בית משפט השלום בכפר סבא
20 ספטמבר 2016
רע"צ 44204-05-16 לוגסי נ' רשות המסים - מס הכנסה כפר סבא ואח'
לפני
כב' סגנית הנשיאה השופטת, רחל קרלינסקי
המבקש
משה לוגסי
המשיבים
1. רשות המסים - מס הכנסה כפר סבא
2. שגית מורצייאנו
3. פנחס מישל מורצייאנו
4. כרמל - אגוד למשכנתאות והשקעות בע"מ
5. דוד לוי ,עו"ד
פסק דין
בנוסף, צוין כי "דמי ההסכמה שיש לשלם למינהל בגין העברת הזכויות הנ"ל מסתכמים נכון ליום 22.12.09, בסך 378,435.64 ₪ כולל מע"מ", כי "במידה ובמשק קיימים שימושים שאינם חקלאיים, העברת הזכויות תהא כפופה לסילוק השימושים החורגים ותשלום דמי שימוש ראויים בגינם. יובהר כי רק לאחר השלמת העברת הזכויות הנ"ל ניתן יהיה לטפל בהעברה מה"ה המבקש לה"ה מרציאנו" וכן, כי "דמי ההסכמה שיש לשלם למינהל בגין העברת הזכויות מה"ה המבקש לה"ה מרציאנו מסתכמים, נכון ליום 22.12.09, בסך 472,792 ₪ כולל מע"מ".
ביום 9.11.10, קבע רשם ההוצאה לפועל שדמי ההסכמה הראשונים לרמ"י בהקשר לעיסקת הרכישה ע"י המבקש - לא ישולמו מתוך קופת הכנוס בתיק ההוצל"פ.
בהמשך ,נתגלע סיכסוך בין כונס הנכסים לבין המשיבה 1 הנוגע לשכר הטירחה בתיקים שבהם ייצג את האחרונה, וחרף הצעת רשם ההוצל"פ, הבנק היתנגד למינוי כונס נכסים אחר, או בנוסף לו.
עוד אוסיף שכונס הנכסים, העביר לבנק כנגד כתבי השיפוי הנ"ל כ- 1.2 מיליון ₪ מקופת הכנוס (בשתי "פעימות" - 4.2.07 ו- 27.3.08), והותיר בידיו כ- 526,000 ₪, שהחזיק בנאמנות, ושנועדו בעקרם לתשלום דמי ההסכמה האחרונים.
גם כב' הרשמת הכירה בזכות המבקש להעלאת טענותיו בעיניין כבר בשלב זה למניעת נזקיו, באמרה בהחלטתה:
"רק לאחר שייגרעו כספים מהבנק שחזור לחייב בתביעה, רק אז יעמוד החייב בפני נזק ממשי, ובכל זאת, רשאי החייב לטעון עתה למניעת נזקיו"
נוכח הפגיעה הסבירה הצפויה לכאורה בזכויות המבקש, בהתבסס על טענותיו כלפי צדדים מעורבים אחרים בפרשה זו, שאינן מופנות רק כלפי כונס הנכסים, ומבלי הצורך והסמכות של רשמת ההוצאה לפועל להדרש להן במסגרת זו,( כפי שקבעה) ניתן לומר כי הן טעונות בירור בפני ערכאה המוסמכת.
...
עוד טען המבקש כי שגתה כב' הרשמת באופן שבו פירשה את נוסח כתבי השיפוי, שכן פרשנות נכונה של הנ"ל, בנסיבות המקרה הנוכחי, צריכה להוביל למסקנה שהשבת כספים על ידי הבנק לקופת הכינוס נועדה למצבים "רגילים" ולא למצב ייחודי, כמו כאן בו מדובר בגזל של כונס הנכסים.
אין בידי לקבל את עמדת המבקש (והבנק) כי כב' הרשמת שגתה כשקבעה כי "אין צורך בקביעת ראיות מורכבות לכאורה, כדי להחליט למה התכוון הבנק עת נתן את כתבי השיפוי... כשלשון כתבי השיפוי ברורה, אין להתבונן ולחקור כוונות נסתרות".
המבקש לא עמד בנטל המונח לפתחו להראות כי קמה עילה להתערב בקביעה זו. אדגיש: קביעה זו הולמת את החלטות רשם ההוצאה לפועל הנ"ל מיום 25.1.07 ומיום 7.3.07, כמו גם את הנסיבות במועדים בהם ניתנו, ובכללן העובדה שבקשת הבנק בזמנו לקבל לידיו כספים מקופת הכינוס ללא מתן כתבי שיפוי - נדחתה.
זאת ועוד, אינני מקבלת את טענת המשיבה 1 לפיה ההחלטה נשוא הבר"ע לא פוגעת או עלולה לפגע בזכות המוקנית למבקש.
לא ינקוט הליך כנ"ל בתוך 30 יום, תעמוד החלטת כב' הרשמת על כנה ללא עיכוב נוסף על הנקבע בה.
לסיכום
לאור האמור, הערעור נדחה בכפוף לאמור להלן.