמך הסנגור המלומד, דן בבית המשפט המחוזי בעירעור על חומרת העונש שהוטל על הנאשמים עקב הרשעתם בבצוע עבירות לפי חוק התו"ב. באותו עניין, מצא בית המשפט המחוזי, כי מן הראוי היה לקחת בחשבון, כנסיבה לקולה לעונש, את היבטי התיכנון הלוקים בחסר, והעובדה שלא ננקטו הליכים כלשהם, מצד המדינה, להכנת תכנית מפורטת כלשהיא, חרף חלוף למעלה מ-8 שנים, מאז שאושרה תכנית המתאר הרלוואנטית (סעיפים 45, 52, ו- 53 לפסק הדין).
...
בסופו של דבר, נקבע כי יש בכך להביא "[ל]הפחתה משמעותית בגובה הקנסות שהוטלו על ידי בית המשפט" (סעיף 65 לפסק הדין).
לאור האמור, משעה שמדובר בהפרת חוק, והעובדה כי יש לבחון את המצב התכנוני המצוי באותה העת, ומתקיימים כל התנאים הנדרשים על פי החוק, אין מנוס אלא ליתן צו שיפוטי להפסקת ההפרה.
סוף דבר: נאסר על המשיבה ו/או מנהליה ו/או מי מטעמה ו/או כל אדם במקומה, השימוש במקרקעין מושא הבקשה, הידועים כגוש: 20397 חלקה: 18, בכניסה ליישוב זלפה, נ.צ. 218626/717213 לצורכי מוסך ו/או לצורך מסחרי ו/או כל שימוש ללא יוצא מן הכלל שאינו תואם את הייעוד המקורי של הקרקע (חקלאות) ו/או שאינו על פי היתר כחוק.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

למען הנוחות, הבקשה לביטול פסק הבוררות תקרא להלן: "הבקשה". הבקשה לאישור פסק הבוררות תקרא להלן: "הבקשה לאישור הפסק". רקע עובדתי בין חברת סורוגייט מרכז לפונדקאיות ותכנון מישפחה בע"מ, המבקשת 1 בבקשה (להלן: "החברה") לבין המשיבים בבקשה, ה"ה בן הרוש (להלן: "המשיבים") נחתם ביום 26.1.18 הסכם שעניינו ביצוע הליכי פונדקאיות (נספח 2 לבקשה) (להלן: "ההסכם").
8.2 הבורר יהיה קשור לדין המהותי, לסדרי הדין ולדיני הראיות הנהוגים בבתי המשפט ויהיה חייב בניהול פרוטוקול ושמיעת טענות הצדדים וכן בנימוק פסק הבורר.
בהמשך אותו יום היתקיימה תיכתובת בין המבקש לבין הבוררת, באמצעות אפליקציית הוטסאפ, ובין היתר, כתבה הבוררת למבקש כך: "ולרי תקח עורך דין אינני יכולה להסביר לך את כל ההליך, הם יקבלו פסק דין בהיעדר הגנה או אצלי או בבית משפט, קח עורך דין ולרי בבקשה כי תקבל פסק דין ללא הגנה" (התכתובות צורפו כנספח 7 לבקשה).
המבקשים טוענים כי פסק הדין איננו מנומק למרות שחלה על הבוררת חובת הנמקה, כך על פי הסכם הבוררות.
במענה לטענת המבקשים כי הבוררת חרגה מסמכותה משלא הוציאה תחת ידה החלטה לעניין סדרי הדין בבוררות והמועד להגשת כתב ההגנה, מפנים המשיבים להוראות תקנות סדר הדין האזרחי, לגבי מועד הגשת כתב הגנה, אשר חלות, לטענתם, על הליך הבוררות משהוסכם בהסכם הבוררות כי הבוררת תהא קשורה לדין המהותי, לסדרי הדין ולדיני הראיות הנהוגים בבתי המשפט.
