מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

חופשת מחלה לאחר סיום יחסי עובד-מעביד

בהליך דיון מהיר (ד"מ) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

סיום יחסי עובד מעביד תמצית טענות הצדדים לטענת התובע, לאחר התקופה בה שהה בחופשת מחלה ולאחר חוות הדעת של הרופאה התעסוקתית, פנה אל מנהל הנתבעת על מנת שזה ימצא לו תפקיד אחר בנתבעת, שתואם את המיגבלות הרפואיות שלו.
...
סוף דבר תביעת התובע מתקבלת בחלקה.
הנתבעת תשלם לתובע את הסכומים הבאים בתוך 30 ימים ממועד מתן פסק דין זה : דמי מחלה בתוספת פיצויי הלנה בסך של 2,000 ₪.
לפיכך מצאנו לפסוק הוצאות משפט ושכ"ט לטובת התובע בסך של 1,500 ₪, אשר ישולמו אף הם בתוך 30 ימים ממועד מתן פסק הדין, שאם לא כן יישאו הפרשי הצמדה וריבית.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

דיון והכרעה כבר בנקודה זו נציין כי לא מצאנו ממש בטענות הנתבע לפיהן, התובע סיים את העסקתו כבר ביום 7/10/17, קרי עם יציאתו לחופשת מחלה שהרי שהייה במחלה אינה מנתקת יחסי עבודה, על כן, מקום בו אין חולק כי התובע שהה במחלה, הרי שיחסי העבודה לא נותקו.
מה היו נסיבות סיום יחסי העבודה בין התובע לבין הנתבע והאם זכאי התובע לפצויי פיטורים ולדמי הודעה מוקדמת? לטענת התובע - בתחילת תקופת המאסר השניה שלו (זו שהתחילה בחודש 4/2018) נהג הנתבע להיתקשר אליו לכלא ולעודד אותו, אבל בהמשך ולקראת שיחרורו הבין מאישתו שהנתבע ייחס לו מעשה גניבה כאשר לאחר שהוא השתחרר מהכלא, הנתבע לא ענה לפניותיו עד שבלית ברירה הוא חיפש עבודה אחרת ומצא אותה אצל נגריית אטדלר.
כך, בהיעדר הוראה מפורשת בחוק, דמי ביגוד אינם ניתנים לפדיון לאחר סיום של יחסי עובד-מעסיק (וראו לעניין זה עע (ארצי) 28243-12-10 מיכאל הרץ נ' רשות השידור /(12.09.2011)על כן, התביעה לדמי ביגוד – נדחית.
...
להלן הפלוגתאות בהן עלינו להכריע במסגרת התביעה העיקרית: א. האם יש לדחות את התביעה מחמת שיהוי ? האם קיבל התובע הודעה על תנאי עבודה? מתי התחיל התובע לעבוד אצל הנתבע? עד מתי עבד התובע אצל הנתבע? והאם התובע עבד אצל הנתבע בתקופה בה היו לו אישורי מחלה בשנת 2017? מה היה שכרו הקובע של התובע? (האם 5,000 ₪ נטו/5,700 ₪ ברוטו כטענתו או שכר מינימום שעתי כטענת הנתבע)? מה תוקפם של כתבי הויתור עליהם חתם התובע? האם חל על הצדדים צו הרחבה או הסכם קיבוצי בענף העץ? מה היו נסיבות סיום יחסי העבודה בין התובע לבין הנתבע והאם זכאי התובע לפיצויי פיטורים ולדמי הודעה מוקדמת? האם זכאי התובע לחלף הפקדות לקרן פנסיה? האם זכאי התובע להוצאות נסיעה? האם זכאי התובע לדמי הבראה? האם זכאי התובע לפידיון חופשה שנתית? האם זכאי התובע לתשלום בגין שעות נוספות? האם זכאי התובע להפרשי שכר ? האם התובע זכאי לדמי ביגוד? להלן הפלוגתאות בהן עלינו להכריע במסגרת התביעה שכנגד? האם קיבל התובע מהנתבע הלוואות במהלך התקופה בה עבד אצלו והאם נותר חייב לנתבע כספים בגין הלוואות אלו? האם לקח התובע אביזרי פירזול מעסקו של הנתבע והאם עדיין לא שילם בגין אביזרים אלו? האם יש לדחות את התביעה מחמת שיהוי? לטענת הנתבע, התביעה הוגשה בשיהוי בן שלוש שנים, ואף מבלי שהתובע הקדים פנייה לנתבע.
סוף דבר- משקיבלנו את התביעה בחלקה, הרינו מחייבים את הנתבע לשלם לתובע את הסכומים הבאים: סכום של 7,500 ₪ בגין אי מסירת הודעה לעובד.
מסכומים אלה, יקזז הנתבע סכום של 12,850 ₪ בגין רכיבי התביעה שכנגד, בהם מצאנו ממש.
הוצאות משפט ושכר טרחת עו"ד- לנוכח התוצאה אליה הגענו, בה התביעה העיקרית נדחתה בחלקה הארי וכך גם התביעה שכנגד, שקלנו שלא לעשות צו להוצאות אולם בסופו של דבר ובשים לב לכך שמצאנו כי לפחות בנוגע לחלק מהרכיבים בחר הנתבע להעלות טענות שהתבררו כלא נכונות בעליל וכן בהינתן כי הנתבע מסר לתובע תלושי שכר מטעים וכן מנע ממנו הפקדות פנסיוניות, על כל המשתמע מכך, החלטנו לחייבו לשלם לתובע גם את הסכומים הבאים: סכום של 2,000 ₪ בגין הוצאות משפט.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

חלק מתנאי העסקת אנשי המכירות בנתבעת הוא הכלל לפיו לאחר סיום יחסי עובד מעסיק, מכל סיבה שהיא, לא זכאי העובד לתשלום כלשהוא בגין עמלות.
לצורך בחינת טענות הצדדים עמדו בפנינו המסמכים הבאים: אישורי מחלת התובעת ואישורי מחלת ילד[footnoteRef:58]; תלושי שכר ופנקס חופשה שנוהל בתלושי השכר[footnoteRef:59]; יומן של מר קרוניק שבו נרשמו ימי העדרות מחמת מחלה או חופשה[footnoteRef:60]; דו"ח רכוז יתרות חופשה שנערך על ידי הנתבעת בחודש יולי 2013 ובהסתמך על הנתונים המופיעים בו חתמה התובעת כי היא מאשרת שהיא ביתרה שלילית של ימי חופשה.
...
סיכומו של דבר, טענת הקיזוז מתקבלת.
בשולי הדברים נאמר כי לאור המסקנה אליה הגענו, לא מצאנו מקום לבחון את השאלה האם כל אישורי המחלה הומצאו לנתבעת במועד, כפי שנקבע בהוראות חוק דמי מחלה; תקנות דמי מחלה (נהלים לתשלום דמי מחלה), תשל"ו-1976; חוק דמי מחלה (היעדרות בשל מחלת ילד), תשנ"ג-1993; לתקנות דמי מחלה (היעדרות בשל מחלת ילד), התשנ"ד-1993.
סיכומו של דבר: הנתבעת תשלם לתובעת בתוך 30 יום מיום המצאת פסק הדין את הסכומים הבאים: פיצויי פיטורים בסך של 29,916 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

מהתמונה שנפרשה עלה, כי עובר לחודש 11/2018 בו יצא התובע לחופשת מחלה, יחסי הצדדים עלו על שרטון, לאחר שהנתבעת חשדה שהתובע אינו מיתנהל כשורה ונוטל סחורה באמצעות אישתו מספקים של הנתבעת ועל חשבון הנתבעת.
התובע, אשר לקה בכתפו, טען טענה זו לאחר שיחסי עובד מעסיק נותקו.
בנוסף, יש לקזז לטובת המעסיקה סך של 30,000 ₪ בגין שווי הרכב אותו קיבל התובע לשימושו האישי, רכב שנותר אצלו גם לאחר סיום יחסי עובד מעסיק.
...
דא עקא, הנתבעת נמנעה מלעשות כן, ואף האשימה את התובע בהאשמות חסרות בסיס, דבר שאילץ את התובע להגיש תביעה זו. לפיכך, תשלם הנתבעת לתובע את הסכומים הבאים: אי מתן הודעה לעובד 3,000 ₪ גמול שעות נוספות 332,128 ₪ דמי הבראה 7,331 ₪ דמי נסיעות 6,353 ₪ הפרשות לפנסיה עובד ומעסיק 11,061 ₪ שכר עבודה 10-11/2018 13,445 ₪ סה"כ 373,317 ₪.
לפיכך, הנתבעת תשלם לתובע סך של 337,317 ₪.
כמו כן, תשלם הנתבעת לתובע הוצאות משפט בסך 6,000 ₪ וכן שכר טרחת עו"ד בסך של 50,000 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

הוויתור שלי על הטענות והדרישות כאמור לעיל, הם רק לאחר שאקבל את כל התשלומים המפורטים במסמך זה. עוד הנך מצהיר כי למעט ביצוע האמור בהסכם זה לעיל, אין לך ולא תהינה לך או לבאים מכוחך כל טענה או דרישה מן החברה (ובכלל זה חברות קשורות), עובדיהן ומנהליהן, בכל הקשור לתקופת עבודתך בחברה ו/או סיומה, ובכלל זה פצויי פיטורים, שכר, שעות נוספות, מענקים מסוג כלשהוא, חופשה או פדיונה, הודעה מוקדמת או פדיונה, הבראה, הפרשות לקרנות ובסיס הפרשה, פדיון מחלה, הוצאות אש"ל, ביגוד, החזרי הוצאות מכל סוג, אופציות, מניות, תנאים נלווים כלשהם, תקופת היסתגלות, וכן כל זכות או הטבה אחרת כלשהיא ו/או כל דרישה אחרת בעילה כלשהיא, לרבות כל הקשור לעצם סיום יחסי עובד מעביד.
...
לפיכך, אנו קובעים כי יש לקזז סך של 4,308 ₪ מכל סכום שנפסק לטובת התובע בפסק דין זה בגין רכיב זה. נסיעות טוענת הנתבעת, כי בין החודשים 1/2015 ועד 3/2016 במשך 15 חודשים (ולא 18 כפי שטענה הנתבעת) שולם לתובע דמי נסיעות בסך 1,342 ₪ בטעות, למרות שקיבל רכב מהחברה , לטענתה במשך כל החודשים הללו נהנה התובע מהטעות ולא אמר דבר, לפיכך לטענתה עומדת לה זכות הקיזוז מכל סכום שיפסק לזכותו, בסך של 24,156 ₪ (על פי חישוב 15 חודשים X 1342 ₪ = 20,130 ₪ ).
סוף דבר אשר על כן ולאור כל המבואר לעיל, נמצאנו למדים, כי בגין תקופת עבודתו של התובע אצל הנתבעת, וסיומה, הנתבעת נותרה חייבת לתובע את הסכומים מטה:          א. 105,208 ₪ - בגין הפרש פיצויי פיטורים.
לאור האמור, אנו מחייבים את הנתבעת לשלם לתובע סך של 46,056 ₪ בתוספת ריבית והצמדה מיום הגשת התביעה ועד למועד התשלום בפועל: בנסיבות העניין, בהתחשב בכך, שתביעת התובע התקבלה בחלקה, ובכך שטענת הקיזוז של הנתבעת גם כן התקבלה בחלקה, אנו מחייבים את הנתבעת לשלם לתובע הוצאות משפט בסך של  3,500 ₪, וזאת בתוך 30 יום מהיום, שאם לא כן יישא סכום זה הפרשי הצמדה וריבית כחוק מהיום ועד ליום התשלום המלא בפועל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו