מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

חופשה ללא תשלום לשמירת הריון

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

סעיף 6 מוסיף וקובע כי לקביעת תקופת הזכאות לא תובא בחישוב העדרות בשל חופשה ללא תשלום.
אומנם תקופת שמירת ההיריון במהלכה משולמת גמלה מטעם המוסד לביטוח לאומי, נחשבת לחל"ת, אולם על פי סעיף 7(ג)(1) לחוק עבודת נשים, העדרות בשל שמירת היריון אינה פוגעת בזכויות התלויות בותק.
...
] לאחר ששקלנו את מכלול הנסיבות על פי אמות המידה שנקבעו בפסיקה לעניין גובה הפיצוי שיש לפסוק, אם בכלל, לפי הוראת חוק זו (ע"ע (ארצי) 39970-03-14 שומרוני חברה להשקעות נ' דאוד טארק, מיום 19.3.19), תשלם הנתבעת לתובעת סך של 2,000 ₪ בלבד בגין רכיב זה. קיזוז הודעה מוקדמת הנתבעת טוענת כי יש לקזז מכל סכום המגיע לתובעת סך של 3,700 ₪ בגין אי מתן הודעה מוקדמת.
עם זאת, לאחר בחינת נסיבות העניין, לא מצאנו כי יש לקזז את תמורת ההודעה המוקדמת.
סיכום על יסוד כל האמור לעיל, התביעה מתקבלת בחלקה, והתובעת זכאית לסכומים הבאים: א. פדיון חופשה בסך 740 ₪ ב. דמי הבראה בסך 1,710 ₪ ג. הפרשות לפנסיה ולפיצויים בסך 5,976 ₪ ד. פיצוי בגין העדר הודעה על תנאי עבודה בסך 2,000 ₪ לסכומים האמורים יצטרפו הפרשי ריבית והצמדה מיום 1.10.2014 ועד למועד התשלום בפועל.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

בעניינינו לא הייתה בין הצדדים מחלוקת על עמידתה של התובעת בתנאי סעיפים קטנים 58 (1) ו-(2), והמחלוקת כאמור הנה בשאלה אם "ביום הקובע" – היום הראשון לשמירת ההיריון, הייתה התובעת "עובדת". למעשה, גם לא הייתה מחלוקת בין הצדדים כי בתקופה מושא התביעה שלפנינו – מיום 1.3.16 ועד ליום 1.5.16 – התובעת הייתה בחופשה ללא תשלום לאחר שניצלה את כל חופשת הלידה בהתאם לחוק עבודת נשים.
...
סוף דבר הנתבע ישלם לתובעת, בתוך 30 ימים, גמלת שמירת הריון בגין התקופה שמיום 1.4.16 ועד ליום 1.5.16, על יסוד השכר הרגיל שיחושב כאמור לעיל.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובעת צרפה מסמכים רבים להוכחת טענתה כי התכוונה לחזור לעבודתה מיד לאחר חופשת הלידה (ביום 1.2.19) וכי בפועל נחשבה עובדת בית הקפה לאורך כל התקופה בה שהתה בחופשת לידה, חופשה ללא תשלום, שמירת הריון ושוב חופשת לידה.
...
לאור האמור, קבענו שב"יום הקובע" התובעת הייתה "עובדת" ויש לקבל את תביעתה.
ערים אנו לכך שלא צורפו על ידי התובעת מסמכים בכתב מזמן אמת אולם לאור אופי עבודת התובעת (ברמנית ועבודה במשמרות), והיותה אם חד הורית לשני פעוטות בגילאים צמודים סבורים אנו שלא הבינה את הצורך בתיעוד בכתב בזמן אמת וכן לא הייתה צריכה לאור הסכמתו של המעסיק בשיחה ביניהם.
סוף דבר אשר על כן ועל יסוד קביעותינו לעיל, התביעה מתקבלת.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

עם זאת, כפי שהוא ציין בסעיפים הקודמים, הוא מסכים כי שמירת ההיריון עונה על הסעיף של "מצב הנובע ממקום העבודה", או "סוג העבודה מהוה סכנה לה או לעובר". המומחה המשיך והדגיש כי הוא התבקש לחוות את דעתו ביחס לשמירת ההיריון, ולא לגבי חופשה ללא תשלום או חופשת מחלה קודמת, וברור לו כי מדובר בחוסר כשירות לעבודה.
...
אולם, טענות הנתבע דינן להידחות, והנתבע מבצע קריאה חלקית וחסרה של החומר הרפואי.
דין הטענה להידחות במלואה, שכן היא מהווה קריאה חלקית, חסרה ואף מטעה של חוות הדעת של המומחה.
לאור מצבה הנוכחי ולאחר עיון בכלל מסמכיה הרפואיים הגעתי למסקנה הבאה: בשל מצבה כיום אינה כשירה לעבודתה כמרפאה בעיסוק בילדים עם קשיים ומגבלויות וזאת עד תום ההיריון.
" לסיכום – לאור כלל האמור לעיל, אנו מקבלים את התביעה, באופן שאנו מקבלים במלואה את חוות דעתו של המומחה מטעם בית הדין, ומאשרים כי התובעת זכאית לגמלת שמירת היריון לתקופה שבין יום 23.12.2020 ליום 17.2.2021.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

יחד עם זאת לנוכח סעיף 7(ד) לחוק עבודת נשים, אשר קובע את זכאותה של יולדת להעדר מהעבודה בדרך של חופשה ללא תשלום נוספת על תקופת הלידה וההורות ולנוכח אישור המעסיק, אנו מניחים שעד לתאריך 10.8.2020 שהתה התובעת בחופשה בהתאם לסעיף 7(ד) לחוק עבודת נשים.
הארכת החופשה מיום 10.8.2020 ועד ליום 6.9.2020 (תקופת הבידוד והמחלה שלאחריה שמירת ההריון) מעוררת קושי – מצד אחד היא הייתה לכאורה לפי רצונה של התובעת באופן שאינו מצדיק "למשוך" את היום הקובע מעבר ליום 10.8.2020.
...
אנו סבורים אפוא כי בנסיבות במיוחדות שתוארו, יש לראות ביום 20.9.2020 יום קובע לצורך שמירת הריון.
יחד עם זאת, אנו למדים מעצם קיומו, שקיימת אפשרות להפעלת שיקול דעת במקרים חריגים ואנו סבורים כי המקרה שלפנינו הוא מקרה חריג המצדיק זאת.
סוף דבר – אנו מקבלים את התביעה וקובעים כי יום 20.9.2020 הינו היום הקובע לצורך זכאותה של התובעת לגמלת שמירת הריון.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו