מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

חיוב כתובה על בסיס תוצאות בדיקת פוליגרף

בהליך תיק רבני (רבני) שהוגש בשנת 2020 ברבני הגדול נפסק כדקלמן:

סרוב האיש להגיש את המסמכים שבידו לבדיקת מומחה והמנעות בית דין קמא מלחייבו לעשות כן בסופה של ההחלטה שניתנה בסוף הדיון נאמר: על באי כוח הצדדים להמשיך בניהול המשא־ומתן תוך עשרים ואחד יום.
בסופו של דיון זה שיטחו הצדדים את בקשותיהם: באת כוח האשה: אני מבקשת לקבל לידי או לגרפולוג המומחה מטעמי את ההסכמים המקורים שהוצגו לבית הדין על ידי הבעל על מנת שהמומחה יוכל לבדוק את הכתובה ממתי נכתב ובאיזה עט נכתב.
מיסמך זה הוא צלום של מה שכנראה בבסיסו היה אכן ההסכם בשנת תשס"ג. הצלום הוא על נייר מהווה, חלק מהאותיות נמחקו, אך אף בצלום זה, ניכר שינוי במקומות שבהם היה אמור להיות דף (ויותר נכון: קטע) חלק, והמעיין היטב יראה שניכר שנעשו בו מחיקות, דבר המעלה חשש שעל הסכם המקור נעשו מחיקות בטיפקס או בחומר אחר ואחר כך נכתב נוסח אחר לנוחותו של הרוצה להציגו.
לאור האמור תוצאות בדיקת הפוליגרף מאששות את הקביעה שקבענו לעיל.
ואף על פי שאי אפשר להוציא ממון על סמך בדיקת פוליגראף, שאין הולכים בממון אחר הרוב, אבל מכל מקום הווי 'אומדנא דמוכח' ו'רגליים לדבר', בפרט שבפנינו שתי בדיקות פוליגראף דהווי רובא דרובא.
...
הרב שלמה שפירא קראתי את דברי עמיתי הגאון הרב שלמה שפירא שליט"א ואני מצטרף למסקנה העולה מדבריו שההסכם שיצא מתחת ידו של האיש הוא מזויף בוודאות, ואין מקום להחיל את כללי הספק בכהאי גוונא.
ובצירוף כל הראיות המוצקות כברזל שהובאו והמשא־ומתן ההלכתי בדין מרומה אין ספק שיש לקבל את הערעור.
הרב אליעזר איגרא לאור כל האמור בית הדין קובע: אנו מקבלים את הערעור.

בהליך תיק רבני (רבני) שהוגש בשנת 2020 ברבני הגדול נפסק כדקלמן:

בתי הדין הרבניים – ברוב המקרים שבהם דנו במשקלה של בדיקת הפוליגרף דנו בה אף הם בהקשר של דיני ממונות ועל בסיס הסכמת הצדדים וקבלתם את תוצאות הבדיקה בקניין.
) ולעניות דעתי נראה שיש בתוצאות הפוליגרף לא פחות מעדות הפסולים, ועל כל פנים נראה שבמקום שהאיש בחזקת חיוב לכתובה יהיה על האיש להביא ראיה כדי להיפטר מן הכתובה.
...
עזיבת האישה את הבית – אף לולי סיבתה שבנידון – הלעולם תיחשב 'מרידה'? אף על פי שהגענו למסקנה שאין ספק שהאישה בנדון שלפנינו ברחה מבית בעלה בגלל אירוע חמור ואינה נחשבת מורדת בעזיבתה.
מסקנות לסיכום, לדעתי יש לקבוע: האיש חייב לשלם לאישה את מלוא כתובתה בסך 180,000 ש"ח בתוך ארבעים וחמישה יום ממועד החלטה זו. על הלשכה המשפטית להעביר את הערתנו בעניין הנוהל לסגירת תיקים למשטרת ישראל.
משכך, דעתנו היא שיש לקבל את הערעור ולהורות כאמור.

