דיון
המסגרת הנורמאטיבית
בית משפט אינו מוסד תיכנון על ובאולם בית המשפט לענינים מינהלים, לא בודקים כווני אור, נוף, זוויות ראיה ורמת הפגיעה בפרטיות באשר לעיקרון זה אפנה לפסק דינה של המשנה לנשיא, השופטת מ' נאור מיום 19.2.2013:
"על דרך העקרון, התפקיד והסמכות לעסוק בתכנון מסורים לרשויות התיכנון, אשר בידיהן הכלים והידע המקצועי. בית משפט זה חזר ופסק כי בית המשפט לא נועד לשמש כמוסד תיכנון או כמוסד תיכנון-על, העומד מעל רשויות התיכנון המוסמכות...התערבותו של בית המשפט בפעילותם של מוסדות התיכנון מוגבלת למקרים בהם היתקיימו עילות מובהקות כדוגמת חריגה מסמכות, חוסר תום לב או חריגה קיצונית ממיתחם הסבירות ...שישה זו יסודה בעקרון הנזכר לעיל, לפיו החלטות תכנוניות-מקצועיות מסורות לרשויות התיכנון, ועל בית המשפט להמנע מלהחליט בנושאים אלו (ראו גם: דפנה ברק-ארז משפט מנהלי כרך ב 624 (2010))" עע"ם 6937/11 הועדה המקומית לתיכנון ובניה דרום השרון נגד שטרית (19.2.2013).
...
במילים אחרות, הועדה הגיעה למסקנה כי ניתן להשיג את המטרה של תמ"א 38, חיזוק הבנינים, מבלי שהדיירים צריכים לממן את החיזוק, גם ללא הבניה לגובה ובכך לצמצם את הפגיעה הקשה במשיבים, מסקנה סבירה שאין להתערב בה. הועדה ממשיכה ומתארת קביעה זו בלשון המידתיות "אין לאפשר כל תוספת בניה לגובה, אולם ניתן לבצע את הבנייה בקומת העמודים ואת ההקלה לקווי הבנין הצדדים, באופן שבו הממ"דים יבלטו לכיוון זה". הדבר אמנם יפגע במשיבים "אולם אנו סבורים כי זוהי פגיעה לתכלית ראויה, באופן שאינו עולה על הנדרש, שכן רמת הפגיעה בהם הינה מינורית יחסית, אל מול התועלת שבחיזוק הדירות ברחוב לינקולן, מאידך גיסא, תוספת הבניה על הגג חורגת מהמידה הנדרשת והיא אינה ראויה", (סעיף 43 להחלטת ועדת הערר).
סיכום
לאור כל האמור לעיל, לא נפל פגם בהחלטת המשיבה 2 ולכן אני דוחה את העתירה.
אני מחייב את העותרים לשלם ביחד ולחוד למשיבה 2 שכר טרחת עו"ד בשיעור של 10,000 ש"ח בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מהיום ועד ליום התשלום בפועל ולמשיבים 3,5,6,8-19 יחדיו שכר טרחת עו"ד בשיעור של 10,000 ש"ח בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מהיום ועד ליום התשלום בפועל.