מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

חזרת עובדת מלידה מתן הזדמנות אמיתית לשילוב

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

למרות שראשית הקשר עם שירות המבחן היה בחודש פברואר 18', הרי שעד היום ההליך הטיפולי אותו עובר הנאשם הוא ראשוני בלבד וזאת למרות הזדמנויות שניתנו לו. במשך תקופה ארוכה העריך שירות המבחן שרצונו של הנאשם בטיפול נובע מרצונו ברווח משני בגזר הדין ולא מרצון אמיתי לשינוי.
בהקשר זה נקבע בפסיקה כי שילוב בין שינוי מהותי בהתייחסות הרגשית לארוע העבירה המתבטא בנטילת אחריות, כפרה והבעת אמפתיה לנפגעי העבירה לבין אינדיקאציות אובייקטיביות לקיומו של תהליך שקומי-טפולי מוצלח וחזרה לדרך הישר, עשויים להצביע על "סיכוי של ממש לשקום" כלשונו של סעיף 40ד(א) לחוק.
בעדותו בבית המשפט העיד העו"ס המטפל ביחידה לטפול בהתמכרויות, מר קובי בן נון, שהנאשם הגיע לטפול ביוזמתו, עוסק בטיפול בתכנים מעולמו הפנימי, עובד על דפוסיו ובשונה מהעבר מצליח במתן אמון לגורמי הטיפול.
...
באיזון בין השיקולים השונים, סבורני כי יש לגזור על הנאשם עונש תוך חריגה קלה ממתחם העונש, לצד מאסר מותנה.
נתתי דעתי להמלצתו של שירות המבחן להימנע מהטלת עונש מאסר בפועל, ואולם לאור המפורט לעיל, סבורני כי לא ניתן לאמץ המלצה זו. כמו כן, הואיל ומדובר בעבירה שבוצעה למטרה כלכלית, סבורני כי יש להשית על הנאשם אף קנס כספי מידתי, תוך התחשבות במצבו הכלכלי של הנאשם ובתקופת המאסר שמושתת עליו.
סוף דבר אשר על-כן, הנני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים: 40 חודשי מאסר בפועל בניכוי ימי מעצרו מיום 19.12.17 עד 4.6.18.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ניתן להגדיר איפוא את ההגנה בחלופות השונות שבחוק כהגנה על: (א)        הכבוד הבסיסי - המכונה גם "הכבוד האנושי" או בלעז dignity; (ב)         הכבוד הנוגע לאופיו, תכונותיו ומאפייניו של אדם - המכונה גם הכבוד המוסרי; (ג)          הכבוד המערכתי-מקצועי - המכונה גם הכבוד החברתי; (ד)         כבוד מולד – כבוד אנהרנטי - המתייחס למגדר, גזע, מוצא, דת ומאפיינים שונים שאדם נולד ו/או חי עמם כל חייו לרוב מבלי שתהיה לו השפעה אמיתית עליהם.
ר' לעניין זה ע"א 8345/08‏ בן נתן נ' בכרי (מיום 27/7/2011, הש' מ' נאור, י' דנציגר וי' עמית) שם נקבע כי "ההתייחסות לנפגע אינה חייבת להילמד במישרין מן הפירסום, אלא היא יכולה להשתמע ממנו או מנסיבות חיצוניות או משילוב של הדברים" להרחבה ר' גם ע"א 3322/16, איי די איי חברה לביטוח בע"מ נ' לישכת סוכני ביטוח בישראל (מיום 30/4/2017, הש' י' עמית, מ' מזוז וע' ברון – שם בפיסקה 32).
הפרסומים החוזרים מלמדים על כוונת מכוון ובעיקר מדגישות את חוסר הסבירות שבהתנהלות הנתבע, לעניין זה אפנה אל רע"א 10520/03 בן גביר נ' דנקנר (מיום 12/11/2006, הש' א' ריבלין, א' פרוקצ'יה וע' ארבל) שם נקבע כך (ההדגשות לא במקור): "... להיתנהגות המפרסם טרם הפירסום, בשעת הפירסום, ולאחריו משמעות בעלת משקל בהקשר לסבירות הפירסום. טיב הפירסום ותוכנו גם הם משליכים על סבירות הפירסום. פירסום שנועד כל כולו לפגוע, להעליב ולבזות עשוי להחשב חורג מן הסביר, וחזרה על התבטאויות  פוגעניות בהזדמנויות נוספות עשויה לשלול תום לב." לסיכום - מכל האמור לעיל עולה תמונה ברורה.
חלק רביעי –  קביעת הפצוי, היתייחסות לדרישת ההתנצלות וסוף דבר קביעת פיצוי בעת קביעת הפצוי הראוי התייחסתי לעובדה שהתובע הוא אכן איש ציבור שנקלע למתקפת הפרסומים אשר חזרה שנה אחר שנה תוך עירוב משפחתו והטחת האשמות בו, במוסר היתנהלותו אל מול אמו ובכל אשר הורחב לעיל; עוד התייחסתי להשפלה שחוה התובע, טיב הפרסומים, בהקף התפוצה הנרחב ביותר של הפרסומים ובמידת הפגיעה שיש בה. בנסיבות העניין אין מקום לקבוע מעין תעריף פיצוי לכל אחד מהפרסומים.
...
לאחר ששקלתי כל האמור לעיל אני מחייב את הנתבע בתשלום הסך של 40,000 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק ממועד פסק דין הדין ועד למועד התשלום בפועל.
סוף דבר כאמור בסעיף 11.3 לעיל - אני מחייב את הנתבע בתשלום הסך של 40,000 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק ממועד פסק הדין ועד למועד התשלום בפועל.
עוד אני מחייב את הנתבע בתשלום הוצאות משפט ושכר טרחת עו"ד בסך כולל של 15,000 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק ממועד פסק הדין ועד למועד התשלום בפועל.

בהליך תיק פלילי קהילתי (תפ"ק) שהוגש בשנת 2022 בשלום רמלה נפסק כדקלמן:

העירעור לביהמ"ש המחוזי היתקבל באופן חלקי, כך שהמערער זוכה מעבירה של היתחזות כאדם אחר, לפי סעיף 441 לחוק העונשין, שבה הורשע באישום השני; והרשעתו בגין העבירות הנדונות באישום הראשון נותרה  על כנה, אך תקופת המאסר על-תנאי הועמדה  על שלושה חודשים (חלף ארבעה חודשים), ותקופת השרות לתועלת הציבור קוצרה להקף  של 80 שעות (במקום 120 שעות .
חרף החומרה נתנה  לנאשמת היזדמנות להשתקם והיא שולבה  בהליך בביהמ"ש הקהילתי.
התנודתיות הרבה שנצפתה מצדה של הנאשמת בהתנהלות בבית המשפט הקהילתי, מצאה ביטוי גם בשוני בין ביטויים וורבאליים מצידה לגבי רצון לגמילה לבין קשר אמיתי עם גורמים טפוליים להשגת תכלית חשובה זו.   כך לדוגמה, דיווחה הנאשמת בזמנו כי היא עתידה להישתלב באשפוזית דולפין באשדוד ובנסיבות אלה הוחלט לבחון השתלבותה במסגרת זו טרם הפנייתה לממונה על עבודות שרות, אך בדיעבד הסתבר כי היא לא השתלבה במסגרת זו. תנודתיות זו וחוסר היציבות בהתנהלותה  מצאו בין השאר ביטוי גם בהודעה על מוכנות להישתלב באשפוזית ולאחר מכן אמירה על רצון להיגמל באופן עצמאי כשבסופו של דבר לא היתקיימה כל היתקדמות ממשית במצבה.
"   הינה כי כן כפי שחזר וציין בית המשפט  כאמור לעיל ,עיקרון אחידות הענישה אינו חזות הכל ולכן איני מוצאת  כי יש להשית על הנאשמת שלפני ענישה זהה לזו שהושתה על נאשמת 2  .
...
בנסיבות אלה עיכבתי החלטתי באשר לנושא קבלת חוו"ד ממונה על מנת לבחון שילובה של הנאשמת באשפוזית דולפין ולצורך כך נדחה הדיון פעם נוספת.
"            וכן  ר' רע"פ 8443/15 **** נ' מדינת ישראל (נבו 15.12.2015) :                  "   7  .      בבחינת למעלה מן הנדרש, אציין כי אינני מקבל את טענותיו של המבקש, גם לגופו של עניין. אמת נכון הדבר, כי עיקרון אחידות הענישה, ראוי לזכות למשקל נכבד, בעת גזירת עונשו של הנאשם. על-פי עיקרון זה, יש להחיל, במידת האפשר, שיקולי ענישה דומים, על נאשמים שאינם נבדלים מהותית זה מזה, מבחינת אופיין של העבירות שהם ביצעו; נסיבות ביצוען של העבירות; נסיבותיהם האישיות של הנאשמים, וכיוצא באלה (רע"פ 4022/15 יוסף נ' מדינת ישראל [פורסם בנבו] (14.6.2015)). יחד עם זאת, על אף חשיבותו, עיקרון אחידות הענישה איננו עומד לבדו בעת גזירת העונש, ולצידו יש ליתן את הדעת ליתר שיקולי הענישה. כפי שציינתי ברע"פ 7064/12 פנדו נ' מדינת ישראל  [פורסם בנבו] (14.10.2012): "עקרון אחידות הענישה אינו חזות הכל, וכלל זה אינו קובע, א-פריורית, כי לכל המורשעים באותו סוג של עבירות קיים דין אחד. כלומר, בית-המשפט לא ילמד בהכרח, מהעונש שנגזר על פלוני לגבי העונש הראוי לאלמוני - כל מקרה ונסיבותיו הוא, כל נאשם ונסיבותיו הוא" (ראו גם: רע"פ 1078/15 קרקי נ' מדינת ישראל [פורסם בנבו] (15.2.2015); רע"פ 8337/14 ברקוביץ נ' מדינת ישראל [פורסם בנבו] (12.12.2014)).
לצד כל האמור לעיל  נתתי דעתי גם לדברי שרות המבחן בתסקיר המסכם לפיהם ככל שבית המשפט ישקול להטיל עונש מאסר בפועל  הרי עלולה להיגרם  לנאשמת  כתוצאה ממאסר מאחורי סורג ובריח פגיעה ניכרת במצבה הרגשי  והיא עלולה להיחשף לגורמים שוליים נוספים.
סופו של דבר שאני גוזרת על הנאשמת את העונשים הבאים: 1.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2022 בשלום רמלה נפסק כדקלמן:

העבירות הנאשם, כבן 26 שנים, הורשע על פי הודאתו בעובדות כתב האישום המתוקן, בעבירות של תקיפת בת זוג לפי סעיף 382(ג) לחוק העונשין, התשל"ז -1977 (להלן: החוק), וכן היזק לרכוש במזיד, לפי סעיף 452 לחוק.
תסקיר נוסף הוגש ביום 13.1.22, לאחר שניתנה לנאשם היזדמנות נוספת להישתלב בטיפול אצל שירות המבחן.
הוא אמנם ביטא נכונות לשילוב בתכנית, אך ההתרשמות היא כי עמדותיו אינן מספיקות לצורך ביסוס המלצה שיקומית, ונכונותו מונעת משיקולים תועלתניים ולא מתוך כוונה אמיתית לחולל שינוי.
