בסעיף 73 לכתב התביעה נכתב כי "לבית המשפט הסמכות העניינית והמקומית לידון בתובענה לידון בתביעה דנא, לאור סכום התביעה ולאור העובדה כי בשים לב להוראת סעיף 44(א) לחוק החוזים (חלק כללי), תשל"ג-1973, המקום שנועד לתשלום הסכומים המגיעים לתובעות על פי ההסכם בין הצדדים הוא מקום עסקן של התובעות".
ביום 25.3.21 ובטרם הוגש כתב הגנה מטעם המבקשת (אשר הוגש מספר ימים לאחר מכן, ביום 31.3.21), הגישה המבקשת בקשה להעברת הדיון מחמת חוסר סמכות מקומית, במסגרתה נטען כי הסמכות המקומית לידון בתובענה נתונה לבית המשפט המחוזי בנצרת.
בהלכה הפסוקה נקבע, כי במדינה קטנה כישראל, אין לייחס משמעות יתרה לשאלת הסמכות המקומית וכי טענה בעיניינה אף אינה ראויה לשמש כטענה מקדמית, ככזו שתסרבל את הדיון בהליך המשפטי ותאריכו לשוא.
...
לטעמי, וכפי שהסברתי לעיל, פרשנותה של קרנית במקרה דנן נחסמת בשל כל סייג בנפרד, קל וחומר מכוח שניהם: פרשנות הלכת פולג, כך שכל אימת שמוגשת תביעת נזיקין, יש לראותה כ"תביעה לקיום התחייבות" של הנתבע לשלם פיצויים במקום מושבו של התובע, וזאת לצורך הקניית סמכות מקומית לבית המשפט שבמקום מושבו מצוי מקום מגוריו או עסקו של התובע, אינה מהווה יישום "מתאים" של סעיף 44(א) לחוק החוזים, וספק עד כמה "ניתן להתאימה" להוראות הדין המהותי, ועל כן דינה להידחות".
סבורני כי הדברים נכונים אף לענייננו.
סוף דבר
לאור כל האמור לעיל, אני מורה על העברת התובענה דנן לבית המשפט המחוזי בנצרת, שלו הסמכות המקומית לדון בה, כמפורט בבקשה.