מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

חיוב כרטיס אשראי ללא אישור: אחריות משפטית

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2018 בשלום רמלה נפסק כדקלמן:

לאחר כחצי שעה, כך לטענתו, אחת מפקידות בית המשפט הגיעה לתובע וסיפקה לו את הטפסים הרלבאנטיים לפתיחת הליך משפטי.
הנתבע 3, אשר שימש כאחראי משמרת בבית המשפט באותו היום, העיד כי הגעתו של התובע לבית המשפט הייתה צפויה מבעוד מועד בשל דיון אחר, וידיעה זו נימסרה לו במהלך שיחות שנערכו בינו לבין סגן הקב"ט המחוזי האמון על אבטחת כלל בתי המשפט במחוז ירושלים.
הנתבע 1 לא אישר כניסתו של התובע, ואף הנתבע 2 שהיה בכניסה הראשית לא הסכים לעשות כן, בהתאם להנחיות שקבלו.
משנדרשה נוכחות התובע במעמד חיוב כרטיס האשראי, לווה ע"י אחד מאנשי משמר בתי המשפט (שאינו אחד מהנתבעים) עד להשלמת ההליך במלואו.
...
הנתבעים, מנגד, מכחישים את טענות התובע וגורסים כי דין התביעה להידחות.
אף דין הטענה לפיה התובע הופלה לרעה להידחות, משאין לערוך השוואה בין התובע לכלל יתר המבקשים להיכנס לבית המשפט (במנותק לחלוטין מהשאלה האם הללו סובלים מנכות אם לאו), כי אם השוואה בין התובע שביקש להיכנס להיכל בית המשפט עם מערכת כריזה לאדם אחר המבקש להיכנס לבית המשפט עם מערכת כזו.
בשים לב לאמור, התביעה נדחית לגופה, אף ללא צורך בבחינת תעודת החסינות שהוצאה - בדין.
התביעה נדחית, לפיכך.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2018 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לטענת התובעת היא לא נתנה הרשאה לחיוב כרטיס האשראי ולא נתנה כל הזמנה לבצוע שרות זה על ידי הנתבעת.
לטענתה, הנתבעות חייבו אותה בסכומים שונים בכרטיס האשראי שלה מבלי שהיא הייתה מודעת לכך ומבלי שנתנה לנתבעות כל אישור לחיוב.
בשל עיקרון האישיות המשפטית הנפרדת יש לדחות את התביעה על הסף כנגד הנתבעת 2, תוך חיוב בהוצאות התביעה.
אחריות אישית מקיימת את העקרון בדבר אישיותה המשפטית הנפרדת של החברה.
...
אשר על כן, ולאור האמור לעיל, אני קובעת, כי יש לקזז מהסכום אותו יש להשיב לתובעת את הסך של מחצית מ- 6,996 ₪, כלומר לקזז סך של 3,498 ₪.
סוף דבר: לאור הדברים האמורים לעיל, תשלם הנתבעת 1 לתובעת סך של 12,239 ₪ (כולל מע"מ) תוך 30 יום.
ככל שלא יועברו הכספים ע"י הנתבעת 1 לתובעת תוך הזמן האמור, תשלם הנתבעת 2 (לאור אחריותה האישית) את החוב הפסוק לתובעת, וזאת תוך 30 יום שלאחר מכן.

בהליך רשות ערעור תביעות קטנות (רת"ק) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לטענתו, האחריות בעת ביצוע ההזמנה במסמך חסר היא על המנפיק אף אם מדובר בהונאה או שגגה של הספק.
לאומי קארד סירבה לדרישתו לבטל את חיוב כרטיס האשראי שלו בסך של 5,941.58 ₪ שלטענתו נמשך מחשבונו שלא כדין, ועל כן הוגשה התביעה.
ביחס לסעיף 10 (א) לחוק כרטיסי חיוב, צוין כי בפסיקה התקבלה הטענה לפיה מנפיקה אינה יכולה לבטל עסקה לבקשת לקוח באופן חד צדדי (ללא אישור מבית העסק), למעט במצב של כשל תמורה.
עוד צוין כי: "לא הוכח על ידי התובע במסגרת מאזן ההסתברויות כי הספק לא היה נכון לספק את הנכס ולהעניק את התמורה לתשלום בשל סיבות הקשורות בבית העסק ומשכך, היתערבות הנתבעת באמצעות הוראת הסעיף לעיל אינה חלה בעיניינו". המבקש טוען בבקשת רשות העירעור כי פסה"ד רצוף שגיאות משפטיות וניתנה פרשנות שגויה לסעיפים 9 (ב) ו – 6 א (ג) לחוק כרטיסי חיוב.
...
נטען גם כי בימ"ש קמא לא התייחס לכך שלאומי קארד לא המציאה לדיון 9 קלטות (מתוך 10) שנעשו בינו לבין נציגיה בניגוד להוראת בימ"ש. לאחר שעיינתי בבקשת רשות הערעור, הגעתי למסקנה ולפיה דינה להידחות אף ללא צורך בתגובה, וזאת מהנימוקים כדלקמן: מטרת בית המשפט לתביעות קטנות היא לפתוח את שערי המשפט בפני "האזרח הקטן" על ידי יצירת מכשיר זמין, יעיל ומהיר לבירורן של תביעות בסדר גודל קטן יחסית, שאילו היו צריכות להתברר בסדר דין רגיל היו הופכות לא כדאיות.
לסיכום: לאור האמור לעיל, יש לדחות את בקשת רשות הערעור.