עם זאת, שעה שמדובר בנאשם צעיר ללא כל עבר פלילי, אשר כבר שהה במעצר מאחורי סורג ובריח לתקופה משמעותית של כ-5 שבועות, אני סבורה כי עובדות המקרה אינן מצדיקות שליחתו למאסר מאחורי סורג ובריח, שכן עונש מאסר שכזה עלול לפגוע בסכוייו לחזור למוטב, ולהשפיע לרעה על המשך התפתחותו האישית, באופן בלתי מידתי.
...
עם זאת, שעה שמדובר בנאשם צעיר ללא כל עבר פלילי, אשר כבר שהה במעצר מאחורי סורג ובריח לתקופה משמעותית של כ-5 שבועות, אני סבורה כי עובדות המקרה אינן מצדיקות שליחתו למאסר מאחורי סורג ובריח, שכן עונש מאסר שכזה עלול לפגוע בסיכוייו לחזור למוטב, ולהשפיע לרעה על המשך התפתחותו האישית, באופן בלתי מידתי.
לדעתי, מכלול הנסיבות תומכות במסקנה שיהא זה מידתי יותר להטיל עליו מאסר בעבודות שירות, ופיצוי הולם.
נוכח האמור, אני גוזרת את העונשים הבאים: 6 חודשי מאסר בעבודות שירות.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפיכך, נעבור לבחון האם הנתבעת הרימה את הנטל להוכיח כי פעלה בהתאם לחוק שויון הזדמנויות בעבודה לאחר שהתובעת חזרה מחופשת הלידה, קרי כי שילבה את התובעת בחזרה לעבודתה ונתנה לה היזדמנות אמיתית וכנה להישתלב חזרה בעבודה בתום לב ובהגינות, לאחר חופשת הלידה וכי לא הפרה את הוראות חוק שויון הזדמנויות בעבודה.
עם זאת, כפי שפורט לעיל , שוכנענו כי אופן פעולת הנתבעת הוביל לכך שאכן היה שינוי במהות העבודה של התובעת לאחר חזרתה מחופשת לידה, באופן ששלל ממנה היזדמנות אמתית לשוב ולהשתלב במקום עבודתה, משכך שוכנענו כי נוכח תכלית חוק עבודת נשים, התובעת זכאית גם לפצוי בגין הפרת סעיף 9א' לחוק עבודת נשים, במיוחד נוכח העובדה שכבר נפסק כי הסתמכות על שינויים אירגוניים לאי שילוב עובדת ששבה מחופשת לידה משמעותה אי קיום הוראות חוק עבודה נשים ונוכח התכלית של סעיף 9 א' לחוק עבודת נשים ( ר' פרשת להב וסירטו שפורטה לעיל).
...
שעה שלא קיבלנו את טענת התובעת לעניין העלאת שכרה, ושעה שאין כל הסבר מפורט ממה נובעים החוסרים ושעה שהתובעת לא הציגה את כל תלושי השכר ואת כל הדוחות בהתאמה, לא שוכנענו כי הרימה את הנטל להוכיח רכיב תביעה זה. משכך רכיב השלמת הפרשות לפנסיה ופיצויים נדחה.
משנותר לתובעת יתרה ל 2.25 ימי מחלה כעולה מתלוש השכר ל 3/18, ומשגרסתה לעניין ימי העבודה לחודש זה לא נסתרה, הרי שאכן שוכנענו כי היה על הנתבעת לשלם לה שכר בגין 9 ימים .שכך שוכנענו כי על הנתבעת לשלם לתובע סך של 3044 ₪ בגין רכיב זה (השכר ששולם ( 2095 ₪ ) - (571 ₪ ליום * 9)).
סוף דבר הנתבעת תשלם לתובעת, תוך 30 ימים מקבלת פסק הדין, את הסכומים המפורטים להלן: פיצוי בגין הפרת חוק שוויון הזדמנויות בעבודה בסך של 50,000 ₪; הפרשי שכר בגין חודש 3/2018 בסך של 3,044 ₪ בתוספת הפרשי ריבית והצמדה מיום סיום העסקה (13.3.18) ועד יום התשלום בפועל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו