בתגובה, טוען הבנק כי קיימת לו זכות עיכבון לגבי הכספים שהופקדו בחשבון הבנק, במסגרת התנאים לפתיחת החשבון המתירים לו לעכב תחת ידו נכסים על מנת למנוע הפרת חובות של החברה כלפי הבנק.
הבנק טוען, כי עם מתן צו הפרוק הזמני התגבש השיעבוד הצף אשר עמד לזכותה על כלל נכסי החברה, ועל כן קם לה שיעבוד מובטח, אלא, שטענה זו אינה עולה בקנה אחד עם סעיף 354(ג) לפקודת החברות [נוסח חדש], תשמ"ג - 1983 (להלן - "פקודת החברות"), הקובע , כי לחובות בדין קדימה קיימת עדיפות על פני תביעותיהם של בעלי איגרות חוב מכוח שיעבוד צף. אמנם, השיעבוד הצף מתגבש עם הגשת בקשת הפרוק נגד החברה, כך שלא ניתן לעשות עיסקאות בנכסים עליהם חל השיעבוד הצף ללא הסכמת בעל השיעבוד, עם זאת, "גיבוש השיעבוד הצף אינו הופך אותו לשיעבוד קבוע לעניין סדרי הקדימה בפרעון החובות" (צפורה כהן, פירוק חברות (מהדורה שניה), עמ' 784 (2016)).
סעיף 11(א) לחוק המיטלטלין, תשל"א - 1971 קובע, כי "עכבון הוא זכות על פי דין לעכב מיטלטלין כערובה לחיוב עד שיסולק החיוב". העכבון יכול שיהא על פי דין, אבל יכול גם להווצר על פי הסכם בין הצדדים, כפי שקובע סעיף 11(ה) לחוק המיטלטלין.
אלא שבעניינינו, ניתן ביום 6.11.17 צו פירוק זמני המעניק למפרק הזמני את הסמכות 'לתפוס את כלל נכסי החברה', ובכלל זאת את הכספים השייכים לה. סמכותו של המפרק הזמני לקבל לידיו את כל הנכסים השייכים לחברה מעוגנת גם בהוראות סעיף 305 לפקודת החברות, לפיה "ניתן צו פירוק או נתמנה מפרק זמני, יקבל המפרק או המפרק הזמני לידו או לפיקוחו את הנכסים שהחברה זכאית להם או שנראה שהיא זכאית להם". בנסיבות אלה, כאשר ביקש מע"מ ביום 20.11.17 להחזיר לחברה את החזר הבלו המגיע לה, היה עליו להעביר את הכספים ישירות לקופת הפרוק ורק בשל טעות, כיון שלא היה מודע להליכי הפרוק, בהם מצויה החברה העביר הכספים לבנק.
...
דין הטענה להידחות גם לגופה.
בענייננו, אין צורך להידרש לשאלה האם הטעמים להכרה בזכות העיכבון מתקיימים במקרה זה אם לאו, שכן שוכנעתי, כי ממילא לא קיימת במקרה זה תחולה לזכות העיכבון.
סוף דבר, אני מקבלת הבקשה ומורה לבנק לקופת הפירוק את הכספים שהתקבלו בחשבון הבנק של החברה מרשויות מע"מ. כמו כן, ככל ולא עשה זאת עד כה, יעביר הבנק לידי המפרק הזמני תדפיסי תנועות ויתרות עדכניים בחשבונות הבנק של החברה המנוהלים אצלו.