בבית המשפט העליון
בר"ם 8919/20
לפני:
כבוד השופט ע' פוגלמן
המבקש:
פהד עבדו סאיג'
נ ג ד
המשיבות:
1. הועדה המקומית לתיכנון ולבניה – מבוא העמקים
2. מיאהקום – תאגיד המים והביוב כפרי גליל תחתון בע"מ
בקשת רשות לערער על החלטת בית המשפט לעניינים מנהליים בנצרת (כב' השופט י' אברהם) בעת"ם 51073-11-20 מיום 8.12.2020
בשם המבקש:
עו"ד אמיל נחאס
בשם המשיבה 1:
עו"ד עביר אסדי; עו"ד ניבי אטיאס
בשם המשיבה 2:
עו"ד עימאד ח'מאיסי
][]החלטה
בהמשך להוראות התכנית הגישה המועצה המקומית כפר כנא תכנית איחוד וחלוקה ללא הסכמה וביום 4.12.2019 החליטה הועדה המקומית לתיכנון ולבניה מבוא העמקים, היא המשיבה 1 (להלן: הועדה המקומית או הועדה) להפקידה בתנאים (להלן: תכנית האיחוד והחלוקה; כעולה מתשובת הועדה לפניי, תכנית זו נימצאת כעת בשלב תיקונים אצל עורך התכנית טרם הפקדתה).
נטען כי במצב הנוכחי, עד להקמת המתקן, חלק הארי של בתי העסק באיזור התעשייה, שאינם מחוברים למערכת הביוב הציבורית, מפנים את השפכים שלהם באמצעות בורות סופגים וכי מצב זה אינו תקין ומביא לנזקים סביבתיים; ולעיכובים שונים בהקמת עסקים חדשים.
מבלי להביע עמדה בשאלת סכויי העתירה, אני סבור כי שקולי מאזן הנוחות, אבן הבוחן המרכזית לבחינת בקשות מן הסוג דנן, מטים את הכף לדחיית הבקשה בשלב זה. עיון בתשובות הועדה והתאגיד מלמד כי הלכה למעשה בנקודת הזמן הנוכחית אין צפי לבצוע פעולה כלשהיא בשטח החלקה, שתביא לשינוי המצב הקיים באופן בלתי הפיך אם תתקבלנה טענות המבקש בעתירה.
בצד האמור, נוכח החשיבות הציבורית הברורה בהקמת המתקן, שעליה דומה שאין חולק, סבורני כי יש לדחות את הבקשה לצוו ביניים בשלב זה, תוך חיוב הועדה והתאגיד במתן הודעה למבקש 21 ימים לפני ביצוע צעדים אופראטיביים בחלקה (ובכלל זאת תפיסת חזקה), כך שזה האחרון יוכל לפנות לבית המשפט לעניינים מנהליים לקבלת סעד, ככל שימצא לנכון (העתק מההודעה, לצד אישור המצאה למבקש, יוגש על ידי המשיבות לבית משפט קמא באותו מועד).
בנסיבות העניין ועל רקע המכלול האמור, ישקול בית המשפט לעניינים מנהליים להקדים את הדיון בעתירה, בהתאם לאפשרויות יומנו.
...
מבלי להביע עמדה בשאלת סיכויי העתירה, אני סבור כי שיקולי מאזן הנוחות, אבן הבוחן המרכזית לבחינת בקשות מן הסוג דנן, מטים את הכף לדחיית הבקשה בשלב זה. עיון בתשובות הוועדה והתאגיד מלמד כי הלכה למעשה בנקודת הזמן הנוכחית אין צפי לביצוע פעולה כלשהי בשטח החלקה, שתביא לשינוי המצב הקיים באופן בלתי הפיך אם תתקבלנה טענות המבקש בעתירה.
מכאן מתבקשת המסקנה, כי הקמת המתקן טרם קרמה עור וגידים מבחינה ביצועית.
בצד האמור, נוכח החשיבות הציבורית הברורה בהקמת המתקן, שעליה דומה שאין חולק, סבורני כי יש לדחות את הבקשה לצו ביניים בשלב זה, תוך חיוב הוועדה והתאגיד במתן הודעה למבקש 21 ימים לפני ביצוע צעדים אופרטיביים בחלקה (ובכלל זאת תפיסת חזקה), כך שזה האחרון יוכל לפנות לבית המשפט לעניינים מינהליים לקבלת סעד, ככל שימצא לנכון (העתק מההודעה, לצד אישור המצאה למבקש, יוגש על ידי המשיבות לבית משפט קמא באותו מועד).
בכפוף לאמור בפסקה 5 לעיל, הבקשה נדחית.