נעשה אדם בעלו או מחזיקו של נכס שמשתלמת עליו ארנונה, יהא חייב בכל שעורי הארנונה המגיעים ממנו לאחר שנעשה בעל או מחזיק של הנכס, אלא שאם היתה כאן מכירה או העברה חייבים המוכר או המעביר או נציגיהם – ואם היתה כאן השכרה לתקופה של שנה או יותר חייבים המשכיר או נציגו – למסור לעיריה הודעה על העסקה כאמור, ובה יפרשו שמו של הקונה, הנעבר או השוכר; כל עוד לא ניתנה הודעה כאמור, יהיו המוכר, המעביר או המשכיר חייבים בארנונה שהקונה, הנעבר או השוכר היו חייבים לשלם ולא שילמו; בהשכרה לתקופה הקצרה משנה אחת, יהיה המשכיר חייב בארנונה.
ההלכה בעיניין זה תואמת לחלוטין את החוק, והיא שככלל רשות מקומית אינה נידרשת לברר בעצמה את זהות המחזיקים בנכסים הנמצאים בתחומה ורשאית היא להסתמך על הודעת הבעלים או המחזיקים בעיניין זה (ע"א 739/89 מיכקשווילי נ' עירית תל־אביב־יפו, פ"ד מה(3) 769, 775-774 (1991); בר"מ 867/06 מנהלת הארנונה בעריית חיפה נ' דור אנרגיה (1998) בע"מ (17.4.2008)).
...
הנתבעת תשלם לתובע פיצוי בגין הטלת עיקול שלא כדין 20,000 ש"ח.
הנתבעת התנהלה באופן אשר האריך את המשפט שלא לצורך בכך שהוסיפה וטענה כי לא נעשו כל עוולות על פי פקודת הנזיקין מקום שברור היה שנעשו עוולות כאלה נוכח החיוב הרטרואקטיבי שלא נבדק וחילופי המחזיקים שנעשו על יסוד הצהרת הקבלן שלא היה מחזיק.
הנתבעת תשלם לתובע שכר טרחת עו"ד לפי כפל הקבוע בכללי לשכת עורכי הדין (התעריף המינימלי המומלץ) לתביעת נזיקין, בתוספת שתי ישיבות נוספות, בסך 10,028 ש"ח .
לפיכך תשלם הנתבעת החזר אגרה באופן יחסי בין הסכום הנתבע לסכום הנפסק כאשר בגדר הסכום הנפסק חושבו גם הסכומים שהחזירה הנתבעת במהלך ההליך,
סך הכל החזר אגרה בשיעור 17.5% ובסך של 1,544 ש"ח.
הנתבעת תעביר את הסכומים לתובע בתוך 60 ימים, ומאותו יום יצברו הסכומים הצמדה וריבית על־פי חוק.