ישנה הפרדה בין "נכסים משפחתיים" שבהם השתוף בין בני הזוג חל בכל עת ולכל אורך הזמן, לבין "נכסים עיסקיים", אשר ביחס אליהם חזקת השתוף, "נכנסת לפעולה", רק כאשר מגיעה מערכת יחסים בין בני הזוג אל "מועד קריטי".
בפס"ד שלם הנ"ל נפסק מפורשות שהילכת השתוף בין בני הזוג הנה "פרי ההלכה הפסוקה והיא ביטוי מובהק למשפט מקובל נוסח ישראל." כך תיאר הנשיא ברק את הילכת השתוף באומרו בפיסקה 7:
"הילכת השתוף בישראל היא פרי ההלכה הפסוקה. היא ביטוי מובהק ל"משפט מקובל" נוסח ישראל (ראו, בג"ץ 1000/92 בבלי נ' בית הדין הרבני הגדול, פ"ד מח(2) 221; להלן – פרשת בבלי).
...
כפי שכבר צוין לעיל, עובדת היות התובעת עקרת בית אין בה כשלעצמה להביא למסקנה שהיא לא עשתה מאמץ משותף שתרם לצבירת הרכוש.
התובעת טענה טענות כלפי כונס נכסים אבל אין בטענות האלו כדי להסביר את השיהוי הרב מטעמה ואין בו כדי לפגוע בזכותם של המשיבים שהתבססו על רישום הזכויות, מכל מקום, מישור היסים המשפטיים בינה ולבין הכונס איננו עניין לתיק זה.
מעבר לצורך יש לקבוע שגם אם היתה חלה על המקרה כאן הלכת שיתוף נכסים המיידית, הרי במקרה (תיאורטי) שכזה המסקנה הייתה שהדירה רשומה על שם הבעל ואילו התובעת היא בעלת זכויות שביושר, אם כך היה, הרי כאשר עומדת זכותה של התובעת מול זכותו של צד שלישי יש להכריע בתחרות זכות זו בהתאם לדיני עסקאות הנוגדות .
ניתן להבין לליבה של התובעת, היו תקופות שהיא ובעלה נהנו מחיי רווחה כלכלית, העתיד הכלכלי נראה ורוד ונפילת הבעל בעסקיו קטעה חיים אלו, הניסיון להציל ולו חלק מאותו רכוש לגיטימי ומובן אלא שכדי להתגבר על זכויות הנושים-המשיבים שגם להם חיים כלכליים משלהם, על התובעת לעמוד בנטל המוטל עליה על פי דין ולשכנע בראיות ובפנייה לדין כי זכויותיה עדיפות, במקרה כאן היא לא עמדה בנטל זה ומשכך, נדחית התביעה.