ביום 11.10.18 דחה בית המשפט קמא את הבקשה לביטול צו ההריסה תוך שהוא קובע כי "על מנת לאפשר למבקש (המשיב בעירעור ש.מ.) הריסה יזומה ועצמאית אני מורה על עיכובו של הצוו ב-60 ימים מיום מתן החלטה זו".
ביום 19.11.18 הגיש המשיב ערעור על ההחלטה האמורה לבית המשפט המחוזי (עפ"א 41970-11-18), וביום 11.12.18 היתקיים הדיון בעירעור בסיומו ניתנה החלטה לפיה : "פסק הדין יישלח לצדדים בדואר, וזאת בהסכמת הצדדים ללא צורך בהתייצבות לצורך השמעתו. הואיל ועיכוב הבצוע שעליו הורתה כב' השופטת קמא מסתיים למעשה היום, אזי שאני מאריכה את עיכוב הבצוע עד למתן פסק דין אשר יינתן בהקדם האפשרי וככל שאמצא לנכון להתייחס בפסק הדין לעיכוב נוסף – אעשה כן".
ביום 15.12.18 דחה בית המשפט המחוזי את ערעור המשיב, ובפסק הדין נקבע כי :"אני קובעת בזאת כי התוצאה האופרטיבית של פסק הדין מעוכבת למשך 14 יום מהיום, כלומר שצו ההריסה מעוכב למשך 14 יום על מנת לאפשר למערער לשקול את המשך צעדיו".
ביום 14.2.19 (בהודעת העירעור נכתב בטעות כי הבקשה הוגשה ביום 4.2.19), הגישה המערערת בקשה להארכת מועד לבצוע צו ההריסה למשך 60 יום נוספים החל מיום 28.2.19, שהנו על פי עמדת המערערת המועד האחרון לבצוע צו ההריסה (60 יום מתום 14 ימים שלאחר מועד פסק הדין בעירעור), ולאחר דיון ניתנה החלטת בית המשפט קמא בבקשה.
ויודגש כי כאשר מוגשת בקשה לארכה לבצוע צו ההריסה במועד, אזי בהתאם להוראות סעיף 224(ב) לחוק, "בית המשפט רשאי לתת ארכה לבצוע הצוו... מנימוקים שיירשמו, ובילבד שסך כל תקופות הארכה לא יעלה על שישה חודשים".
מלשונו של הסעיף עולה כי לא נדרשים "נימוקים מיוחדים" על מנת לאשר ארכה כאמור,ודי ב"נימוקים שיירשמו" ובהתאם לא היה מקום גם לקביעתו של בית המשפט קמא שלפיה לא היתקיימו "נימוקים מיוחדים המצדיקים הארכת מועד".
אלא שהקביעה לפיה המערערת הייתה רשאית לבצע את צו ההריסה עד ליום 28.2.2019 , אינה מחייבת באופן אוטומאטי מתן ארכה כמבוקשת על ידי המערערת, וזאת נוכח קביעתו הנוספת של בית המשפט קמא שלפיה תצהיר המישטרה שהוגש בתמיכה לבקשה לארכה לא פירט נסיבות מיוחדות המונעות מהמשטרה את ההיערכות הנדרשת לצורך ביצוע הצוו כגון "מצב ביטחוני" "תקופת חגים" וכיו"ב, וכי גם מטעם זה דין הבקשה להדחות.
במקרה שלפנינו , הוגשה כאמור בקשה ראשונה , במועד , אשר נתמכה בתצהיר נציג המישטרה , ושבה ביקשה המישטרה עצמה ארכה של 60 יום "לטובת היערכות נכונה" , וזאת בהמשך להצהרה לפיה " לא יהיה ניתן לבצע את הצוו במסגרת סד הזמנים שנותר בשים לב למשאבים שעומדים לרשות המישטרה".
אכן נכון הוא כי התצהיר האמור נוסח באופן כוללני , ולא ניתן למצוא בו פירוט של מצבת כח האדם העומדת לרשות המישטרה לצורך ביצוע הצוים , כמות הצוים העומדים לבצוע ונתונים נוספים, אך מאידך יש לזכור כי התצהיר האמור נהנה על פניו מ"חזקת התקינות המינהלית", ובהתאם ובהיעדר ראיה לסתור ניתן להניח כי קביעת המישטרה לפיה אין בידה לעמוד בסד הזמנים הנידרש לבצוע צו ההריסה ,הנה קביעה מבוססת שניתנה לאחר שנבחנו הנתונים הנדרשים, ובהתאם בקשת המערערת לקבלת ארכה בשל חוסר האפשרות לקבל סיוע משטרתי , הנה בקשה מבוססת , וכפי שפורט לעיל העידר סיוע משטרתי הוכר כנימוק המצדיק מתן ארכה.
