כמו כן לטענת התובע הנתבעת לא שילמה לו זכויות, לרבות בנוגע לחופשה שנתית, פדיון דמי הבראה, הפרשות לגמל (מעסיק), ניכוי חלק עובד בגמל ואי העברתו ליעדו, פצויי פיטורים, פיצוי בגין תלושי שכר פגומים ופצוי בגין פיטורים שלא כדין לרבות פיצוי בגין נזק לא ממוני.
שאלת היקפה של הרמת המסך מקום בו מוכחת שליחת יד בשל אי העברת כספי הנכויים - היא שאלה נפרדת.
לאחר שעיינו בכלל הראיות ושמענו את כלל העדים שוכנענו כי אין לקבל את טענת התובע להרמת מסך מלאה או לחיוב אישי של הנתבע לכלל חובות הנתבעת, אלא להרמת מסך חלקית רק בנוגע לרכיב אי העברת גמל עובד וזאת מהנימוקים שיפורטו:
ראשית, ערים אנו לטענת התובע בסיכומים מטעמו לפיה הנתבע 2 הסתיר מבית הדין את ההסכם בינו לבין מר בן דקון ולכך שבהסכם זה הנתבע לקח על עצמו התחייבויות אישיות, לרבות העמדת סך של 50,000 ₪ לטובת הנתבעת, כעולה מסעיף 4.2.3 להסכם וטענות נוספות בנידון.
גם אם עולה כי אי העברת כספי הנכויים של גמל עובד לקופות הפנסיה נבעה בשל קשיים כלכליים, עדין שוכנענו כי, נוכח מעורבת הנתבע בניהול הנתבעת, לרבות בתשלום הכספים, ובכלל זה כספי הפנסיה כעולה מעדותו, היתה לנתבע יכולת בחירה, וכאשר הלכה למעשה כספים אלו לא הועברו לפנסיה ונוכו משכרו של התובע, הרי שביצע הנתבע, הלכה למעשה, שימוש מודע ופסול באישיותה המשפטית הנפרדת של הנתבעת באופן שיש בו לקפח את התובע כנושה, בהתייחס להפקדות שאמורות היו להתבצע בגינו לקופת הפנסיה.
...
יפים לעניינו דברי בית הדין הארצי בתיק ע"ע 21196-05-18 מיכאל שון נ' נעמי קאהן – לינדר (מיום 7.8.20):
"לא נשמט מאתנו כי העובדת העלתה טענות נוספות (בעיקר בסיכומיה בבית הדין האזורי) גם לעניין הטלת אחריות אישית. כידוע, הרמת מסך משמעותה התעלמות מהאישיות המשפטית של החברה (ובענייננו העמותה) ויצירת קשר משפטי ישיר בין צד שלישי לבין בעלי המניות בחברה. אחריות אישית, לעומת זאת, פירושה הטלת חבות חוזית או נזיקית (או מכוח דיני עשיית העושר למשל) על אורגן של החברה, באופן אישי, בשל פעולותיו שלו (ע"א 407/89 צוק אור בע"מ נ' קאר סקיוריטי בע"מ, פ"ד מח (5) 661 (1994); ע"א 3807/12 מרכז העיר אשדוד בע"מ נ' שמואל (22.1.15), להלן: עניין מרכז העיר; ע"ע (ארצי) 9912-04-14 אולגה פטרמן - רימדן בע"מ (29.9.16); להלן: עניין פטרמן). בית הדין האזורי לא דן ולא הכריע בטענות אלה אך למען הסר ספק נבהיר כי בהעדר טענה ליחסי עבודה ישירים בין העובדת לבין מי מהמערערים, גם אם כמעסיקים במשותף או לצורך מסוים - הרי שבית הדין לעבודה אינו הערכאה המתאימה לבירור טענות כנגדם הנשענות על חיוב אישי בגין הפרת חובה נזיקית בעוולת הרשלנות או בשל הפרת חובות המוטלות על נושאי משרה בעמותה מכוח חוק העמותות (שני מקורות החיוב שציינה העובדת בסיכומיה; ראו בקשר לכך גם את בר"ע (ארצי) 49125-06-18 פנחס אוסלרנה - רן מלכה (4.10.18)). תיאורטית אמנם קיימת אפשרות לנסות ולהוכיח גם אחריות אישית חוזית, כדוגמא בגין הפרת חובת תום הלב בקיום חוזה, אך זאת במקרים חריגים בלבד וככל שמוכח כי על האורגן הרלוונטי רובץ אשם אישי (עניין מרכז העיר). העובדת לא ניסתה לטעון למסלול זה וממילא אין צורך כי נכריע אם הוא מצוי בסמכותו העניינית של בית הדין לעבודה. מסלול אפשרי נוסף קבוע בסעיפים 373 ו-374 לפקודת החברות (בנוסחם בתקופה הרלוונטית, שלכאורה ממשיך לחול על עמותה מכוח סעיף 54 לחוק העמותות בהתאם לסעיף 376(1) לחוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי, התשע"ח - 2018), אך גם מסלול זה אינו בסמכותו של בית הדין לעבודה (עניין פטרמן)."
עם זאת לא שוכנענו כי התובע הרים את הנטל להוכיח את טענתו בנדון, שעה שעיון בכתב התביעה ובתצהירו מעלה כי לא נטענה כל טענה ספציפית בנדון.
מעבר לאמור לא שוכנענו כי התובע הרים את הנטל להוכיח כי היו יחסי עבודה ישירים בינו לבין הנתבע וטענה זו אף לא נטענה על ידי התובע בכתב תביעתו.
אשר על כן התביעה מתקבלת באופן חלקי, הנתבע 2 ישלם לתובע סך של 7,715.46 ₪ בצירוף הפרשי ריבית והצמדה מיום הגשת התביעה (18.6.2018) ועד למועד התשלום בפועל וזאת בנוגע לרכיב אי העברת גמל עובד לקרן הפנסיה של התובע בכל הנוגע לתקופה שמחודש 9/15 ועד למועד סיום העסקתו בלבד.