בהליך תיק רבני (רבני) שהוגש בשנת 2019 ברבני ירושלים נפסק כדקלמן:

יוזכר בהקשר זה כי אפילו ביחס לבדיקת ריקמות לבירור ממזרות ויהדות, שנראה לכאורה שמהימנות הבדיקה תואמת את הקריטריון של רובא דליתא קמן כי הכול נעשה על בסיס ממצאים תורשתיים-גנטיים קבועים בגוף האדם ללא הפעלת שיקול דעת אנושי, אפילו הכי לא כל פוסקי ההלכה תמים דעים כי ניתן לסמוך על בדיקות אלו, וקל וחומר בנידון דידן שהבדיקות יוצרות רק אומדנא הזקוקה לעוד אומדנא כנ"ל. ועוד יש להעיר בנידון דידן אם אזלינן בתר רוב, שמצאנו שכתב הרמב"ן במלחמות ה' קידושין דף כב עמוד א בעיניין מה שאמרה הגמ' שחוששין לסבלונות (היינו שחוששין שהיא מקודשת, והסבלונות הם סימן לקידושין) גם במקום שרובם שולחים סבלונות ואחר כך מקדשים, ולכאורה קשה, שהרי לא פוסקים כר' מאיר שחושש למיעוט, ואם כן למה לא הולכים אחר הרוב ואינה מקודשת, ועונה הרמב"ן שם בקידושין דף כב עמוד א בדפי הרי"ף: הטעם לשאלה זו שאין רוב זה דומה לפלוגתא דר"מ וחכמים דהתם רוב חיוב וטבע הוא וא"א אלא כן אבל כאן אינו אלא מנהג ופעמים הרבה שאדם נוהג כמנהג המיעוט לפיכך במקום איסור אשת איש החמירו לחוש.
גם יש לדחות טענת בעל דין הטוען טענת "קבלה בטעות" לתוצאת בדיקת פוליגראף, בדומה למה שמצינו בשו"ע אהע"ז סוף סימן סו שמי שחתם על כתובה אין ביכולתו לחזור בו בטענה שלא קרא או שלא הבין על מה חתם, והיינו טעמא, שנידון כמי קיבל על עצמו ככל אשר כתוב בכתובה שעליה הוא חתום.
...
אומנם מצאנו פסק דין שפורסם בפד"ר יג עמ' 224 (הגר"ע יוסף, הגר"א ולדנברג והגר"א שפירא) שבו שללו פסיקה על סמך בדיקת פוליגרף בעניין אישה שבעלה חשד בה שזינתה, וזה לשונם שם: לשלוח את האשה לבדיקה במכונת - אמת, לדעתי אין לזה כל מקום בהלכה.
לדעת הרוב יש משקל לתוצאת בדיקת פוליגרף מאחר שבסופו של דבר מר ז' הסכים להיבדק בדומה לקבל עליו עדות קרוב ופסול.
גם אם היה שותק נתבאר שאין כאן איסור גמור שביה"ד כופה אותו לנהוג על פי תוצאה זו. חשוב להבהיר בשולי פיסקה זו, כי שיטתנו היא שאין בממצאים שבפנינו עילה מספקת לאסור על הצדדים להינשא זה לזו, אבל עליהם לדעת, שככל שהם היו בקשר אסור לפני מתן הגט, אין להם היתר לחיות יחד, וגם אין להם כל היתר להינשא כדמו"י. הרב חיים ו' וידאל - דיין מסקנה סופית נפסק כדעת הרוב, ולכן הגב' א' ג' אסורה להינשא למר ו'.