בהליך רשות ערעור תביעות קטנות (רת"ק) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לאחר החיוב בסכום יתרת ההזמנה, התובע פנה למלון באמצעות מערכת ההודעות של בוקינג ונימסר לו שאמנם הודיע על הביטול אולם הביטול לא אושר, על אף חיובו בדמי הביטול.
התובע הגיש הודעה לבית משפט וטען כי בדק ומצא כי הגב' אנה קלייר היא יועצת משפטית בכירה בבוקינג ולכן אין להתיר לה להעיד.
בנוסף נקבע כי: "בזיקה לכך טענות התובע, כי את פרטי כרטיס האשראי הוא מסר רק לידי הנתבעת מחזקות ומבססות את מעמדה הקרדינלי בשלב ביצוע ההזמנה, ועל רקע נסיבות אלה תנאי השימו (כך במקור) הפוטרים אותה מאחריות לגביית התשלום מסתמנת כנעדרת כל אחיזה וביסוס ביתר ההיתקשרות". (סעיף 48 לפסה"ד) ה) נוכח הפסיקה באשר להגדרת מעמדה של הנתבעת כסוכנות האחראית להעברת המידע בין הלקוח- צרכן לספק, הרי שהודעת המלון בדבר החיוב המלא בגין העסקה באמצעות שרת הנתבעת ביום 21.7.19 לפיה ההזמנה פעילה, חרף כל ההיתקשרות הקודמת; מביאה למסקנה שבוקינג כשלה בהעברת המידע בין הגורמים.
...
פסק דינו של בית משפט לתביעות קטנות איננו מהווה תקדים מחייב ולכן אני סבורה כי אין מקום בנסיבות להכריע בסוגיות אלו והכרעה בהן אינה נדרשת לצורך הכרעה בערעור.
זאת ועוד; אין בידי לקבל את טענת התובע בכתב התביעה לפיה הגורם היחיד, לו ניתנו פרטי כרטיס האשראי הוא אתר בוקינג והאתר אפשר לבעלי המלון לחייב את התובע במחיר החופשה למרות שחודשיים לפני כן חויב בדמי ביטול ועל אף שתהליך הביטול התנהל המערכת של אתר בוקינג.
לסיכום: א) לאור האמור לעיל, ניתנת רשות לערער והערעור מתקבל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

בשעה 13:30 ניפתח לתובע חשבון קטין מעל גיל 16, הונפק לו כרטיס חיוב מסוג "דיירקט", המאפשר משיכת מזומנים מכספומט עד 400 ₪ ביום, בכפוף ליתרה פנויה וכן התאפשרה פעילות דיגיטלית ללא הגבלת סכום ולמעט פעולות בני"ע. חצי שעה קודם לפתיחת החשבון, כשהתובע ואולי גם אביו מצויים בסניף, בשעה 13:02 מקבל הבנק פקס בן ארבעה עמודים, כשפסק הדין ביניהם ושם נרשם במפורש: "בחשבון תרשם הערה ולפיה לא תותר משיכת כספים בטרם הגיע הקטין לגיל 18, אלא באישור האפוטרופוס הכללי ולטובת הקטין". תכנם של שלושת העמודים הנוספים מלבד פסק הדין לא הוצג (מספר העמודים נלמד מאישור קבלת הפקס).
בעדותם השיבו כי הם מתחייבים להחזיר הכספים שקבלו, לבנם, שלא דרש זאת מהם עד כה. הדין הנוהג אחריות הבנק ההלכה הפסוקה קבעה זה מכבר כי בנק חב זהירות ללקוחו ולעתים אף כלפי צד שלישי, שלגביו יכול הבנק לצפות כי יינזק אם לא ינקוט אמצעי זהירות סבירים למניעת סיכון כלפיו.
הפקידה אישרה כי לא שמה לב שהסכם הפשרה שהוצג בפתיחת החשבון (נספח 4 לתיק מוצגי הבנק) נשלח קודם לכן לגורם אחר, יחד עם ארבעה עמודים נוספים, ואם הייתה שמה לב, "בודאי" שהייתה מבקשת את יתר העמודים, "כדי לראות, לעבור על הכל, ולראות אם יש טענות או איסורים מסוימים". עוד השיבה העדה כי לעתים "המנהלת או הסגן היו מביאים דף עם פעולות חריגות ופקידים כמוני היו מרימים טל' יזום לגבי מהות הכספים והחריגות, אם ניכנס סכום כסף גבוה מבקשים אסמכתות מה מהות הכסף (פרו' עמ' 46 ש' 33-36), אולם היא עצמה לא ביצעה שיחות כאלה. העדה נימנעה מלענות האם העברה בנקאית של 60,000 ₪ בחשבון קטין היא פעולה חריגה. סגן מנהל הבנק השיב כי דו"ח חריגים מתייחס רק לחריגות ממסגרת אשראי.
בפעם הראשונה כשפתח חשבון עו"ש רגיל לקטין, מבלי לוודא שלסכום שאמור להכנס במסגרת הסכם פשרה בהליך משפטי, אין הגבלות משיכה, בפעם השניה, כשהנפיק כרטיס חיוב, ללא קבלת הסכמת האפוטרופוס.
...
לסיכום על אף שקבעתי כי הבנק התרשל בטיפולו כלפי התובע כלקוח שהוא קטין, לא נגרם נזק לתובע, ואם נגרם נזק, הרי שרובו ככולו נגרם על ידי התובע או אביו האפוטרופוס, ולכן אני מורה על דחיית התביעה.
בעקבות דחיית התביעה, ההודעה לצד שלישי נדחית.
לו הייתה מתקבלת התביעה ולו באופן חלקי, היו הורי התובע מחויבים לשפות הבנק במלוא הסכום.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו