בהתנגדות מטעם העותרים בעיניין עזאם (יצויין כי הוגשו שתי התנגדויות, אחת על-ידי העותר מס' 1 שקבלה מס' סדורי 37 והתנגדות על-ידי כל העותרים בעיניין עזאם שקבלה מס' סדורי 92 - ראו נספחים ז ו-ח' לכתב העתירה בעיניין עזאם), טענו העותרים כי התוית כביש רחב ברוחב של 30 מ' שסומן בתכנית המופקדת ככביש מס' 8, על מנת לחבר את הרובע המתוכנן בתכנית לתחבורה ציבורית דרך חיבורו לכביש מס' 781, עובר מתוך חלקת העותרים (חלקה 21), תוך גרימת נזק לחלקה ומבלי להכליל אותה באיחוד וחלוקה.
נטען כי ההחלטה ניתנה ללא הנמקה ומבלי להתייחס לטיעוני העותרת ולחוות הדעת של השמאית שצורפה להתנגדות, אשר התריעה על הפגיעה במקרקעין ועל תשלומי פיצוי הפגיעה שתאלץ הוועדה המקומית לשלם עקב אישור התכנית, העולים כדי מיליוני ₪, גזרה שהציבור והרשויות אינם יכולים לעמוד בה.
נטען עוד כי במסגרת אישור התכנית נפגעו שטחים בבעלות פרטית בשטח של כ-115 דונם, המשתתפים בתכנית לטובת הכבישים 1, 3 ו-8 "שנועדו לשרת כימעט רק את תושבי השכונות שתוקמנה במסגרת התכנית" (ראו האמור בפרק א'- במבוא לעתירה), וזאת ללא הקצאת מיגרשי תמורה בתכנית, ותוך פגיעה מיותרת בקניין בעלי הזכויות בשטחים אלה, ללא הכרח תיכנוני וכאשר קיימת זיקה תכנונית ישירה ומובהקת בין התכנית לכבישים אלה.
...
יתרה מזאת, אף לגופה של הטענה סבורני כי לאור הכלל לפיו אין להשתמש בתכנית איחוד וחלוקה למטרות פיצוי קנייני, כפי שהובהר לעיל בהרחבה, ולאור מדיניות מוסדות התכנון בעניין זה, הרי אין מקום בנסיבות העניין להשתמש בהליך של שחזור זכויות, אשר כל תכליתו מתן פיצוי בגין הפגיעה במקרקעין עקב התכנית.
נוכח האמור, טענת העותרת כפי שנטענה נדחית בזאת.
לסיכום:
לאור כל האמור לעיל, מאחר ולא נפל כל פגם בהחלטות גורמי התכנון המצדיק התערבות בית המשפט לעניינים מנהליים, דין שתי העתירות להידחות.