בהליך תיק רבני (רבני) שהוגש בשנת 2019 ברבני תל אביב נפסק כדקלמן:

מדינת ישראל בתי הדין הרבניים תיק 964071/13 בבית הדין הרבני האיזורי תל אביב יפו לפני כבוד הדיינים: הרב מאיר פרימן – אב"ד, הרב מאיר קאהן, הרב יצחק רפפורט התובעת (נתבעת בתביעת הגירושין): פלונית (ע"י ב"כ עו"ד שי זוהר) הנתבע (תובע בתביעת הגירושין): פלוני (ע"י ב"כ עו"ד מורן בריק מילר) הנידון: חיוב כתובה על סמך תוצאות בדיקת פוליגראף פסק דין
...
הצדדים הגיעו בסופו של דבר להסכם גירושין (מיום ו' במרחשוון תשע"ה – 30.10.14) שאושר בבית המשפט.
ועיין במשפטיך ליעקב (חלק ד סימן כג) שדן אם ניתן לדמות התחייבות לביצוע בדיקת פוליגרף למי שמקבל עליו קרוב או פסול בקניין, שאינו יכול לחזור בו. למסקנה כתב לחלק, דשאני מקבל על עצמו עדותו של קרוב או פסול, שראוי להיקרא עד, אלא שהתורה פסלתו מחמת קרבה או חשש משקר, מה שאין כן לגבי תוצאות בדיקת פוליגרף, שכלל אינן בכלל 'עד'.
ממצאים מניתוח תרשימי הבדיקה הגעתי למסקנה כי הנבדקת [פלונית] דוברת אמת בשאלות הרלוונטיות.
מניתוח תרשימי הבדיקה הגעתי למסקנה כי הנבדק [פלוני] דובר שקר בשאלות הרלוונטיות.

בהליך תיק רבני (רבני) שהוגש בשנת 2017 ברבני באר שבע נפסק כדקלמן:

טענה אחת שהנה על בסיס הלכתי עולה מהערעור והיא הטענה כי לאשה היה בן זוג חדש טרם הגירושין.
וכן נכתב בפסק הדין: "בפתח הדברים, יש להבהיר שכאשר בעל יוזם גירושין, עוזב את בית, ואח"כ תובע גירושין, חזקתו שחייב בכתובה. אין האישה חייבת להוכיח שבעלה אשם, ואין היא צריכה להביא הוכחות פוזיטיביות שבעלה רעה בשדות אחרים כבר לפני הפירוד. לכן, גם אם יש לדחות את הוכחות האישה, אין בזה בלבד בכדי לגרוע את זכותה הבסיסית לכתובה, אדרבה, נטל ההוכחה על הבעל להצדיק ולהוכיח את טענותיו שאישתו גרמה לפירוק הנישואין למרות מאמציו הכנים לשלום בית." השאלות אשר נישאלו בבדיקת הפוליגרף, אף אם נניח שיש בהם בכדי להסיר אשמה מסוימת מצד הבעל, מכל מקום אין בהם להוכיח את אשמת האשה באופן פוזיטיבי.
אדרבה, לגבי השאלה היחידה בבדיקה אשר משמעותית לכך: "האם [האשה] שילחה אותך מביתכם המשותף בדצמבר 2011" (חיובי), נכתב בתוצאות: "אובחנו תגובות פיסיולוגיות בלתי סדירות שעל פיהן לא ניתן לקבוע מסקנה חד משמעית". הרי שלא התברר גם לפי תוצאות הפוליגרף שהאשה הייתה אשמה בפירוד הסופי באופן חד-צדדי.
...
אדרבה, לגבי השאלה היחידה בבדיקה אשר משמעותית לכך: "האם [האישה] שילחה אותך מביתכם המשותף בדצמבר 2011" (חיובי), נכתב בתוצאות: "אובחנו תגובות פיסיולוגיות בלתי סדירות שעל פיהן לא ניתן לקבוע מסקנה חד משמעית". הרי שלא התברר גם לפי תוצאות הפוליגרף שהאישה הייתה אשמה בפירוד הסופי באופן חד-צדדי.
לגבי הטענה שביה"ד שגה בכך שלא שמע את עדותו של העו"ס ושלא נתן את המשקל הנכון לטענות הבעל לשעבר, ביה"ד חוזר על עמדתו ששקל את הדברים בשעת מעשה ובא למסקנה שאין בטענות הבעל בכדי להטיל אשמה פוזיטיבית על האישה ולהפסידה כתובתה.
מסקנה ביה"ד דוחה את בקשת הבעל וב"כ לדיון חוזר.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו