בפסק הדין בע"א 1266/08 מגדל חברה לביטוח בע"מ נ' האירגון למימוש האמנה על ביטחון סוצאלי (ישראל-מערב גרמניה) (18.7.2011), נאמר כי סעיף 7 לחוק פסיקת ריבית והצמדה, תשכ"א-1961, שעניינו חיוב בריבית דריבית, מתייחס לחיוב על חוב פסוק, ואינו קובע הסדר סטאטוטורי של ריבית דריבית הסכמית, כאשר ההסכם בין הצדדים שותק בעיניין זה.
בעניינינו, סבורני כי הוראות סעיפים 31.1 ו-47 להסכם הגישור שותקות בנוגע להיות הריבית מיצטברת, ובנגוד לטענת סער, המונח "4% לשנה" אינו בהכרח מעיד על הריבית המצטברת, ואין כל אינדיקאציה אחרת לכך שהצדדים הסכימו על ריבית מיצטברת ובאיזה תקופה (תצטרף לקרן אחת לחודש או אחת לשנה?), הביטוי "לשנה", איפוא, מבטא את שיעור הריבית בלבד.
...
מכל הטעמים האמורים, סבורני כי מן הראוי להגביל את גובה הפיצוי המוסכם בגין כל הפרה מהותית לסך של 50,000 ₪ (נכון למועד מתן פסק הדין).
בפסק הדין בע"א 1266/08 מגדל חברה לביטוח בע"מ נ' הארגון למימוש האמנה על בטחון סוציאלי (ישראל-מערב גרמניה) (18.7.2011), נאמר כי סעיף 7 לחוק פסיקת ריבית והצמדה, תשכ"א-1961, שעניינו חיוב בריבית דריבית, מתייחס לחיוב על חוב פסוק, ואינו קובע הסדר סטטוטורי של ריבית דריבית הסכמית, כאשר ההסכם בין הצדדים שותק בעניין זה.
בענייננו, סבורני כי הוראות סעיפים 31.1 ו-47 להסכם הגישור שותקות בנוגע להיות הריבית מצטברת, ובניגוד לטענת סער, המונח "4% לשנה" אינו בהכרח מעיד על הריבית המצטברת, ואין כל אינדיקציה אחרת לכך שהצדדים הסכימו על ריבית מצטברת ובאיזה תקופה (תצטרף לקרן אחת לחודש או אחת לשנה?), הביטוי "לשנה", אפוא, מבטא את שיעור הריבית בלבד.
אשר להוצאות ההליך ובהמשך לדברי בסייפא להחלטתי מיום 30.12.15, אודות הרושם הלכאורי שהותירו הנתבעים שנמנעו מלשלם סכומים שאינם שנויים במחלוקת, ומשרושם לכאורי זה בוסס במסגרת ההליך, אני מחייב את הנתבעים לשלם לסער שכר טרחת עו"ד בסך כולל של 30,000 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מהיום ועד מועד התשלום בפועל.