מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

חיוב בריבית פיגורים בגין אי עמידה בתשלומים

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום דימונה נפסק כדקלמן:

ירעת המחלוקת לטענת הנתבעת במסגרת הבקשה למתן רשות להיתגונן, התובע לא מילא את חובתו על פי חוק הערבות, תשכ"ז-1967 (להלן "החוק") בכך שלא יידע אותה על כך שהחייבים העקריים לא עמדו בתשלומים שבהם התחייבו.
בכל הנוגע לסכום החוב, הדגיש הבנק שהסך שנתבע במסגרת התביעה דנן הנו לאחר הפחתת ריביות ופיגורים, וממילא אין כל יסוד לטענת הנתבעת שלפיה נגרם לה נזק כלשהוא עקב אי קבלת הודעות על הפרת החייבים את הסכם ההלוואה, וכוונת הבנק לפעול לגביית כל יתרת ההלוואה, כטענתה.
...
על יסוד טענותיו, טען הבנק כי הבקשה למתן רשות להתגונן, אינה מגלה כל עילת הגנה וממילא דינה דחיה.
משזה מצב הדברים, אני סבור שיש לתת רשות להתגונן על מנת לברר את סוגיית מתן ההודעות על פי חוק הערבות והשלכותיה, אולם אין מנוס ממתן הוראה על הפקדה משמעותית מצד הנתבעת, שכן נראה כי מדובר בטענות הגנה שאינן שוללות את עצם חובתה של הנתבעת לשלם את סכום התביעה, אלא אך ורק מעלות את השאלה האם זכותה לפרוע את ההלוואה בתשלומים כאמור.
לאחר שקילת השיקולים הנ"ל, בשים לב לסכום התביעה, ותוך מתן משקל גם למצבה האישי של התובעת, אני סבור שיש להעמיד את הערובה שיהיה על הנתבעת להפקיד בקופת ביהמ"ש על סך של 35,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

התובעת מפנה לכך שהסכום הזה כולל רכיבים נוספים ובהם מע"מ, סכום של 3 מיליון עבור חובות העבר לשנים 1982-2000, ותשלומי ריבית פיגורים נוכח אי העמידה בתשלומים לפי פסק הדין.
לעומת הגישה הזו, בישיבת קדם המשפט שהתקיימה ביום 25.10.2017 ביטא בא כוח התובעת גישה שונה לזו שנכללה בכתב התביעה והסכים כי "הסכום שחל על החיוב האמור עד לשנת 2009, איננו בהכרח משקף את העלות מאז שנת 2009... לשיטתנו הסעד ההצהרתי שנקבע בסעיף 58 (ב) לכתב התביעה הוא זה המשקף את טענתנו ואיננו עומדים על הסעד ההצהרתי שנקבע בסעיף 58 (א) או על התחשיב שבבסיס התביעה הכספית. בכוונתנו להוכיח את שווי הרכיב ההוני והתקורה לתקופה שבמחלוקת לפי הוראות רגולטוריות". אלא שהטענות בסיכומים והראיות אינן מתכתבות לא עם הסעדים שהתבקשו בכתב התביעה ולא עם אלה שהוכחו.
...
הפרשנות התכליתית נוכח המסקנה שאליה הגעתי, העדיפות שקובע חוק החוזים לפרשנות הנשענת על לשון החוזה ולנסיבות כריתתו ספק אם יש מקום לדיון המעמיק שערכו הצדדים בתחשיבים השונים לעלות ההון.
סיכום על יסוד כל האמור, אני דוחה את התביעה בכל הנוגע לחיוב הכספי של הנתבעת כלפי התובעת.
התובעת תשלם לנתבעת שכר טרחת עורך דין בסכום של 117,000 ₪.

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הקבוצה המיוצגת הוגדרה בבקשת האישור כדלקמן: "כל לקוחות המשיבה אשר עודדו על ידה ונטלו על עצמם הלוואות שהיא מפרסמת בשני האתרים האינטרנטיים שלה ובעת נילת הלוואה לא הייתה האזהרה המצורפת כדין לפרסומת או דרך שיווקית אחרת שהמשיבה מציגה באתרן בנוסח: "אי עמידה בפרעון ההלוואה עלול ליגרור חיוב בריבית פיגורים והליכי הוצאה לפועל", וגם לא מציינת ישעור ריבית פיגורים ועלות הליכים בהוצאה לפועל, לכן לקוחות המשיבה אינם מודעים לתשלומים נוספים בגין ריבית פיגורים והליכי הוצאה לפועל או, לרבות, לשעור ריבית פיגורים והוצאות בהליכי הוצאה לפועל, אך בפועל חוייבו בתשלומים אלה.
...
סוף דבר: אני נותנת לבקשת ההסתלקות, על כל סעיפיה וחלקיה, תוקף של פסק דין.
כל התחייבויות הצדדים, כפי שאלו פורטו בבקשת ההסתלקות, מהוות חלק בלתי נפרד מפסק דין זה. בהתאמה תשלם המשיבה למבקשת סך של 3,000 ₪ וכן ישלם לבא כוח המבקשת שכר טרחה בסך 40,000 ₪ בצירוף מע"מ. הגמול ושכר הטרחה ישולמו בתוך 45 ימים מהיום.
אני מורה בזאת על דחיית תביעתה האישית של המבקשת ועל מחיקת בקשת האישור.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

