במכתב הזימון לשימוע נכתב:
"1. עקב החלטת החברה להעביר את ניהול מערכות המידע לחברה חיצונית, אנו מבצעים שימוע שלפני פיטורין. 2. השימוע בא בכדי לשוחח על מצב זה ולבדוק האם ישנם אופציות נוספות או תפקידים אחרים אותם תוכלי לבצע בחברה. 3. עד תאריך השימוע, יום שלשי 22.3.2016 תצאי לחופשה על חשבון החברה" (ר' ת/1).
התובעת הועסקה בפועל עד ליום 13.3.18 (כולל), כאשר בתוך תקופת ההודעה המוקדמת, נאלצה לקחת ימי מחלה בשל מחלת בתה.
עוד טוענת התובעת כי הנתבעת לא שילמה לה את מלוא ההפרשות הפנסיוניות והיא חייבת לה סך של 3,497 ₪ בגין רכיב זה.
טענות הנתבעת
התובעת נעדרה מעבודתה כשנה ברציפות (כולל תקופת שמירת הריון וחופשת לידה) וכחודש ימים לאחר ששבה לעבודה היא בחרה להתפטר, וזאת מבלי שעשתה ניסיון אמיתי להישתלב חזרה במערכת לאחר העדרות כה ממושכת ותוך יצירת מערכת יחסים קלוקלת עם עמית לעבודה ועם המעסיקה, וזאת כנראה כדי ליצור תנאים להתפטרותה.
עם זאת, כפי שפורט לעיל , שוכנענו כי אופן פעולת הנתבעת הוביל לכך שאכן היה שינוי במהות העבודה של התובעת לאחר חזרתה מחופשת לידה, באופן ששלל ממנה היזדמנות אמתית לשוב ולהשתלב במקום עבודתה, משכך שוכנענו כי נוכח תכלית חוק עבודת נשים, התובעת זכאית גם לפצוי בגין הפרת סעיף 9א' לחוק עבודת נשים, במיוחד נוכח העובדה שכבר נפסק כי הסתמכות על שינויים אירגוניים לאי שילוב עובדת ששבה מחופשת לידה משמעותה אי קיום הוראות חוק עבודה נשים ונוכח התכלית של סעיף 9 א' לחוק עבודת נשים ( ר' פרשת להב וסירטו שפורטה לעיל).
שעה שלקחנו בחשבון את רכיב עגמת הנפש תחת הפצוי שאינו ממוני לפי חוק שיויון הזדמנויות בעבודה, לא שוכענו כי יש לפסוק מעבר לכך בגין רכיב זה.
האם הנתבעת הפרת את הוראות חוק עבודת נשים בכל הנוגע להעסקת התובעת במהלך שמירת הריון
סעיף 8 לחוק עבודת נשים קובע: "לא יעביד מעביד עובדת או עובד ביודעו שהם בתקופת לידה והורות".
סע' 6 (א) לחוק עבודת נשים קובע: "עובדת שקרובה ללדת יתן לה מעסיקה תקופת לידה והורות ולא יעסיקנה בתוך תקופת הלידה וההורות".
דהיינו, סעיפים 6 ו- 8 לחוק עבודת נשים עוסקים בתקופת לידה והורות, ומכאן שהתובעת אינה יכולה לתבוע פיצוי מכוח סעיפים אלו בטענה כי הועסקה במהלך תקופת שמירת הריון, המוסדרת בסעיף 7(ג)לחוק עבודת נשים (כחופשה ללא תשלום או כמחלה), הכולל היתייחסות נפרדת לשמירת הריון.
...
שעה שלא קיבלנו את טענת התובעת לעניין העלאת שכרה, ושעה שאין כל הסבר מפורט ממה נובעים החוסרים ושעה שהתובעת לא הציגה את כל תלושי השכר ואת כל הדוחות בהתאמה, לא שוכנענו כי הרימה את הנטל להוכיח רכיב תביעה זה.
משכך רכיב השלמת הפרשות לפנסיה ופיצויים נדחה.
משנותר לתובעת יתרה ל 2.25 ימי מחלה כעולה מתלוש השכר ל 3/18, ומשגרסתה לעניין ימי העבודה לחודש זה לא נסתרה, הרי שאכן שוכנענו כי היה על הנתבעת לשלם לה שכר בגין 9 ימים .שכך שוכנענו כי על הנתבעת לשלם לתובע סך של 3044 ₪ בגין רכיב זה (השכר ששולם ( 2095 ₪ ) - (571 ₪ ליום * 9)).
סוף דבר
הנתבעת תשלם לתובעת, תוך 30 ימים מקבלת פסק הדין, את הסכומים המפורטים להלן:
פיצוי בגין הפרת חוק שוויון הזדמנויות בעבודה בסך של 50,000 ₪;
הפרשי שכר בגין חודש 3/2018 בסך של 3,044 ₪ בתוספת הפרשי ריבית והצמדה מיום סיום העסקה (13.3.18) ועד יום התשלום בפועל.