מעיד שבעת שנסע הסתכל "קדימה" ולשאלה למה מתכוון, ענה: "זה לא הצידה ולא אחורה, זה קדימה". תוך כדי כך, עורכי דינו היתנגדו תוך השמת תשובה בפיו והנאשם שינה את תשובתו (לאחר שבא בטרוניה למאשימה שמנסה "ליקבור אות"), וענה שכמובן שהכוונה היא היסתכלות רחבה , גם לצדדים ושעל נהג סביר להיות עירני לסביבת נהיגתו, תוך התאמת מהירות נהיגתו לתנאי הדרך (עמ' 109 ו- 110 ש' 17- 32 ו- 1- 13, בהתאמה).
בעברו היה בוחן תנועה במשטרת ישראל, שירת 32 שנים וטיפל "באלפי תאונות והמון מהסוג הזה..".
מיד בפתיח דבריו מציין את מסקנתו והכשל לדעתו שהביא לארוע הטרגי, כאשר מציין שבמקרה זה מדובר בתאונת דרכים 'חזית - אחור', לכן דבר ראשון מבחינתו ובהגיעו לזירה כזו, היה מגיע ובודק "מה קורה עם אורות הבלימה" ולנתון זה השפעה להיתנהגות הנהג מבחינת זמן התגובה, "פה הייתה... בעיה עם אורות הבלימה... יש לכך המון משמעות... מחלקיק השנייה, שבריר השנייה שנותן לנהג מאחורה להגיב... יוצר את ההבדל בין תאונה ללא תאונה, מדובר על נסיעה בשטח ערוני, מרחקים שנהגים נוסעים לא רחוק אחד מהשני... לא בטוח, לפי הסירטון, שאור ברקס מרכזי פעל" (עמ' 122 ו- 123 ש' 16- 26 ו- 1- 13, בהתאמה).
...
כאשר הנאשם לא נטל אפשרות זו בחשבון ולא מצא להאט את הרכב בהתקרבו למעבר ולא בחן בחון היטב, בוודאי מקום שטוען ששדה הראייה הוסתר לו (מה שאינני מקבלת כלל וכלל לאור כלל הנתונים והממצאים והעובדה שמדובר בשדה ראייה קדימה כשלפניו רכב קטן ממנו), אזי ניתן לומר, שמדובר ברשלנות הרובצת לפתחו והוא איננו יכול להיבנות מן התחושה הסובייקטיבית שלו ש"ממשיכים בנסיעה", מבלי שנתן דעתו באופן דקדקני להתנהלות הרכב לפניו, שאז בוודאי היה מבחין בהאטת נהיגתו, גם ללא אורות בלם כלל, כפי שהעיד באופן ברור בוחן התנועה בעדותו (טענת המאשימה כי היה אור בלם מרכזי עליון בשמשת רכב הסקודה, כפי שנבדק ונרשם בדוח ת/24, בהתייחס ל"רכב ב").
מכאן, אני קובעת שהתוצאה הייתה צפויה ועל הנאשם היה לצפות אף את השתלשלות האירועים.
סופו של דבר:
לאחר שמיעת כלל הראיות, שמיעת טיעוני ההגנה ובחינתן אל מול הממצאים והעובדות, כפי שקבעתי לעיל ובהרחבה, מצאתי, שהנאשם נהג באופן רשלני בהתקרבו למעבר החצייה ולצומת, לא נתן תשומת לב מלאה לדרך, לא שיקלל את כלל הנתונים, זאת על אף נתוני דרך אופטימאליים, ראות טובה, תמרור מוצב בגובה, מעל הצומת ולכיוון נסיעתו, שדה ראייה פתוח לפנים יותר מ- 100 מטרים, כשהיה עליו להבחין בהולכת הרגל בשלב כלשהו (שכן הייתה גלויה במשך 9 שניות) וכן הייתה מוטלת עליו החובה של האטת נהיגתו בהגיעו לקרבת מעבר חצייה בצומת.
לפיכך ומכל האמור, אני קובעת, שהמאשימה הוכיחה מעל לספק סביר, שהתנהגות רשלנית זו, היא שגרמה לתוצאה הצפויה של הדיפת רכב הסקודה, פגיעה בהולכת הרגל ומותה הטראגי.