...
ביום 11.10.18 דחה בית המשפט קמא את הבקשה לביטול צו ההריסה תוך שהוא קובע כי "על מנת לאפשר למבקש (המשיב בערעור ש.מ.) הריסה יזומה ועצמאית אני מורה על עיכובו של הצו ב-60 ימים מיום מתן החלטה זו".
ביום 19.11.18 הגיש המשיב ערעור על ההחלטה האמורה לבית המשפט המחוזי (עפ"א 41970-11-18), וביום 11.12.18 התקיים הדיון בערעור בסיומו ניתנה החלטה לפיה : "פסק הדין יישלח לצדדים בדואר, וזאת בהסכמת הצדדים ללא צורך בהתייצבות לצורך השמעתו. הואיל ועיכוב הביצוע שעליו הורתה כב' השופטת קמא מסתיים למעשה היום, אזי שאני מאריכה את עיכוב הביצוע עד למתן פסק דין אשר יינתן בהקדם האפשרי וככל שאמצא לנכון להתייחס בפסק הדין לעיכוב נוסף – אעשה כן".
ביום 15.12.18 דחה בית המשפט המחוזי את ערעור המשיב, ובפסק הדין נקבע כי :"אני קובעת בזאת כי התוצאה האופרטיבית של פסק הדין מעוכבת למשך 14 יום מהיום, כלומר שצו ההריסה מעוכב למשך 14 יום על מנת לאפשר למערער לשקול את המשך צעדיו".
ביום 14.2.19 (בהודעת הערעור נכתב בטעות כי הבקשה הוגשה ביום 4.2.19), הגישה המערערת בקשה להארכת מועד לביצוע צו ההריסה למשך 60 יום נוספים החל מיום 28.2.19, שהינו על פי עמדת המערערת המועד האחרון לביצוע צו ההריסה (60 יום מתום 14 ימים שלאחר מועד פסק הדין בערעור), ולאחר דיון ניתנה החלטת בית המשפט קמא בבקשה.
לסיום אציין כי לא מצאתי מקום להענות לבקשת ב"כ המשיב , להחזרת הדיון לבית המשפט קמא לצורך שמיעת ראיות בטענותיו כנגד המועד בו פנתה המערערת אל המשטרה או טענות אחרות כנגד תצהיר המשטרה, וזאת בנסיבות שבהן במסגרת הדיון בבית המשפט קמא לא הובאו על ידי המשיב ראיות כלשהן שיש בהן כדי לסתור את האמור בתצהיר נציג המשטרה, ובנוסף אני סבור כי בכל מקרה וגם אם יוכח כי שלא כטענת ב"כ המערערת , פניית המערערת למשטרה לחידוש הטיפול בביצוע צו ההריסה , נעשתה בעיכוב מסויים עדיין לא היה בכך כדי להצדיק אי מתן ארכה למערערת.
בענין זה אציין , כי בנסיבות בהן ב"כ המשיב עצמו מבקש המשך עיכוב ביצוע של הצו בכדי לשקול את צעדיו , ובית המשפט המחוזי נעתר לבקשה ומורה על עיכוב ביצוע נוסף של 14 יום , אין מקום לדרוש מהמערערת ומהמשטרה להערך לביצוע הצו כבר בתקופת עיכוב הביצוע , ובהתאם חלה החובה על המערערת לפנות למשטרה בבקשה לחידוש הטיפול בביצוע , רק החל מיום 29.12.2018 , ובשים לב לכך שתצהיר המשטרה הינו מיום 3.2.2019 , וניתן להניח כי המשטרה נתנה את תצהירה רק לאחר שבחנה את הבקשה במשך תקופה מסויימת, אזי בכל מקרה נראה כי לא ניתן יהיה לבסס טענת שיהוי של המערערת בפנייה את המשטרה שיש בה כדי להצדיק אי מתן ארכה בנסיבות.
לפיכך ולאור כל האמור לעיל , אני מורה על קבלת הערעור ועל ביטול החלטת בית המשפט קמא , ועל מתן ארכה למערערת לביצוע צו ההריסה , עד ליום 23.12.2019 .