המבקשת סומכת את בקשת האישור על דחיית השרים את הבקשה לשינוי תעריף הארנונה על מרפסות פתוחות (מרפסות שמש), ועל כן לדידה המשיבה לא הייתה רשאית לגבות ארנונה בגין מרפסות אלו לפי תעריף "מגורים". המשיבה כאמור טוענת כי החיוב של מרפסות פתוחות (מרפסות שמש) עד 12 מ"ר בתעריף גג צמוד מקורו בטעות וגם הבקשה אשר הופנתה לשרים להעלאה חריגה, הוגשה בטעות, שכן מדובר בהבהרה בלבד של הנוסח הקיים שאינה דורשת את אישור השרים.
על האמור יש להוסיף היבט נוסף מבחינת פרשנות תכליתית: בעע"ם 7367/15 אליה נ' הועדה המקומית לתיכנון ולבניה חולון (פורסם באר"ש, 31.5.2018) – נדחתה הטענה כי אין לחייב באגרת בניה בגין מרפסות פתוחות, זאת חרף העובדה כי התקנות לעניין אגרת בניה קובעות כי חישוב שטחי בניה לקביעת אגרות ייעשה לפי תקנות אחוזי הבניה ואלו חלות על שטחים מקורים בלבד.
מכאן כי חיובם ב 30% כאילו היו גג צמוד מקורם בטעות ועל כן חיובם יהווה "הטלת ארנונה לראשונה".
בסופו של יום, בהעמידי זה מול זה את פרשנות "מרפסות פתוחות (מרפסת שמש)" כנכללים במונח "מרפסות" או כנכללים בהגדרת "גג צמוד", בהנתן כי מדובר במרפסת שאינה עולה על 12 מ"ר והמהווה באופן מובהק חלק בלתי נפרד מהדירה כהמשך ישיר ממנה, שאינה מרפסת גג, גם לא בבניין מדורג, הרי שיש ליתן עדיפות לפרשנות המכלילה מרפסת פתוחה בכלל "מרפסות".
לאור כל הנימוקים דלעיל, נראה בעיניי כי התנאי לפיו קיימת אפשרות סבירה כי התובענה הייצוגית תוכרע לטובת הקבוצה, אינו מיתקיים במקרה דנן.
...
לפיכך מקובלת עלי פרשנות המשיבה לפיה המונח מרפסות כולל בתוכו כל סוג של מרפסת, מרפסת מקורה או מרפסת פתוחה (שמש) עד לשטח של 12 מ"ר, והוספת המילים: "ומרפסות פתוחות (מרפסות שמש)", אינה מעלה ואינה מורידה שכן הגדרת "מרפסת" אינו מבחינה בין מרפסת שמש למרפסת אחרת.
סוף דבר
בקשת האישור נדחית.
נדחית התביעה האישית.