הוא טען, שכאשר החל להתלבש בבוקר הארוע, אמרה לו המנוחה ששני ילדיהם הקטנים מרבים לשחק ליד קרטון בו היה מצוי האקדח, ואת אשר היתרחש בהמשך, תיאר המערער כך:
"הוצאתי את האקדח מהקרטון שמתי אותו על המיטה, ואמרתי למנדי תראי איך האקדח מלוכלך, אני לא יודע בכלל אם הוא יורה לא טווחתי כבר שנתיים בערך. מאז הפעם האחרונה שהיה צריך לחדש את הרישיון רק אז טווחתי בנשק. את הנשק מעולם לא ניקיתי. באזשהו שלב היא קמה להתקלח... אני ירדתי למטה והתחלתי להתלבש שמתי 2 כוסות לקפה שמעתי שהיא מצחצחת שיניים אז עליתי למעלה לשאול אותה איפה היא רוצה את הקפה אם למעלה או בסלון. כשנכנסתי לחדר, ראיתי שמנדי עומדת בכניסה של המקלחת והאקדח ביד שלה, היא שאלה אותי איפה הפילים בקנה תוך שהיא מחזיקה את האקדח כשהקנה מול הפנים שלה. לפתע שמתי לב שהנצרה פתוחה, צעקתי לה לא, קפצתי לכיוון שלה לתפוס את האקדח ואז כאשר היד שלי היתה קרוב שמעתי 'בום' היא נפלה ראיתי שיורד לה דם מהראש, פרקתי את האקדח שלא תהיה עוד פאשלה".
לשאלה אם פרץ ויכוח בין בני הזוג בזמן האחרון, השיב המערער: "לא היה בינינו ויכוח אף פעם פשוט אף פעם. אנשים התפלאו איך אנחנו מצליחים להיסתדר גם עובדים ביחד גם חיים ביחד". המערער הוסיף ואמר שהוא לא שמע את המנוחה דורכת את האקדח, ולשאלה כיצד הוא מסביר את העובדה שהיה כדור בקנה, השיב המערער "אני לא יודע". לבסוף נישאל המערער, כיצד החזיקה המנוחה את האקדח, והשיב: "ראיתי את מנדי עומדת ליד הקרטון בין דלת הכניסה לחדר ובין דלת האמבטיה כשהיא מחזיקה את האקדח ביד ימין והקנה לכיוון הפנים שלה".
בהודעה נוספת מאותו יום (ת/7) הוסיף המערער לדבר בשבחה של מערכת היחסים בינו למנוחה, ושלל לחלוטין את האפשרות שהיא החליטה להיתאבד ("לא אין לה על מה, אני מאחל לכל זוג מערכת יחסים כזו חיים כאלה").
ואם בכל אלה לא די, אתה מוסיף ותוהה, מדוע דוקא לשאלות הנוגעות לנשק – אם הוא נפרק לאחר המטווח, מי דרך אותו, ומדוע היה ללא נרתיקו - השיב המערער באומרו שהוא "לא יודע" או "לא זוכר" (לדוגמה ראו ת/27, תעתיק 10/00, עמ' 51) , והרי את פרטיהם האחרים של האירועים אשר קדמו לירי הוא זכר היטב.
המשיבה סבורה כי התפנית בגירסת המערער התרחשה כאשר הבין כי לזירה הוזמנה המעבדה הניידת של משטרת ישראל, אשר בדיקותיה היו עלולות לגלות כי הוא בא במגע עם האקדח.
...
לאור כל האמור, רשאים היו שופטי הרוב לקבוע, כי הוכח, ומעבר לכל ספק סביר, כי המערער ביצע עבירת רצח, הואיל ומותה של המנוחה לא נגרם בתאונה, אלא בירי יזום שלו.
לעניין זה מקובלת עלי השקפתה של באת-כוח המשיבה, לפיה מהווה הוראתו של סעיף 80 לחוק בתי המשפט אחד מאדניה של שיטת המשפט הנהוגה בישראל, והיא מבטאת השקפה משפטית בדבר דרך ההכרעה הרצויה במותב בו נחלקו הדעות.
באשר למבחניו של ה"ספק הסביר", לעניין זה הקדיש בית משפט זה דיון נרחב במספר הזדמנויות (ראו לדוגמה ע"פ 347/88, דימיאניוק נ' מדינת ישראל, (פד"י מז(4), 221, 644 ואילך; ע"פ 6351/94, בן-ארי נ' מדינת ישראל, 45; ע"פ 6359/99 מדינת ישראל נ' קורמן, פד"י נד(4), 653; דנ"פ 4342/97, 4530, מדינת ישראל נ' אלעביד, פד"י נא(1), 736, 858), ועל כן לא מצאתי מקום להרחיב בסוגיה זו.
לאור כל האמור, דעתי היא שהרשעת המערער בעבירת רצח, בדין יסודה, ועל כן אני מציע לחברי לדחות את הערעור.