עם זאת, בסעיף 6(א)(1) לחוק החברות נקבע, כי "במקרים חריגים" רשאית הערכאה השיפוטית "לייחס חוב של חברה לבעל מניה בה", באמצעות הרמת מסך ההיתאגדות.
בע"ע 35231-02-18 יד שירותי ייעוץ ולווי חברות בע"מ ואח' נ' אלעד סטפנסקי (17.3.22), פסק בית הדין הארצי לעבודה, כי במסגרת שקולי הצדק עשויים להתקיים מקרים בהם ימצא בית הדין לנכון לעשות שימוש חלקי בסמכות הרמת המסך, ואולם, "הרמת מסך – מלאה או חלקית – אינה ענין טכני, אלא היא פרי הפעלת שיקול דעת פרטני, ואין מקום לצאת מנקודת מוצא גורפת בדבר עילות המצדיקות או שאינן מצדיקות זאת". במקרה שהובא בפני בית הדין האזורי, הוא הורה הרמת מסך ההיתאגדות באופן חלקי ביחס לחוב הנובע מאי העברת הנכויים וההפקדות לגמל ולפיצויים ביחס לשתי תקופות העסקה ונימק זאת בכך שבתקופת ההעסקה השניה החברה נכתה משכרו של העובד את חלקו כביכול בדמי הגמולים אך לא העבירה את אלה לקופת הגמל.
ליאור אכן הסביר בעדותו כי ניסה להמנע מסגירת פעילות החברה, ובתוך כך, ביצע פעולות שונות, ובין היתר, תשלום לספקים, וכדבריו: "ניסיתי לסגור עם הספקים כמה שיותר [...]" ובהמשך: "סגרתי עם הספקים, ניסיתי לגבות חובות שהיו לי בחוץ [...] ניסיתי למכור את הרכבים ואז התחיל התהליך שהוא עשה לי במשפט הראשון, הוא עשה לי עיקולים על הרכבים ולא הצלחתי למכור את הרכבים בשביל לשלם, נכנסתי לברוך ענק. הודעות כמובן לעובדים שמה ששלמתי להם, את הפיצויים, מה שהיה בקרן, ובכל וכל הזה". ובהמשך עדותו: "[...] כן, ניסיתי לעשות את כל ה, טכנית מה שאפשר. אני עוד, כמובן אחרי ה – 31 לדצמבר עוד המשכנו, אתה יודע הרי, לא סגרתי עם כולם, והגעתי ל, ניסיתי להגיע להסדרי חוב כי לא היה לי כסף באותו זמן, וכל הספקים וכל הזה שהייתי חייב להם, עשיתי להם פריסה, אני עד היום משלם לחלק מהם. זה אוטוטו ניגמר, אבל, זה מה שעשיתי" (עמ' 80 לפרוטוקול מול שורה 7 ואילך).
במקרה דנן, אין מחלוקת כי פעילותה של הנתבעת הופסקה כליל בשל העובדה שהגיעה למבוי סתום מבחינה עסקית, ולכן, לא ניתן לקבוע כי אילו קוים הליך שימוע כנדרש, התוצאה המעשית – פיטורי אריאל - היתה משתנה.
...
בע"ע 35231-02-18 יד שירותי ייעוץ וליווי חברות בע"מ ואח' נ' אלעד סטפנסקי (17.3.22), פסק בית הדין הארצי לעבודה, כי במסגרת שיקולי הצדק עשויים להתקיים מקרים בהם ימצא בית הדין לנכון לעשות שימוש חלקי בסמכות הרמת המסך, ואולם, "הרמת מסך – מלאה או חלקית – אינה ענין טכני, אלא היא פרי הפעלת שיקול דעת פרטני, ואין מקום לצאת מנקודת מוצא גורפת בדבר עילות המצדיקות או שאינן מצדיקות זאת". במקרה שהובא בפני בית הדין האיזורי, הוא הורה הרמת מסך ההתאגדות באופן חלקי ביחס לחוב הנובע מאי העברת הניכויים וההפקדות לגמל ולפיצויים ביחס לשתי תקופות העסקה ונימק זאת בכך שבתקופת ההעסקה השניה החברה ניכתה משכרו של העובד את חלקו כביכול בדמי הגמולים אך לא העבירה את אלה לקופת הגמל.
אחרית דבר
התביעה כנגד הנתבעת 1 מתקבלת בחלקה ואני מחייב אותה לשלם לתובע את הסכומים הבאים:
(1) בגין השלמת פיצויי פיטורים – 28,690 ₪;
(2) בגין פיטורים ללא שימוע – 4,000 ₪;
(3) בגין הודעה מוקדמת – 9,614 ₪
טענות הקיזוז שהעלו הנתבעים נדחות, באשר אריאל תבע בגין רכיבים שהוחרגו בהסכם הפשרה, ולא כפי שנטען בסעיף 103 לכתב ההגנה.
כמו כן, בהיעדר ראיה כלשהי שתתמוך בטענת הקיזוז שהועלתה בסעיף 104 לכתב ההגנה, גם טענת קיזוז זו נדחית.
התביעה כנגד הנתבע 2 – נדחית.