מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

חופשה ללא תשלום בתנאי עבודה

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2024 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

(1) לענין קבלה לעבודה, קידום בעבודה, תנאי עבודה, שליחה להכשרה או הישתלמות מקצועית, או תשלום פצויי פיטורים –אם קבע המעביד לגביהם תנאים או כישורים, ודורש העבודה או העובד, לפי הענין, הוכיחו כי נתקיימו בהם התנאים או הכישורים האמורים; (2) לענין פיטורים מהעבודה – אם הוכיח העובד שלא היתה בהתנהגותו או במעשיו סיבה לפיטוריו.
אמנם, הנתבעת לא פעלה על מנת לסיים את עבודת התובעת לאחר שהסתיימו ימי המחלה והחופשה שעמדו לרשותה, כך שיש לראות בתקופה שלאחר חודש ספטמבר 2020 כהסכמה להוצאת התובעת לחופשה ללא תשלום עד לשפור במצבה הרפואי ואולם התובעת הציגה מצג ולפיו אין בכוונתה לחזור לעבודה בתקופה הקרובה וכי ברצונה למצות זכויות למול המוסד לביטוח לאומי וקופת הפנסיה וחברות הביטוח לרבות בגין תאונת הדרכים.
...
התובעת הודתה שקיבלה דמי אבטלה ולא הוכח שהיה לה צורך באישור על תקופת העבודה לצרכים אחרים ועל כן לא מצאנו הצדקה לפסיקת פיצוי בגין אי מתן אישור על תקופת העסקה.
סוף דבר הנתבעת תשלם לתובעת בתוך 30 ימים את הסכומים הבאים.
בנוסף לאמור לעיל, תשלם הנתבעת לתובעת בתוך 30 ימים ממועד קבלת פסק הדין הוצאות משפט בסך של 1,000 ₪ ושכר טרחת עו"ד בסך של 12,000 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2024 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הנתבע הועסק על ידי הנתבעת כנהג מערבל בטון מיום 18.8.2019 ועד לסוף חודש מרץ 2020, שאז הוצא לחופשה ללא תשלום (חל"ת) עד ליום 29.4.2020 ולאחר מכן פוטר.
במילים אחרות, אין בתשלום גמול שעות נוספות גלובאלי כדי לפטור את רכיב השכר, שהוא מובחן ונפרד מכוח התנאי הרביעי לעיל מגמול השעות הנוספות הגלובאלי, לעמוד בדרישותיה של חקיקת המגן לרבות חוק שכר מינימום.
בנסיבות אלה, מאחר ובהתאם לצוו הרחבה בענף הובלה מיום 26.3.2007 (סעיף 5(א)) זכאי התובע להפרשות לפנסיה ופיצויים מיום תחילת עבודתו, אנו מחייבים את הנתבעת לשלם לתובע חלף הפרשות (חלק מעסיק) כדלקמן: 8,500 ₪ כפול 14.83 אחוזים (6.5 אחוזים + 6 אחוזים + 2.33 אחוזים) כפול 7.5 חודשים = 9,454 ₪ בצרוף הפרישי הצמדה וריבית חוקית מיום יציאת התובע לחל"ת (1.4.2020) ועד מלא התשלום בפועל.
...
על כן התביעה לפיצוי הלנה בגין חלף הודעה מוקדמת נדחית.
סוף דבר: התביעה מתקבלת בחלקה.
הנתבעת תשלם לידי התובע כדלקמן: פיצוי בגין אי מתן הודעה לעובד 2,000 ₪ הפרשי שכר 2,131 ₪ פיצויי הלנת שכר 500 ₪ גמול שעות נוספות 31,603 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מיום יציאת התובע לחל"ת (1.4.2020) ועד מלוא התשלום בפועל.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2024 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

במסגרת תביעתו טען התובע כי הוא פוטר מעבודתו ללא תשלום פצויי פיטורים, ללא מתן הודעה מוקדמת וללא קיום הליך שימוע כדין.
כמו כן, הוא ביקש בתביעתו פיצוי בגין אי-ביצוע הפקדות לקופת גמל, תשלום דמי הבראה, פדיון חופשה, דמי חגים, גמול שעות נוספות ופצוי בהתאם לחוק הגנת השכר, התשי"ח-1958 (להלן: "חוק הגנת השכר") וכן בגין אי-מסירת הודעה על תנאי עבודה לפי חוק הודעה לעובד ולמועמד לעבודה (תנאי עבודה והליכי מיון וקבלה לעבודה), התשס"ב-2002 (להלן: "חוק הודעה לעובד").
...
דיון והכרעה לאחר שבחנתי את טענות הצדדים, הגעתי למסקנה כי דין הבקשה להידחות, ולהן נימוקיי.
לפיכך, ולאור כל האמור לעיל – הבקשה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו