להלן בתמצית טענות התובעים בכתב התביעה:
דמי השכירות - נטען כי הנתבעים שינו את מועד תשלום דמי השכירות, ובמקום לשלם למפרע מדי חודש, שילמו בהמחאות לחודשיים, ובסוף התקופה; הנתבעים לא שילמו הפרישי הצמדה למדד, כמוסכם; הנתבעים ביטלו בסוף תקופת ההיתקשרות המחאה בגין חודשיים שכירות, בטענה של תשלום יתר, ונותרו חייבים בגין חודש שכירות.
תשלומי ארנונה, מים וחשמל: כאמור, בכתב התביעה נטען כי בנגוד להתחייבותו בהסכם, הנתבע לא פעל להעביר על שמו את חיובי הארנונה, המים והחשמל, דבר שגרר "ריצות" ובטול זמן עבודה של התובע 1, שפעל לסילוק חובות הנתבע.
מעיון בתכתובות שאליהן הפנו הנתבעים עולה שגם בעיניין זה, מדובר על דרישות תשלום בגין הדירה העליונה (הרשומה על שם התובע 2) ולא בגין הדירה נשוא תביעה זו. הנתבעים לא סתרו את טענות התובע 1 בעיניין חוב המים שנותר, שבעניינו הוצג אישור על הטלת עיקול.
עם זאת, סעיף 24.1 להסכם מתייחס להחזרת המושכר "במצב טוב ותקין". סעיף 24.3 להסכם מוסיף, כי במקרה שבעת פינוי המושכר והחזרתו למשכיר לא יהיה המושכר במצב טוב ותקין, יהיה השוכר חייב לבצע את העבודות הנדרשות להבאת המושכר למצב כאמור, ואם לא יעשה כן בתוך 7 ימים עסקים, יהא השוכר חייב לשלם ולהחזיר למשכיר את כל ההוצאות שיוציא המשכיר על מנת להביא את המושכר למצב שבו היה על השוכר להחזירו למשכיר, וכן לשלם למשכיר את הסכום כאמור בסעיף 24.4, בעד כל יום שממועד החזרת המושכר למשכיר ועד להשלמת העבודות להבאת המושכר למצב שבו היה על השוכר להחזירו למשכיר (מדובר באותו פיצוי מוסכם שמהוה הכפלה בארבע של שכר הדירה).
...
מסקנה זו נכונה גם לסוגיית המטבח.
אשר על כן, אני דוחה את התביעה בראשי נזק אלה.
על כן, אני דוחה את התביעה בגין ראש נזק זה.
סיכום
נוכח כל האמור לעיל, על הנתבע 1 לשלם לתובע 1 את הסכום הכולל של 12,909 ש"ח. סכום זה ישולם בתוך 30 ימים אחרת יישא הפרשי הצמדה וריבית.