באותה פרשה, ריצפת אולם אירועים נפלה בשעת חתונה, ובעקבות זאת קיפחו חלק מהחוגגים את חייהם.
אחד הנספים באסון היה תנוק בן 3 – שלא היה "אדם" בשעת תיכנון ובניית המבנה, אלא רק בשעת קריסתו.
דברים אלה נכונים לא רק במצב של עובָּר שניפגע, נולד ומת כתוצאה מההתנהגות האסורה, כמו במקרה הנוכחי, אלא גם במקרים שבהם בשעת ההיתנהגות כלל לא היה עובָּר אך ברבות השנים הוא נולד והפך ל"אדם" (בדומה לפרשת ורסאי).
אמות מידה מסייעות לבחינת צורך זה הן סיווגה של העבירה כ"התנהגותית" או "תוצאתית"; תפקידה של הנסיבה בעבירה כרכיב מתוה אופי פלילי או אחר; וההגנה על הערך החברתי המוגן בעבירה.
אולם, היא נוגעת למקטע חלקי בלבד של המצבים שביחס אליהם מתעוררות שאלות שעניינן פגיעה בעובר.
...
לגופו של עניין טענה המבקשת כי לצורך התקיימותה של עבירת המתה, די בכך שהנסיבה "אדם" תתקיים בשעת התוצאה, היא שעת פטירת הקרבן.
האם חוסר הקוהרנטיות של התוצאה המתקבלת – בשל ההבחנה השרירותית לכאורה בין האחריות המשפטית המוטלת על הפוגע הרשלן במקרה שבו ההיריון הסתיים בלידתו של תינוק חי (שמת מאוחר יותר) לבין זו המוטלת על הפוגע הרשלן במקרה שבו ההיריון לא הסתיים בלידתו של תינוק חי – צריך להוביל לזיכויו של הפוגע? אינני סבורה כן. התשובה לכך היא פשוטה: משהגענו למסקנה שהתקיימו במקרה זה יסודות העבירה אין זה עניין לבית המשפט לקבוע פטור מאחריות פלילית שעליה הורה המחוקק.
גם כאן, בולט חוסר הקוהרנטיות של התוצאה, לנוכח ההבחנה החדה בין הנסיבות שבהן מוטלת אחריות, כאשר התינוק נולד בסופו של דבר, לבין הנסיבות שבהן לא מוטלת אחריות, מאחר שהעובר הפגוע אינו נולד חי. הצורך בחקיקה מקבל משנה תוקף לנוכח העובדה שמלכתחילה אומץ הכלל של born alive rule(או במינוח העברי שהוצע לו: "נפגע, נולד ומת") ככלל ראייתי שנוצר בחיקו של הידע הרפואי המוגבל בעת יצירתו – כאשר לנוכח חוסר הוודאות האם העובר היה יכול להיוולד חי נבחר הכלל הבטוח מכול: זה שמבוסס על כך שתהליך הלידה נשלם (כפי שמוסבר, בין השאר, אצל יורם רבין ויניב ואקי "ההגנה על חייו של העובר במשפט הפלילי" צפוי להתפרסם במשפט ועסקים יט (2014)).
בנסיבות שבהן קיים קונצנזוס יחסית רחב באשר לתוצאה המשפטית הראויה בין שיטות משפט, ובכללן שיטות משפט שאינן שואבות מאותה מסורת, יש בעובדה זו כשלעצמה כדי לחזק את המסקנה הפרשנית שאליה מגיע בית משפט (ראו והשוו:Vicki C. Jackson, Constitutional Engagement in a Transnational Era 278 (2008)).