באשר לשיקולים ששומה על בית המשפט לשקול בעת שמונחת לפניו בקשה לביטול פסק בוררות שניתן במעמד צד אחד, נקבע על ידי בית המשפט העליון, מפי כב' השופט ד' מינץ, ברע"א 4535/23 יובל גולן נ' דוד רז אלבז (פורסם בנבו, 2.7.23), בעמ' 7-8, כך: "עצם מתן פסק בוררות במעמד צד אחד איננו מצדיק את ביטולו. כך, לפי סעיף 15(א) לחוק הבוררות, כאשר בעל הדין הוזמן כדין לישיבה ולא התייצב, לבורר נתונה הסמכות לידון בסכסוך בהעדרו (סעיף 15(א) רישא); וכאשר בעל הדין נידרש לטעון טענותיו ולא עשה כן במועד שנקבע לכך, רשאי הבורר לפסוק בסכסוך בהעדרו (סעיף 15(א) סיפא). כמו כן, לפי פרט ט' לתוספת הראשונה (החלה על כל בוררות בהעדר הסמיכה אחרת בין הצדדים, לפי סעיף 2 לחוק), כאשר צווה הבורר על בעל דין "דבר הכרוך בניהול הבוררות" ובעל דין לא מילא אחרי הצוו ללא סיבה מוצדקת, רשאי הבורר לאחר שהתרה בבעל הדין לדחות את התביעה או למחוק את ההגנה "ולפסוק בסכסוך כאילו לא התגונן הנתבע", לפי העניין.
...
הצדדים לא התייחסו בכתבי טענותיהם לסוגיה זו ואין צורך שאכריע בה, זאת אף בשים לב לכך כי הבקשה הוגשה, בין היתר, גם לפי הוראת סעיף 24(10) לחוק ואני קובעת כי מתקיימת עילת ביטול לפי הוראת סעיף קטן זה, בהתקיים פגיעה מהותית בעקרונות הצדק הטבעי בהליך הבוררות [לעניין ביטול פסק בוררות לפי הוראת סעיף 24(10) לחוק, ראו רע"א 4974/01 אליעזר קפלנסקי נ' גולדסיל בע"מ (פורסם בנבו, 29.4.02), פס' 4-5].
התוצאה האופרטיבית לאור כל האמור לעיל, אני דוחה את הבקשה לאישור פסק הבוררות ומקבלת את הבקשה לביטול פסק הבוררות.
אני מורה על ביטול הפסיקתא שנחתמה על ידי הבוררת.

בהליך תמ"ש (תמ"ש) שהוגש בשנת 2023 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

עמדת ב"כ הנתבעת שלא לחקור את התובע ולא לאפשר את חקירת הנתבעת, חרף החלטות מפורשות אשר ניתנו בעיניין וכאמור ואף הבהרת בית המשפט לנתבעת על פיה: ' .
תקנה 60 (א) לתקנות סדר הדין האזרחי קובעת, כדלקמן: "הליכי גילוי ועיון נאותים מהוים תנאי בסיסי לקיומו של הליך שפוטי ראוי והוגן; סבר בית המשפט שבעל דין לא קיים כראוי את חובתו לפי פרק זה, רשאי הוא לחייבו באופן מיידי בהוצאות ובמקרים מיוחדים אף למחוק את כתב טענותיו". ותקנה 60 (ג) לתקנות הנ"ל קובעת כי: "בלי לגרוע מהאמור בתקנת משנה (א), בעל דין שאינו מגלה מיסמך שיש לגלותו או שאינו נענה לדרישה לעיין במסמך שגילה, לא יהיה רשאי להגיש את המסמך כראיה מטעמו באותה תובענה, אלא ברשות בית המשפט לאחר שנוכח לדעת כי היה לבעל הדין הצדק סביר למחדלו, ואם מדובר במסמך המזיק לעניינו של בעל הדין רשאי בית המשפט להורות על מחיקת כתב התביעה או כתב ההגנה, לפי העניין, ואם לא הורה כן, יורה על חיובו בהוצאות זולת אם מצא טעמים מיוחדים שלא לעשות כן". מחובת תום הלב נגזרת חובתו של בעל דין להביא בפני בית המשפט את כלל העובדות הרלוואנטיות לצורך הכרעה בענייין המובא בפניו.