הוא הוסיף וטען כי בהתאם להסכם ההלוואה התובעת הייתה זכאית להעמיד את ההלוואה לפרעון מידי, אולם היא הגדילה את החוב בחוסר תום לב. לטענתו, בעת לקיחת ההלוואה הוסבר לו כי במקרה של אי עמידה בתשלומים, לכל היותר, תקוזז ההלוואה מהכספים הצבורים לזכותו בקופה, וכך הוא סבר שיהיה.
לכאן יפים הדברים שצוינו ב-פש"ר (מחוזי ב"ש) 4814-02-17 הראל פנסיה וגמל בע"מ נ' חגי בן שושן (06.02.2019): "המתנה בלתי סבירה תביא לכך שהחוב יתפח, דבר שיביא לנגיסה גדולה יותר, שלא לצורך, בחסכונותיו של הלווה, חיסכונות המיועדים לעת זקנה. כך, המלווה תזכה לריבית "חריגה" ולרווחים נאים, על חשבונם של החייב ושל נושים בלתי מובטחים ואלה בדין קדימה" (שם, פסקה 18) ודוק, לא ניתן לומר כי השתהות התובעת בהגשת התביעה או במימוש זכות הקזוז העומדת לה נבעה ממאמציה להביא לפרעון החוב בדרך אחרת על מנת שלא לקזז מכספי הקופה, שכן היא לא הוכיחה כי נקטה בפעולות כלשהן לאחר משלוח מכתב ההתראה השני לצורך גביית החוב.
התובעת טענה כי חובו של הנתבע בגין ריבית ההלוואה וריבית הפיגורים עומד על סך של 35,535 ₪ נכון ליום 12/12/22, אולם לא הגישה כל אסמכתא לעניין אופן חישוב סכום זה. על כל פנים, בהתאם ללוח הסילוקין שצורף לתצהירו של מר קלפטש (נספח 2), סך התשלומים החודשיים בגין ריבית ההלוואה בלבד החל ממועד הפסקת התשלומים ביום 10/09/2019 מסתכם בסך של- 6,474 ₪ (נספח 2 לתצהיר מר קלפטש).
...
התובעת לא טענה וממילא לא הוכיחה כי נעשתה פנייה טלפונית או פנייה נוספת בכתב אל הנתבע וחזקה כי אילו נעשתה פניה שכזו, היא הייתה מביאה ראיות על כך. סבורני כי חובת תום הלב והחובה לפעול בדרך מקובלת החלות ביתר שאת על גוף פיננסי שהלווה כספים ללקוחו, מטילות עליו חובה לנסות בראש ובראשונה לצור קשר טלפוני עם הלקוח – החייב על מנת לבחון עמו אפשרויות הסדרת החוב, בין אם לפני, בין במקביל ובין אחרי משלוח מכתבי התראה.
אשר על כן, אני מקבל את התביעה באופן חלקי ומחייב את הנתבע לשלם לתובעת סך של- 15,845 ₪.
כמו כן, אני מחייב את הנתבע לשלם לתובעת הוצאות משפט בסכום כולל של- 1,500 ₪ וכן שכ"ט עו"ד בסכום כולל של- 3,000 ₪ (כולל מע"מ).

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לי נראה, שריבית-פיגורים היא פיצוי בגין אי-עמידה בתשלום במועד.
בית המשפט יהיה רשאי להפחית את התוספת אם ימצא שהיא נקבעה ללא כל יחס סביר לנזק שניתן היה לראותו מראש לעומת זאת, הנושה עשוי לטעון שאלו חיובים חלופיים ואם החייב עומד בתשלומים, שיעור הריבית הוא מסוים ואם אינו עומד בתשלומים, שיעור הריבית הוא שונה.
התובעת מפנה להוראות חשכ"ל וטוענת שהחבות בתשלום "ריבית פיגורים" צריכה להיות "דו כיוונית", אך איננה מצביעה על הוראה כלשהיא בהסכם המאפשרת אימוץ "ריבית הפיגורים" בהוראות חשכ"ל. נוכח זאת, בהעדר בסיס בהסכם לחיוב בתשלום "ריבית פיגורים", לא עומדת לתובעת הזכות לכזו ריבית, אלא אך ורק שעורי הריבית הקבועה בהוראות חשכ"ל ולפי תחשיבי המומחה.
...
רק למען הסדר הטוב יצוין שלו נמצא שהנתבעת עמדה בנטל להוכחת זכותה לחיוב בפיצוי מוסכם, היו נדחות טענות התובעת להפחתתו.
אשר על כן אני מחייב את הנתבעת לשלם לתובעת סך של 981,530 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כדין מיום הגשת התביעה.
התביעה שכנגד נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו