על מנת ליישם את ההסכם בדבר רצועת עזה ואיזור יריחו, שנחתם בקהיר בין מדינת ישראל לבין ארגון השיחרור הפלסטינאי, ביום כ"ג באייר תשנ"ד (4 במאי 1994) והמסמכים שנלוו אליו, ולהסדיר עניינים הכרוכים ביישום כאמור, נחקק חוק יישום ההסכם בדבר רצועת עזה ואיזור יריחו (סמכויות שיפוט והוראות אחרות) (תקוני חקיקה), תשנ"ה-1994, ותוקנו תקנות שעת חרום (יהודה והשומרון וחבל עזה – שיפוט בעבירות ועזרה משפטית), תשכ"ח-1967, כך שתתווסף להן ת' 2ב, אשר זו לשונה:
" 2ב. (א) בית משפט או בית דין לא יימנע מלדון בתובענה של ישראלי שהוא מוסמך לידון בה על פי דין, שעילתה מעשה או מחדל או פעולה אחרת שארעו בשטחי עזה ויריחו, אף אם תושב שטחי עזה ויריחו הוא נתבע או צד לה.
"
בעקבות הסכם הביניים הישראלי-פלסטינאי בדבר הגדה המערבית ורצועת עזה, שנחתם בוושינגטון בין מדינת ישראל לבין ארגון השיחרור הפלסטינאי, ביום ד' בתשרי תשנ"ו (28 בספטמבר 1995) תוקנו התקנות שוב בחוק יישום הסכם הביניים בדבר הגדה המערבית ורצועת עזה (סמכויות שיפוט והוראות אחרות) (תקוני חקיקה), תשנ"ו-1996, כך שבמקום "שטחי עזה ויריחו", יבואו המילים "שטחי המועצה הפלסטינאית".
הינה כי כן, בית המשפט בישראל לא ידון בתביעות של אזרחי ישראל הנוגעות למקרקעין המצויים בשטחי המועצה הפלסטינאית, אולם חריג זה אינו חל לגבי מקרקעין המצויים בשטח הנתון תחת שליטה ישראלית.
...
דיון והכרעה
טענות מקדמיות
אין מחלוקת שצו המניעה הזמני ניתן בהעדר התייצבות של מרבית הנתבעים, אשר גם לא היו מיוצגים באותה עת, ועל כן, ועל מנת ליתן להם יומם בפני בית המשפט, ומבלי להיכנס לשאלת קיומה או העדרה של המצאה כדין, אני סבורה שיש מקום לקיים דיון מחודש בבקשה לסעד הזמני, לאחר שניתנה לנתבעים אפשרות לשטוח מלוא טענותיהם.
לסיכום
בית משפט זה הוא המוסמך לדון בתביעה של אזרח ישראלי לפירוק שיתוף במקרקעין הנתונים תחת שליטה ישראלית באזור איו"ש, אף אם חלק מהנתבעים הם תושבי איו"ש, ואף אם חלקם הגישו לאחר הגשת התביעה, תביעה מקבילה לפירוק השיתוף בבית המשפט בג'נין.