לא זו אף זו, בבוחני את טענות התובע נראה כי גם לשיטתו השאלה העומדת למחלוקת אינה האם חב' ע' הנה רכוש משותף אשר נצבר במהלך החיים המשותפים של הצדדים, כי אם בשאלות הנוגעות לפגמים ברצון שנפלו עובר למתן פסק-הדין בתביעה למתן פסק-דין הצהרתי ולפיכך, מצאתי כי דין התביעה ל'איזון משאבים', כפי שהוכתרה, להדחות מחמת מעשה בית דין.
לאור היתנהלות הנתבעת וסיכולה את בירור ההליך, מה שייאלץ את התובע, ככל הנראה, להגיש תביעות נוספות לצורך המשך בירור טענותיו ביחס להברחות שביצעה הנתבעת מחב' ע' והמשאבים אותם נידרש התובע להוציא במסגרת ניהול ההליך שבפני, מצאתי לחייב את הנתבעת בהוצאות משפט ושכ"ט עו"ד של התובע ובגובה של 50,000 ₪, כשסכום זה נושא הפרישי הצמדה וריבית כחוק ממועד זה ועד לתשלום מלוא הסכום בפועל.
...
סבורני כי התנהלותה של הנתבעת מנעה מבית המשפט לראות את התמונה העובדתית המלאה ומהתובע מנעה את היכולת לאמת טענותיו ולכרסם בגרסתה ואמינותה של הנתבעת.
מכל המקובץ לעיל, עתירתו של התובע למתן פסק-דין הצהרתי מתקבלת באופן חלקי וכאמור לעיל בפסק-הדין.
יתר עתירות התובע נמחקות או נדחות ובהתאם לנימוקים שנמנו בפסק-הדין וכאמור.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בתל אביב -יפו ת"א 29407-11-20 קשת אלנינו מערכות בע"מ ואח' נ' פורת ואח' לפני כבוד השופטת בכירה דורית קוברסקי התובעים: 1. קשת אלנינו מערכות בע"מ 2. אביגדור קשת ע"י עו"ד עקיבא פוזנר הנתבעים: 1. הדס פורת 2. חנוך פורת ע"י עו"ד אחיעד הראל פסק דין
החייב, מנהל ובעל מניות בחברת סמפור תיקשורת בע"מ (להלן: סמפור, נספח 1 לת/1), הציג את עצמו לתובעים כבעל קשרים בחו"ל ומנוסה בבצוע פעולות ייבוא, ייצוא, והפצת ציוד אלקטרוני.
יודגש, שלמרות היותה נשואה שנים רבות לחייב, היתקיימה ביניהם הפרדה רכושית מוחלטת, אשר באה לידי ביטוי בכך שכל אחד מהצדדים ניהל את עסקיו בנפרד.
לצורך הגנה על זכויותיה הוגשה על ידה תביעה לסעד הצהרתי (ה"פ 30005-09-20), שבמסגרתה היא ביקשה להצהיר שהמטלטלין הנמצאים בביתה, ואשר נרכשו במיטב כספה, הנם בבעלותה הבלעדית.
הכרעה הנתבעת והחייב אמנם ערכו הסכם ממון סמוך לאחר נישואיהם, אך בפועל רשמו את הרכוש שנרכש בעיקר מכספה של הנתבעת באופן שווה ביניהם ואף ניהלו חשבון משותף שעיקר ההכנסה הייתה של הנתבעת, ומתוכו הוצאו כספים ששמשו להשבחת הבית ולחיים עצמם.
...
לסיכום נקודה זו, לא הוכח שהנתבעת הייתה מעורבת באופן כלשהו ביצירת החוב.
בהיעדר תשתית ראייתית מינימאלית אודות האמור לעיל, לא ניתן לחייב את הנתבעת בחובות החייב, ודין התביעה מכוח החוק להידחות.
סוף דבר אני דוחה את התביעה ומחייבת את התובעים ביחד ולחוד לשלם לנתבעת הוצאות, לרבות שכ"ט עו"ד בסך 10,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו