מטעם הנתבעת העידו הגב' יעל גרין, סגנית מנהלת היחידה הארצית למכשירי שקום וניידות במשרד הבריאות, שהגישה תעודת עובד ציבור בנושא זכויות התובע על פי התוספת השלישית לחוק ביטוח בריאות ממלכתי, תשנ"ד- 1994 העוסק באישור אבזרי שקום וניידות ומכשירי הליכה לנפגעי תאונות דרכים, מר גדעון האס - הגיש חוות דעת בנושא עלות צרכים ועזרה, מר בעז מוגילבקין - הגיש חוות דעת בנושא ניידות והוגשה חוות דעתו של מר חיים בן ארי בנושא צרכי הדיור.
אני לא יכול להקליד במחשב ולכן עבודות משרדיות לא מתאימות לי. אני לא יכול לעבוד בעבודה מול קהל או שירות לקוחות כי קשה לי להתרכז ולהיות קשוב ואני סובל מכאבי ראש והתפרצויות פתאומיות.
בע"א 2278/16 פלונית נ' מדינת ישראל, (להלן: "הילכת אלחבנין"), מיום 12.3.18 הועמד סכום הפצוי החודשי בערכאה המבררת על 9,000 ₪ בגין עזרת צד ג' וסיעוד.
יש לפסוק לתובע את הוצאותיו לעתיד בהתאם לחוות דעתה המקצועית של הגב' ליאורה תמיר:
עבור הוצאות אביזרים כמו מיטה וכורסה מתכווננות, כרית לכסא גלגלים, מחשב ושולחן, כסא ארגונומי, אבזרי ביגוד, אביזרים לרחצה, בידן, כלי אוכל מתאימים, מוצרים מתכלים, טיפולים פרא-רפואיים, טיפולים פסיכולוגיים ועוד סך של 700,000 ₪;
עבור רכישת תרופות ורכישת קנביס רפואי יש להעמיד את הפצוי בסך של 730,000 ₪;
עבור פעילות ספורטיבית ומשקמת וכן רכישת מכשיר כושר, כפי שהומלץ על ידי המומחה השיקומי, יש להעמיד את הפצוי בסך של 500,000 ₪;
עבור הוצאות חשמל מוגברות יש להעמיד את הפצוי בסך של 120,000 ₪ ;
עבור הוצאות מוגברות יתרות כמו למשל יציאה לחופשות יש להעמיד את הפצוי בסך של 70,000 ₪.
לאור עדותה של הגב' יעל גרין את כסא הגלגלים, סד AFO ומקל נקודה מותאם הוא זכאי לקבל ממשרד הבריאות ללא תשלום מצדו וללא הישתתפות עצמית.
...
איני מקבלת את טענת מומחה התובע כי התובע יזדקק לדירה בת 4 חדרים בקומת קרקע ברמת גן דווקא.
אין בידי לקבל את טענת הנתבעת כי בעקבות התאונה יש להביא בחשבון צורך מופחת בנסיעות.
סוף דבר
ראיתי להעמיד את הפיצוי המגיע לתובע, לפני ניכוי תשלום תכוף, בגין פגיעתו בתאונה מיום 11.11.17, על סך של – 6,488,113 ₪.